kacha10
Fanka BB :)
A ja dzisiaj byłam na wizycie u ginki.Poprosiłam o l4 i dała bez problemu.Musze sie wyspac, zregenerowac i za tydz.na pewno wracam do roboty.Czy przez ten tydz.może mnie skontrolować ZUS mimo że tylko tydz.mnie nie będzie w robocie i pensje mi płaci zakład pracy?Z wizyty jestem średnio zadowolona bo niezrobila mi nawet usg a 3 tyg.temu byłam.Jak ja zapytałam o usg to odparła ze na NFZ są tylko 3.Wkurzylam się bo miała w gabinecie usg, jakby mi zrobiła to zajeloby 2 min.Chciałam tylko zobaczyć czy serce ladnie bije i czy dzidzia rośnie.Jeszcze w nocy miałam jakieś koszmary i chciałam się uspokoić.Uzg pomiarowe przelozyli mi o 2 dni, gdzie tamten termin to już było późno.Zadzwoniłam do innej lekarki prywatnie, ktora mi prowadziła pierwszą ciaze i ta mnie wcisnie we wtorek i zrobi te usg pomiarowe.jak bede miec skonczony 11 tydz.i 2 dni to moze to zrobic co?wyniki tsh wyszly mi ze mam niedobor, jestem trochę poza granicą dolną.Nigdy tak nie miałam.Czy mam się czym martwić?mam skierowanie do endokrynologa ale pewnie długa droga do tego aby pójść na NFZ.Podjęłam decyzję ze będę chodzić na NFZ i prywatnie do ginekologa.Dziś zakładali mi kartę ciazy na wariata.Lekarka się mnie pytala o termin porodu -chyba sama go powinna wyliczyć.Żenada jakaś.O ciśnieniu i wadze tez sobie w ostatniej chwili przypomniała.
Ginka ktora ma mnie przyjąć prywatnie pytała się czy ta lekarka do której teraz chodzę dala mi skierowanie na badania prenatalne.Odpowiedziałam ze nie.Czy jak mam 33 lata,w styczniu 34 to czy te badania zleca ginekolog na NFZ czy muszę je prywatnie robić?na czym to badanie polega?Robicie je?
Ginka ktora ma mnie przyjąć prywatnie pytała się czy ta lekarka do której teraz chodzę dala mi skierowanie na badania prenatalne.Odpowiedziałam ze nie.Czy jak mam 33 lata,w styczniu 34 to czy te badania zleca ginekolog na NFZ czy muszę je prywatnie robić?na czym to badanie polega?Robicie je?
Ostatnio edytowane przez moderatora: