reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Basi bardzo Ci współczuję. Niestety, wiem przez co przeszłaś. Ja tym razem postanowiłam żyć z dnia na dzień i nie przejmować się na zapas. To, co zapisane w gwiazdach będzie moim udziałem i nie mam na to żadnego wpływu. Staram się nie zadręczać. Kiedyś przeczytałam legendę jednego z plemion afrykańskich bodajże… ludzie ci wierzą, że każda z nas zanim przyszła na świat mogła wybrać rodzinę, w której się urodzi a co za tym idzie poznała swoje przeznaczenie. Jeśli przyjąć to za pewnik to od razu zmienia się zdanie na temat swojej własnej wewnętrznej siły.
Damy radę :)

reklama
Hej dziewczyny od kilku dni boją mnie pachwiny dziś to masakra do tego zaczął boleć dol brzuch.
Zastanawiam się czy nie jechać tego zbadać jak Wy myślicie?

Kobiety, ostatnio tu straszna produkcja albo ja tak rzadko zaglądam....
Nie mam siły -przez jakiś czas miałam energię do działania i nawet syndrom wicia gniazda
a od kilku dni nie mogę zasnąć, ale jak już zasnę.... to śpię do południa...

Ewaa-dam do Ciebie najpierw napiszę i przesyłam Ci dobrą energię, tulę Cię mocno i trzymam kciuki. Nic mądrego nie napiszę, ani nic poza to co napisały Ci już dziewczyny -myślę jednak, że ważne że już wiesz i lekarze wiedzą i można podjąć wszystkie kroki, żeby było jak najbezpieczniej. Nawet nie wiem co przeżywasz -wiem tylko jaki to strach jak się czeka na nieznane. A co do imienia -może sprawdź co znaczą Wiktoria to zwycięstwo, a Gloria to chwała... może wtedy któreś do Ciebie przemówi. Poza tym to dziewczynka -laski są dzielne ;-) ;)
hajduczka, edziorka to się nazywa "wspólne tematy":-) :)
edziorka mnie boli jak szybko wstaję, to już czas żeby sie przetaczać na bok a nie zrywać -wiesz już się robimy duże:tak:
plucik nie martw się na zapas tymi ruchami. Mnie córka nauczyła cierpliwości -taka była złośliwa że potrafiła 3 dni się nie poruszyć... a pachwiny to macica rośnie, mnie teraz chwilowo przestały boleć -ale tydzień temu była masakra -wiem czemu, bo brzuch z 85 skoczył na 89 cm hehe
Gosia Lew czy Ty masz tak jak ja? masz jakieś rady na to zmęczenie? my w sumie tez remont planujemy ale chyba go jednak przełożymy jakoś na lato -ja z dziećmi na działeczkę a M do roboty:-D
Maui serio powiedzieli, że się nie odwróci? fajnie, że sama ogarnęłaś tą komodę bo 400 zł. m2 to kurcze WOW:szok:
madzia0903 no niestety może naciska na jakiś nerw. Też się dziwię bo mi się córa wierciła dosyć długo w brzuchu, ostatni raz się przekręciła w 32tc i myślałam że mnie na pół rozerwie
Zaneta90 nip pracy i nazwa, twoje dane i tyle
sjokolade mnie dziś też coś gardło drapie -a od początku ciąży nie byłam chora... ba -ja od 2 lat nie chorowałam... leczę się domowymi metodami i spaniem -powodzenia z gardłem -może płukaj póki co czymś
kaylla wypowiadali się o nawale, ze trzeba regularnie karmić??? i tyle??? ja miałam nawał -to był dramat, potłuczone, zamrożone liście kapusty, obkarmiłabyś 10 dzieci a nie jedno swoje, twoje już najedzone a ty masz ból w cycach bo prawie ci zaraz pękną... niech sobie w dupę te rady wsadzą
Wioleta93 my już powoli wchodzimy w ten bezpieczniejszy okres, co nie znaczy że bezstresowy. Nie martw się -jeśłi dziecko jest duże ma większe szanse bo masa urodzeniowa jest bardzo ważna, a teraz mają takie leki że mogą powstrzymać poród -ważne że wody nie odeszły
Basi89 -prześpisz, przetrwasz i będziesz szczęśliwie tulić swoje maleństwo:tak: kiedy człowieka dotknie już taka tragedia inaczej patrzy na świat, na to co "książkowe" i na to jaki potrafi być los...

hehehe lodziary:-D:-D:-D:-D ja nie przepadam -jak mnie najdzie to sorbet truskawkowy albo malinowy, ewentualnie czekolada ze śliwką ale to wyjątkowo

Ja jeszcze z depilacja nie mam problemów -chociaz ja jestem po laserze więc teraz to tylko niedobitki załatwiam bo nie ponowiłam zabiegu przed ciążą

Dzięki za info o urlopie bo w kadrach mi nie potrafili powiedzieć -a czy jeśli zadeklaruję od razu cały ale w połowie M będzie chciał jednak to można podmienić?

Dzień dobry:) dziewczyny w Polsce, pytanko! Czy polskie sklepy/marki dla dzieci organizują pakiety powitalne dla maleństw? Takie cuda, ze rejestrujesz sie na str i w sklepie odbierasz box z gratisami dla pociechy? Ja właśnie walczę z niemieckimi drogeriami :D a jest tego opór :) a, że uważam ze trzeba korzystać jesli jest okazja to myśle czy jest opcja rejestracji w polskich placówkach rossman, w pampers czy innych... :)

Ja się właśnie zastanawiam nad tymi bólami co mnie tak bolą:/ jak pojadę na pogotowie to będa kazać zgłosić się do lekarza prowadzącego ....

Ja się właśnie zastanawiam nad tymi bólami co mnie tak bolą:/ jak pojadę na pogotowie to będa kazać zgłosić się do lekarza prowadzącego ....
No o tej porze to na pewno do prowadzącego. To zadzwoń do swojego lekarza powiedz ze Cię coś niepokoi i się umów . Ewentualnie może Cię uspokoi przez telefon :)

reklama
Ewa juz nie pamietam dokladnie bo to przy corce w ciazy tak mi sie nudzilo i szukalam po roznych stronach ;) Na pewno sie trzeba zalogowac i pewnie tam bedzie info co dalej. Bobovita to chyba dopiero po urodzeniu wysyla fajny zeszycik na temat rozszerzania diety i sloiczek z pierwsza marchewka. A i chyba jeszcze jeden sloiczek dostalam z zupka z hippa, wiec tam tez sprobuj. A bebiko wiem ze maja jakies gratisy bo ostatnio gdzies reklame widzialam :)

Edit. Tylko potem trzeba sie liczyc ze spamem na skrzynce ;) W szpitalu przy wypisie tez dostalam dwie paczki z probkami roznymi, ale trzeba bylo wypelnic ankiete i wystkie "zgody" podpisac i do dzisia dzwonia rozne instytucje... (ubezpieczenia dla dzieci, drewniane klocki, niepowtarzalne ksiazeczki za jedyne..., itp).

Ostatnia edycja:
Do góry