reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Hejka. Zaczęłam 2 trymestr i czuje sie juz troche mniej jak zombie ale meczy mnie zgaga i odbijanie sie kwasem ciagle :/ powiedzcie mi czy mozna używać maść ochrona z witamina A w ciazy ? To jest jedyna rzecz która pomaga mi na niedoskonałości.... Ale czytałam rożne opinie na necie i sama nie wiem

Edit: a macie juz wybrane imiona ? My zdecydowaliśmy sie na Annabel albo Oliwer :) [emoji7]

reklama
Ja nie robię tych dodatkowych badań bo dla mnie niema znaczenia jeśli by się okazało że dzidziuś byłby chory i tak bym kochała tak samo a jak będzie zdrowe to będzie dodatkowa miła niespodzianka od losu chociaż jak narazie moje dzieciaki rodziły się zdrowe i silne i mam nadzieje ze teraz też tak będzie... Ale podkreślam wrazie jakiś komplikacji zawsze to będzie moje dziecko i będzie zabezpieczone wrazie jakiś problemów życiowych tak jak i te pozostałe dzieciaki

Ja nie robię tych dodatkowych badań bo dla mnie niema znaczenia jeśli by się okazało że dzidziuś byłby chory i tak bym kochała tak samo a jak będzie zdrowe to będzie dodatkowa miła niespodzianka od losu chociaż jak narazie moje dzieciaki rodziły się zdrowe i silne i mam nadzieje ze teraz też tak będzie... Ale podkreślam wrazie jakiś komplikacji zawsze to będzie moje dziecko i będzie zabezpieczone wrazie jakiś problemów życiowych tak jak i te pozostałe dzieciaki
Ja uważam podobnie, ale skoro robię takie badanie i okazałoby się, że dzieciaczek ma jakieś zdrowotne problemy to ciąża będzie czasem dla mnie i dla rodziny, aby się przygotować na opiekę nad takim dzieckiem.

Marcelina, Annabel piękne <3 ale w Polsce bym tak nie dała na imię dziecku. Jakoś skłaniam się ku klasyce. Stasiu mi się podoba bardzo, ale mój tata tak ma na imię, a nie chcę dawać dziecku imienia po dziadkach, pradziadkach. Nie ma u mnie, ani u męża takich tradycji.

Jeśli chodzi o kremy można używać tych najdroższych i najlepszych ale i one mogą nic nie dać ja w pierwszej ciąży jak się tylko dowiedziałam stosowałam ale mi nic nie dały u mnie w genach rozstępy były wpisane i niestety je mam w drugiej ciąży juz nie używałam bo nie byli sensu i teraz tez nie używam jak i tak już mam cały brzuch i boki w roztepach ale one mi nie przeszkadzają wiadomo ze wolałabym ich nie mieć ale jakoś z tym żyje i się nie wstydzę

Jeśli ktoś faktycznie może zapobiec roztepom to wystarczy ze będzie malował skórę brzucha i boków zwykła oliwka

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ależ dzisiaj ponury dzień. Dopiero 13, a ja już światło zapaliłam, bo mi ciemno. Nie znoszę takiej jesieni. Zimno, ponuro, nic się nie chce.
Ja niedługo też jadę do rodziców w odwiedziny i to na całe 2 tygodnie - niech mnie mama porozpieszcza, a co:). Na razie od tygodnia mieszkam z TŻ u jego mamy, bo u mnie w mieszkaniu remont, i potrwa jeszcze ok. miesiąca, więc musiałam się wyprowadzić. Szczerze powiem, że dziwnie się tu czuję. Jakoś nie czuję się swobodnie. I teraz już na pewno wiem, że w przyszłości nie mogłabym mieszkać z teściową - za zmienne humory ma. Zresztą ja zawsze twierdziłam, że nie chcę mieszkać z teściami czy rodzicami, tylko na swoim. No cóż, muszę tu jakoś wytrzymać - teraz do piątku, i później po powrocie od rodziców jakieś kolejne 2 tygodnie.

Dzisiaj umówiłam się ze znajomymi na wyjście do pubu, trzeba się w końcu rozerwać. Muszę im też powiedzieć o ciąży, bo ostatnio jak się widzieliśmy, to jeszcze nie chciałam mówić, i twierdziłam, że nie piję alkoholu, bo przeziębiona jestem i biorę leki. Ale chyba i tak się czegoś domyślają.

Dziewczyny a używacie już kremów na brzuch ?? Macie jakieś, które możecie polecić ??

Ja używam tego i jestem bardzo zadowolona, ładnie pachnie , szybko sie wchłania ImageUploadedByForum BabyBoom1447156244.029099.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1447156244.029099.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1447156244.029099.jpg
    17,6 KB · Wyświetleń: 36
Dziewczyny a używacie już kremów na brzuch ?? Macie jakieś, które możecie polecić ??
Ja w tej chwili używam, tego z Rossmanna Babydream-Olejek-przeciw-rozstepom-300ml.jpgAczkolwiek planuje zakup BioOil bio-oil.jpgwiele moich znajomych używało i sobie bardzo chwaliło i żadnych rozstępów nie mają.

A i ja smaruje nim brzuch, piersi i uda. Tam, gdzie najszybciej mogą pojawić się rozstępy.

Załączniki

• Babydream-Olejek-przeciw-rozstepom-300ml.jpg
    Babydream-Olejek-przeciw-rozstepom-300ml.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 34
  • bio-oil.jpg
    bio-oil.jpg
    40,6 KB · Wyświetleń: 39
reklama
Do góry