reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Ja tez jak teraz bylam na genetycznych to byl 13t+3d a okazali sie ze dziecko jest wielkosci dziecka z okolo 18 tyg i na badaniach genetycznych mam oznaczony 2 trymestr. Czyli zalapalam się na te badania gen z 2 trymestru wlasnie w okolicach 18 tyg. A te co wy robilyscie to teoretycznie przepadly :-) wiec to wszystko jest sprawa indywidualna

Toż byś o cały miesiąc była dalej?????????????????

reklama
Dzieki Maui
Ja mam 0,4 przy normie zaczynajacej sie od 0,55 .Twraz nie porownam bo kazala mi zrobic w innym laboratorium bo tamte sie jej nie podoba. Jak robilam ze 3 tyg wczesniej to mialam 0,500 i juz wtedy mnie wyslali.

Sluchajcie ja czuje ze ten pierwszy trymestr to juz przeszlosc, mam wiecej energii i sama namowilam meza zeby mnie zabral do knajpki wloskiej na obiad, ale sie zdziwil ze mi sie chce i z radoscia oznajmil ze no pewnie, wiec idziemy. Teraz bedzie juz tylko lepiej :) znaczy w drugim...

Ostatnia edycja:
Dzieki Maui
Ja mam 0,4 przy normie zaczynajacej sie od 0,505 .Twraz nie porownam bo kazala mi zrobic w innym laboratorium bo tamte sie jej nie podoba. Jak robilam ze 3 tyg wczesniej to mialam 0,500 i juz wtedy mnie wyslali.

Wartości referencyjne dla TSH wahają się w zakresie od 0,4 do 4,0 mlU/l dla dorosłej osoby

http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/wyniki-tsh-badanie-tarczycy-pozwalajace-oznaczyc-poziom-tsh_40467.html

To i tak jesteś w normie normy ;-) bez ciązy nawet, choć na dole normy ;-)

Toż byś o cały miesiąc była dalej?????????????????
Teoretycznie tak to wyglada. Praktycznie termin porodu poki co o poltora tygodnia sie przyspieszyl.podobno malec powinien w pewnym etapie Przestać rosnac, zrownac sie z innymi dziecmi i zaczac tylko przybierac na wadze. Wiec termin jeszcze sie pewnie zmieni ale tak.jesli chodzi o wielkosc to wystartowal miesiac do przodu szaleniec mal :-) pewnie dlatego ja juz czuje ruchy...

Mi tsh wyszło 0.086.oczywiście norm nie znam bo ginka wszystkie badania zabrała a wyniki wpisala w karte ciazy.ale cos mowila ze chyba 1.135 najnizej ale pewna nie jestem .pocieszylyscie mnie z tą tarczyca.
Mam nadzieję ze dzidzia przyrosla na tyle ze we wt.da rady te pomiary zrobic.mój syn zawsze był do przodu.W 36 tyg.ciazy ginka kazała mi rodzic bo miał już 3.5 kg i wszystko było wykształcone.urodził się 1,5 tyg.przed terminem i miał 4 kg i 60 cm.

Maui nie przezywam wlasnie tylko sie zdziwilam ze mnie do endokrynologa wyslali bo ja spokojna poszlam do gina i im tlumaczylam że przeciez w ciazy sa nizsze normy.
Moj malyszek prxyspueszyl wzrost o tydzien ale terminu mi nie zmieniali. Siostry zawsze byl 2 tyg do przodu i urodzila w 38 maluszka 6 kg.

Maui nie przezywam wlasnie tylko sie zdziwilam ze mnie do endokrynologa wyslali bo ja spokojna poszlam do gina i im tlumaczylam że przeciez w ciazy sa nizsze normy.
Moj malyszek prxyspueszyl wzrost o tydzien ale terminu mi nie zmieniali. Siostry zawsze byl 2 tyg do przodu i urodzila w 38 maluszka 6 kg.

6 kg?:szok:
Mój miał ponad 3kg i dla mnie to był sukces, że udało mi się urodzić SN:D
Naczytałam się troche, że te wszystkie witaminki, które biorą ciężarne doprowadzają do tego, że dzieci rodzą się duże.
Oczywiście ja tam w to zabardzo nie wierze :tak:

Od początku do końca ciąży będe uznawała date porodu za date z OM.
Za nim dotrzemy do porodu to nasze dzidzie raz mogą przyspiszyć raz zwolnić, więc nie ma co kombinować z tą datą.
I tak to kiedy ujrzymy nasze Maleństwa nie zależy od nas, chyba, że będzie planowana cesarka :)

reklama
Do góry