reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
Ja zamierzam kupić pampersa na początek z tym wycięciem na pepuszek a później dady . Justyna ostatnio mi mówiła ze dady teraz wyszły z wycieciem na pępek wiec jeszcze rozważam:)

Witam piątkowo

13x13 no mam ostatnio jakiś spadek formy też mam. Mam problemy z zaśnięciem, dziś w nocy na szczęcie się raz obudziłam na siusiu, wstaję rano, odprowadzam młodego, wracam i znowu się kładę spać. I tak śpie prawie do 12. Dziś jeszcze nie piję kawy, bo ostatnio zgaga mnie męczy tak od popołudnia ( a piję z reguły po 12) żeby sprawdzić czy nie od tego też. A już jem po 5 posiłków dziennie bez podjadania raczej, małe porcje a tu dalej męczy. Co do remontu to my musimy, bo moje ściany wołają o odświeżenie a w przedpokoju nie mam szafy a Kubie i tak trzeba łózko kupić nowe więc od razu najlepiej z malowaniem i innymi rzeczami.

Ewa90 z bebiko dostajesz album i jakieś pudełeczko, bo dzisiaj przeglądałam, reszty nie pamiętam a nie pamiętam czy przy karcie rosnę z rosmana coś było na start.
Ja na pewno w szpitalu nie będę wypełniała żadnych ankiet, dla kilku próbek, książeczek, ewentualnie smoczka i butelki, bo do tej pory do mnie dzwonią. Generalnie nie musimy się zgadzać, szpital nie powinien prowadzić takiej polityki, ale podejrzewam, że te położne coś z tego mają. Ewa90 to może te nowe pampers premium mają wycięcie, bo się zmieniały teraz niedawno paczki, bo jedynki i dwójki też są mniejsze.

Sylwiaal ja przy synu używałam, dady, pampersów, próbowałam rossmanowskich i huggiesa. Te ostanie najgorsze, jeśli gdzieś są jeszcze na rynku to odradzam. Pampers i dada były ok, tylko używałam w zależności od serii, bo niestety uczulały moje dziecko, jak nie jedne, to drugie. Potem używałam pampers premium i te kupię chyba na początek do szpitala, bo mają taką fajną siateczkę, gdzie ta kupka przenika rzadka - przynajmniej miały kiedyś.

Plucik pachwiny i wiązadła w tym okresie to normalne właśnie niestety, mnie tak bolały przez weekend, chodzić nie mogłam, przeszło na razie.

Mam takiego lenia, że sama siebie besztam. Nie chce mi się nawet wyjść kupić stanik nowy, bo to trzeba się rozbierać w sklepie, mierzyć itd. No ale muszę, bo zaraz w żaden się nie zmieszczę.

U nas też królują biedronkowe dady ;) Na początek kupię te z wycięciem na pępek z bella happy 2 paczki i jedne pampresy 1 premium care, a potem już dady i jak będzie ok to przy nich zostaniemy.

Witam piątkowo

13x13 no mam ostatnio jakiś spadek formy też mam. Mam problemy z zaśnięciem, dziś w nocy na szczęcie się raz obudziłam na siusiu, wstaję rano, odprowadzam młodego, wracam i znowu się kładę spać. I tak śpie prawie do 12. Dziś jeszcze nie piję kawy, bo ostatnio zgaga mnie męczy tak od popołudnia ( a piję z reguły po 12) żeby sprawdzić czy nie od tego też. A już jem po 5 posiłków dziennie bez podjadania raczej, małe porcje a tu dalej męczy. Co do remontu to my musimy, bo moje ściany wołają o odświeżenie a w przedpokoju nie mam szafy a Kubie i tak trzeba łózko kupić nowe więc od razu najlepiej z malowaniem i innymi rzeczami.

Ewa90 z bebiko dostajesz album i jakieś pudełeczko, bo dzisiaj przeglądałam, reszty nie pamiętam a nie pamiętam czy przy karcie rosnę z rosmana coś było na start.
Ja na pewno w szpitalu nie będę wypełniała żadnych ankiet, dla kilku próbek, książeczek, ewentualnie smoczka i butelki, bo do tej pory do mnie dzwonią. Generalnie nie musimy się zgadzać, szpital nie powinien prowadzić takiej polityki, ale podejrzewam, że te położne coś z tego mają. Ewa90 to może te nowe pampers premium mają wycięcie, bo się zmieniały teraz niedawno paczki, bo jedynki i dwójki też są mniejsze.

Sylwiaal ja przy synu używałam, dady, pampersów, próbowałam rossmanowskich i huggiesa. Te ostanie najgorsze, jeśli gdzieś są jeszcze na rynku to odradzam. Pampers i dada były ok, tylko używałam w zależności od serii, bo niestety uczulały moje dziecko, jak nie jedne, to drugie. Potem używałam pampers premium i te kupię chyba na początek do szpitala, bo mają taką fajną siateczkę, gdzie ta kupka przenika rzadka - przynajmniej miały kiedyś.

Plucik pachwiny i wiązadła w tym okresie to normalne właśnie niestety, mnie tak bolały przez weekend, chodzić nie mogłam, przeszło na razie.

Mam takiego lenia, że sama siebie besztam. Nie chce mi się nawet wyjść kupić stanik nowy, bo to trzeba się rozbierać w sklepie, mierzyć itd. No ale muszę, bo zaraz w żaden się nie zmieszczę.
Tak Gosiu te premium :)
Pozamawialam na 3 stronach gadżety dla przyszłych mam - wiec teraz czekam na ich odebranie :D ponoć 30 dni :)

Dziewczyny a na początek tych najmniejszych pieluch to ile starczy ? około 70 styka ? w ogóle jak są pakowane np te happy bądź pampers lub dady , orientujecie się ?

Ja ostatnio bym mogła spać ciągle . Budzę się zawsze po 7 bo mój organizm jest przyzwyczajony od 2 lat jeść punkt 8 śniadanie :) no i zawsze po śniadaniu juz nie spalam a teraz od paru dni ciągle usypiam i właśnie tak wstaje po 12 . Tak samo wieczory juz o 22 mogę odlecieć a wcześniej siedziałam do 2 w nocy , no i nie budzę się na siusiu ,ewentualnie raz :))

reklama
Do góry