reklama
madzia0903
Fanka BB :)
Dziewczyny z inne beczki troszkę hak to jest z tym macierzyńskim??? Trzeba juz cos deklarować ?? Bo pogubiłam się caly czas cos zmieniają
U
użytkownik 160
Gość
Mam farby do drewna , wodorozcieńczalne, zapachu nie czuć, flugger; Spox; mała powierzchnia;Maui - nie boisz się malować w ciąży?
ja się zastanawiam nad malowaniem pokoiku, ale nie wiem czy to nieszkodliwe.
Co do położenia- też myślę, ze dziecko może się obrócić, ale lekarz na USG na kontroli podtrzymał ułożenie, dziecko ma ok 700 gr teraz moje i ponoć raczej się nie obróci, bo mało miejsca... Ale wiadomo, że dziecko wie lepiej niż Pan doktor :-) tak więc zobaczymy
GosiaLew
Dziewczyny z inne beczki troszkę hak to jest z tym macierzyńskim??? Trzeba juz cos deklarować ?? Bo pogubiłam się caly czas cos zmieniają
Madzia deklarujesz po urodzeniu czy idziesz na rok i bierzesz 80 % wynagrodzenia przez ten rok albo 100% a po pół roku 60%. Tyle wiem
Madzia deklarujesz po urodzeniu czy idziesz na rok i bierzesz 80 % wynagrodzenia przez ten rok albo 100% a po pół roku 60%. Tyle wiem
Ale to sie załatwia dopiero po porodzie?
madzia0903
Bo teraz nowe zasady weszły... Ze jest rodzicielski i macierzyński ze cos wydłużą cos zabiora kompletnie nie mam pojecia juz
ja tez sie zastanawialam co z tym macierzynskim ale siostra mi powidziala ze jak ona teraz urodziła ( 2 miesiace temu) to macierzynskie jechała do pracy podpisac i zaznaczyla ile bierze 80% przez rok. Wiec to chyba dopiero jak dzieciatko sie urodzi .To chyba tez zalezy od firmy bo ja przy pierwszym dziecku jak urodzilam to biuro samo do mnie dzwonilo czy chce 60 % czy 80% oni sami zaznaczyli powiedzieli zebym teraz zajeła sie malenstwem a nie jezdzila jeszcze po pracy wiec zrobili mi przysluge bo mam do biura z 30 km zobaczymy jak to bedzie teraz
Chyba bardziej opłaca się brać od razu rok z 80% niż pół na 100% I pół na 60%, co?
No ja zamierzam właśnie tak, ze przez caly rok 80%.
reklama
U
użytkownik 160
Gość
Matematycznie wyjdzie na to samoChyba bardziej opłaca się brać od razu rok z 80% niż pół na 100% I pół na 60%, co?