reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

mania2401 bardzo mi przykro przeżywałam to dwa lata temu wiem co to za ból ;(
happymamusia ja w pierwszej ciąży byłam na duphastonie teraz też jeszcze dwa tygodnie i będę odstawiała niektóre mamy twierdzą że po tym leku mają większe mdłości ale ile w tym prawdy a ile wmawiania sobie nie wiem ja się czuję prawie rewelacyjnie

reklama
Witam was wszystkie. Chciałabym dołączyć do grupy, jeśli to możliwe. Jestem z Grójca. To moja trzecia ciaza a dziecko bedzie drugie.Termin mam na 1 maj 2016. Jestem w 10tc.miałam już dwie wizyty u ginekologa. Serduszko widziałam i jest wszystko Oki. Moje samopoczucie jest do d***. Mam ciągle mdłości i na zmianę bym jadła i spala. A jak u was?

Happymamusia - cieszę się, że wszystko ok, nieciekawie to wszystko wyglądało, świetnie, że nie oznaczało najgorszego,

Nimitii - kciuki za prawidłowy przyrost bety

Olciaa - czekamy po prostu na następną betę... dobrze, że znosisz to jak znosisz.

Niesia - mój nastrój jest ogólnie mówiąc do dupy.... wszystko mnie obecnie przerasta, nic mi się nie chce itd :-) ale czekam spokojnie na polepszenie. Ja tez nie zrobiłam już więcej bety, może dlatego też jestem spokojniejsza . Zrobiłam raz, jeszcze przed datą @, było szalone 12 i co dalej nie wiem.

13x13 - ja już też mam kiepsko ze spodniami... nie przytyłam wg wagi, ale brzuch urósł..

Z tymi wymiotami i płcią to się chyba jednak nie pokrywa - znam mamusie chłopców, które czują się świetnie i dziewczynek, które wymiotowały dalej niż widziały :) to raczej indywidualne predyspozycje.

Szczerze współczuje tym, które straciły kiedykolwiek dzieciątko...
Mania - przykro mi bardzo...:-(
Kachaa- jak tam pęcherz??

Marta - witaj.

Zaraz zasnę :-D Na 19 dziś do lekarza - nie mogę się doczekać.

Cześć dziewczyny :)

Mania bardzo mi przykro :( trzymajcie się.

Co do bety to nie miałam robionej w pierwszej ciąży, a teraz tym bardziej bo jesteśmy tutaj. Pierwsze usg z Roza miałam w 4t4d :) a wiec bardzo szybko.

Mdlosci wkradły sie w moje zycie na dobre.. Mdlosci i zmęczenie.

Co do wymiotów i płci to z Różą okropnie wymiotowałam.. Jadłam kwaśne do 2trymestru, a późnej słodkie :)

Cześć! Ja też (z tego co wyliczyłam) mam termin ok 24 maja. :) Spodziewaną miesiączkę miałam dostać 18.09., ale jej nie dostałam. Testy robiłam przed spodziewaną oraz w jej dniu, ale oba wyszły negatywnie. Dopiero po 3 dniach wyszedł pozytywny. :) Od dłuższego czasu myśleliśmy o maleństwie, ale baliśmy się zdecydować.. Samo wyszło i o to chodziło. :) Do ginekologa idę dopiero 15.10, to będzie już połowa 9 tyg. Tak się cieszę! :) Pozdrawiam dziewczynki. :*:)

Mam pytanie troche z innej beczki. W zwiazku z ciaza bede pracowała 3h tygodniowo mniej niż wymaga czas pracy, a wiec 37h zamiast 40h tygodniowo. Nie z mojej winy, po prostu pracodawca nie moze udostępnić mi miejsca pracy przez te 3h. Nie pytajcie dlaczego, to skomplikowane :p Czy w zwiazku z tym zachowuje prawo do 100% wynagrodzenia jakie miałam do tej pory?

Mania strasznie mi przykro [*]

Maui szybciej niż w maju, bo płeć będziemy poznawać wcześniej, chyba, że któraś chce niespodziankę.

Dr Asia ja też jestem do d...y. taka nieogarnięta jestem, dom przez to też, zero sił. Nie jestem wszystkiego ogarnąć

Betę robiłam tylko raz teraz i to dlatego, żeby określić mniej więcej wiek ciąży do usg. Z Kubą w ciąży nie robiłam w ogóle.
Zresztą w tej ciąży poszłam dość późno jak na mnie do lekarza pierwszy raz, bo w 8 tc. I na usg od razu było widać serduszko, co mnie od razu uspokoiło.

Dziś się najeździłam z synem, to popołudniu obowiązkowa drzemka była.

Witam nowe mamusie.

reklama
anno - mi się " nie chciało wymiotować" , ja byłam z pawiem całe dnie aż wylądowałam w szpitalu z odwodnienia- z chłopcem :-) z dziewczynką miałam mdłości... tylko ;-)

Do góry