reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Cześć Kochane....Siedziałam na Polnej od 21:20 do 01:30 gdzie wiadomo samo badanie po takim czasie oczekiwania trwało aż 8min.Zbadał i zrobił usg lekarz zapytał pierwsze czy mam jakieś tabl.zapisane od prowadzącego ciąże ja mówię że nie a on kto prowadzi no i tyle.Podczas usg tak sie przyglądał na monitor i mówi no ciąża zagrożona proszę przez tydzień brać 3 tabl.duphaston i na kontrol do prowadzącego ciążę . Boże to było straszne jak nic nie mówił a potem....ah nerwy to mało powiedziane.Na wypisie mam tak:Usg FHR 181ud/minw jamie macicy echo zarodka dł 9+1 tcKosmówka niejednorodna.Dziewczyny zna któraś się trochę???Co z tą kosmówka??Jak ja mam leżeć spokojnie jak tak mało wiem wole gorzką prawdę niż się łudzić że jest ok.Nic nie bolało...samopoczucie ok no i proszę.Boje się strasznie czekałam na 7go a teraz czekam na 7go nerwowo.

reklama
Wydaję mi się ze może lozyso nie trzyma się dobrze i stąd plemienia ale ja bym wybrała się szybciej do lekarza
Też myśle że chodzi o to w późniejszym czasie łozysko teraz to kosmówka.Zalecił brac 3×po 1 duphaston dziennie i leżeć i po tygodniu kontrol u swojego lekarza.Nie wiem czy mam pójść wcześniej ale co to zmieni a przez tydzień może się wszystko unormuje dzięki tabletkom.Serduszko biło powinno w tym tyg.max 175 ud/min było trochę więcej...martwie się ale pozostaje czekać.

Szybsze tętno może być spowodowane np nieprawidlowosciami z łożyskiem wiec dlatego pewnie jest podwyższone ale skoro kazał brać leki i leżeć to tak zrób. Zero wysiłku łóżeczko ciepły kocyk i proszę się nam oszczędzać. My będziemy bardzo mocno trzymać za was kciuki . Musi być dobrze

happymamusia-bierz dufaston i nie martw się nic - bralam przy córci, bo kosmówka mi się odklejała. Zaznaczyłam wówczas lekarzowi, że na siłę nie ma co wbrew naturze podtrzymywać, ale to nie miało związku z płodem, tylko ja za dużo roboty miałam i syna ruchliwego. Córka wyrosła na tym dufastonie i jest wybitnie zdolna i zdrowa, tak więc bądź spokojna ;-) lekarza jakiegoś masz na stałe? z Polnej mogę Moszyńskiego z czystym sumieniem polecić

Gosia ja mialam ciążę obumarla w 8 dowiedziałam sie w 11 na wakacjach za granicą gdzie mialam zabieg i do Polski wracalam juz nie będąc w ciąży. Dla mnie np. Myśl o naturalnej selekcji pomaga, bo choć bardzo takie coś boli to ja jednak wolę tak niż urodzić bardzo uszkodzone genetycznie dziecko, które ma niewielkie szanse na przeżycie. To na pewno o wiele większy ból niz poronienie nawet z zabiegiem w 1 trym...

To na pewno masz rację. Ale też roniąc nie wiemy czy to była wina płodu czy matki, chociaż podejrzewam, że w większości płodu, bo genetyka jest bezpłatna na nfz po drugiej stracie a immunologia po 3.

Happymamusia najważniejsze, że dzieciątko żyje, tętno dziecko na tym etapie jest takie wysokie. A z kosmówką to nie wiem.

Happy odpoczywaj i dobrze, ze dostalas leki:tak:
Zaczyna mnie pęcherz bolec i to zas jakas infekcja - ph miałam ostatnio za wysokie:wściekła/y:nie wiem tez czy jakas infekcja pochwy się nie przyblakala:wściekła/y:wszystko przez te przeziębienie - ale jak lezec przy 5 latce?w domu tez trzeba zrobic:sorry:

reklama
Chodze prywatnie do dr. Serafina - znalazłam go przez znanego lekarza i mogę z czystym sumieniem polecić bo to najlepszy gin jakiego miałam do tej pory:tak:za wizyty tez nie zdziera a to ważne jak chodzisz średnio co 3 tyg:tak: na nfz jestem zrazona z poprzedniej ciąży...do brackiej ogolnie przynależę i robie tam wszelkie badania:tak:

Do góry