reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Witajcie, ja też zaczęłam odczuwać ruchy mojego maleństwa, ale czkawki to ona chyba jeszcze nie doświadczyła. Tyje od tego świątecznego jedzenia, ale boję się zważyć ;) … wizytę u położnej mam dopiero za 3 tygodnie. Zasugerowałam się waszymi przygotowaniami wyprawki więc byliśmy wczoraj z mężem w H&M i kupiłam nie tylko ubrania ciążowe ale dorwałam super bluzę w wersji Kubusia Puchatka dla naszej małej - wszystko w bardzo dobrych cenach. Trochę ubranek już się nazbierało.
Jutro odwozimy teściów na lotnisko więc planujemy pooglądać również wózki w Bristolu. Muszę znaleźć jakieś adresy w internecie… bo nie znam zbyt dobrze tego miasta. Rodzice spędzali u nas święta i dopytywali się o imię dla słodziaka więc zaczęliśmy się oboje zastanawiać… no i na dzień dzisiejszy przypadła nam do gustu Adela. Znalazłam informacje na temat zdrobnień, które bardzo mi się spodobały np. Adelka, Adelinka, Adelcia ;)

Oj Adelcia brzmi słodko :-)

reklama
Ja na l4 juz jestem poniewaz u nas nie ma warunkow do pracy dla osob ktore sa w ciazy. Na macierzynskie chce tez isc na rok bez zastanowienia takich maluch szczegolnie potrzebuje opieki matki. Pozniej jeszcze mysle nad wychowawczym przy pierwszej corce poszlam do pracy prosto po macierzynskim i troche zaluje ze w domu nie bylam dluzej z nia bo tyle rzeczy przegapilam . mam prace na 3zmiany wiec tez kijowo. Ale teraz jestem z corka w domu to tyle dobrze :)

Ja właśnie planuje na rok macierzyńskiego później na wychowawczy później wykorzystam urlop i wrócę - lub nie :D może coś nowego będę szukać :)

Witam

Ja po macierzyńskim będę miała jeszcze z 60 dni urlopu i potem wracam do pracy, niestety płynność finansową muszę mieć. Z synem wracałam do pracy po 8 miesiącach, wtedy był półroczny macierzyński plus zaległy urlop. z jednej strony fajnie było wrócić do ludzi z drugiej żal było dziecko zostawiać.

Plucik - ty mieszkasz w Polsce? bo matki dzieci do 3 roku zycia nie muszą pracować w nocy jakby co.

Hajduczek - Adela ładne imię.

jestem, dziś nie odpowiem każdej z Was ale przeczytałam.
Zajęłam się czytaniem książek i mnie wciągnęły

Pewnie macierzyński na rok, a jak mi się znudzi po pół roku to pójdzie M -w sumie czemu nie

Czkawka -tak!
Śpię w 1 dzień świąt i w nocy czuję takie skakanie w brzuchu -zbyt dziwne jak na kopniaki i mi się wtedy o czkawce przypomniało:-D:-D:-D

Moje dziecię to istny szogun -ona tak strasznie kopie, nie wiem skąd ma tyle siły ale zawzięta jest okropnie.

Odkąd biorę magnez brzuch mi tak nie dokucza więc polecam jeśli jeszcze ktoś nie bierze.

Miłego dzionka!!!

GosiaLew - tak mieszkam w polsce :)
Ja przed chwila zjadlam obiad i sie polozylam na chwilke i maly zaczol warjowac :) ale dobrze bo wiem ze wszystko jest ok :) a jakie macie plany na jutrzejszy dzien ?:)

jestem, dziś nie odpowiem każdej z Was ale przeczytałam.
Zajęłam się czytaniem książek i mnie wciągnęły

Pewnie macierzyński na rok, a jak mi się znudzi po pół roku to pójdzie M -w sumie czemu nie

Czkawka -tak!
Śpię w 1 dzień świąt i w nocy czuję takie skakanie w brzuchu -zbyt dziwne jak na kopniaki i mi się wtedy o czkawce przypomniało:-D:-D:-D

Moje dziecię to istny szogun -ona tak strasznie kopie, nie wiem skąd ma tyle siły ale zawzięta jest okropnie.

Odkąd biorę magnez brzuch mi tak nie dokucza więc polecam jeśli jeszcze ktoś nie bierze.

Miłego dzionka!!!

A jaki zarzywasz magnez ?
Moje dziecko również jest bardzo aktywne i chyba ma to po tatusiu - ciągle się wierci mam wrażenie ze w ogóle nie sypia :p

GosiaLew - tak mieszkam w polsce :)
Ja przed chwila zjadlam obiad i sie polozylam na chwilke i maly zaczol warjowac :) ale dobrze bo wiem ze wszystko jest ok :) a jakie macie plany na jutrzejszy dzien ?:)

Siedzę w domu :) odpalam telewizor i oglądam sylwestra nie wiem czy to z Polsatem czy to z TVN :p
Ma wpaść znajoma z chłopakiem , zamierzam jakieś przystawki porobić żeby mieli zagryche do picia -a ja popatrzę :)

Ewa90 ja łykam chela mag b6 olimpu. Dobry jest też magne b6 - tylko tu trzeba wiecej tabletek łykać.

Plucik siedzę w domu. Ewentualnie pojadę na chwilę do rodziców.

Mi się zrobiło zimno w kąciku ust. zwiększyłam dawkę wit b2, chciałam tribiotic kupic a tu w hurtowniach nie ma.
Jeszcze dziąsła zaczęły mi krwawic. Muszę kupic sobie szczoteczkę soft i łagodniejszą pastę. W poprzedniej ciązy tez tak miałam.

reklama
Hej dziewczyny ja tak zalatane święta miałam ze dopiero teraz zaglądam. Ja jutro w domku bo mój wspaniały mąż ma ospę. Przyjedzie troche rodzinki to posiedzimy pogadam. Dzis czekam aż zacznie sie robic ciemno i jadę do Gdyni bo dziewczynki chcą sie nacieszyć iluminacjami świątecznymi i musze kupic powidła śliwkowe bo naszło mnie na pleśniaka.

Do góry