reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
Następna mam 1 października :) za jakieś dwa tyg , mam nadzieje ze juz bedzie cos widać . U mnie jest tak ze jak sie te tygodnie ciazy liczy bo ja miałam ostatnia miesiączkę 21 sierpień i ja słyszałam ze to sie od tego momentu liczy

Tak.liczy sie od pierwszego dnia ostatniej @ czyli jestes w 5 tygodniu a dokładnie 4tydzien i kilka dni ile dokladnie obliczy ci kalkulator z babybooma :-) ja tez mam 1 pazdziernika wizytę. Teraz jestem w 6tygodniu4dniu ciąży :-)

Ale moja doktor tez powiedziała ze mojego dziecka nie bylo widać bo od zapłodnienia miało dopiero 2,5 tyg. Wiec jesli czytan o ciazy tk ktory mam brać tydzień zeby czytać o swoim aktualnym stanie

A u Knie narazie tylko senność i brak apetytu . I samopoczucie takie inne . Ale z dnia na dzien jest to wszystko coraz bardziej intesywne :) a pracujesz ?

reklama
Olciaa bardzo mi przykro. Wiem co czujesz.

Barbarka1611 niestety jestem mamą dwóch aniołków. To moja czwarta ciąża. Też bym była w szoku gdybym dowiedziała się o ciąży a już bym nie chciała mieć dzieci, ale pewnie bym się potem ucieszyła. Zresztą nic nie wiadomo nigdy. Zresztą na te ciążę też nie byłam gotowa psychicznie i myślałam że będę schizować, ale jakoś daje radę pod tym kątem

Marcela ciążę się liczy od ostatniej @ ale zapłodnienie jest jak jest owulacji czyli gdzieś z dwa tygodnie później. Ale umownie właśnie liczy się od okresu, bo trudno jest określić dokładnie kiedy była owulacji czasem. Brzuch w 4-5tc może pobolewa, bo wtedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy. Można też brać magnez oprócz nospy. Jak boli mocno, ból nie przechodzi to do lekarza szybciej, jak plamienie to na IP.

Do góry