reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

A ja poważnie rozważam Chorwację na jesieni.
Obawiałam się bardzo takiego wyjazdu, ale rozmawiałam z ludźmi z pracy, którzy podróżowali z takimi szkrabikami i baaardzo zachwalali. Wszystko jest do zrobienia i do ogarnięcia. Raz jechałam ze znajomymi wynajętym busem z rocznym dzieciaczkiem :) 27h jazdy (trafiliśmy na straszne korki) i wierzcie mi, że dziecko było zachwycone podróżą i wypoczęte, a my padaliśmy na mordki :)
A w Chorwacji na przełomie września i października i temperatury są ok i ceny i bezpiecznie tam jest. Zastanowię się jeszcze jak poznam córę :)

reklama
Ja planuję koniec sierpnia/początek września wybrać się na jakieś 4 dni nad polskie morze, dalsze podróże to ryzyko bo nie wiemy jakim typem podróżnika będzie nasz dzieciaczek więc najpierw testy a rok później dalsza wyprawa właśnie do Chorwacji do rodzinki mojego D. :)

To my planów urlopowych nie mamy, za to we wrześniu szykuje sie nam wesele u kumpeli. Okolice Gorzowa Wlkp, od nas ponad 400km takze tez wyprawa będzie :-)

My generalnie dużo jeździmy , w ciagu roku szkolnego jak tylko mąż ma wolny weekend to na wies. W sierpniu mąż ma caly miesiac wolny wiec na Podlasie di rodzinki wypad planujemy i oczywiście nasza kochana wies kaszubska. Jesienią wypady do lasu na grzyby.

reklama
Dziewczyny będziecie chustowac się ze swoim maluchami? Coraz bardziej intensywniej zastanawiam się nad tym. Tylko jestem zielona w te sprawy , nie wiem nawet jaka chustę kupić na początek - a przyznam , że z chęcią bym spróbowała :) może mamy które juz mają dzieci mogą się coś wypowiedzieć na ten temat ?

Do góry