reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Droge przyszłe mamy, dowiedziałam sie pare dni temu ze jestem w ciazy. Jestem szczęśliwa i przerażona. Mam małe pytanie czy takie delikatne pobolewa je brzucha to normalne ? Jestem w 3 tyg ciazy

reklama
Hey. Moglyby sie skończyć te upaly bo po 10 minutach stania na sloncu robi mi sie slabo.
Imagination ja bym sie dala pokroic za sloik nutelli wiec tez na slodko poki co. A mam takie smaki!!! Wczoraj przegladalam gazetke biedronki i na pierwszej stronie jest spaghetti na widelcu. Dostalam takich slinotokow.gdyby nie to ze byla godzina 20 i juz oczy mi sie lepily to bym chyba ugotowala makaron i sos :-)
U mnie wie tylko moja mama i tata i przyjaciolka, reszta sie dowie po 12 tyg.
Co do waszej dyskusji o pracy.cieszcie sie ze macie mozliwosc L4. Mnie sie akurat tak zycie potoczylo ze nie mam umowy o prace i nie mam innego wyjscia jak tylko pracowac bo z jednej pensji wyzyjemy ale bedzie ciezko jeszcze w trojke teraz. Ja bede musiala po prostu z pracu zrezygnowac dlatego licze ze jak najdluzej bede sie czula dobrze i planuje do 7 miesiaca pracowac jesli nie bedzie przeciwskazan.bo wiadomo dziecko na pierwszym miejscu jak bede sie za bardzo meczyla to odchodze.
Ja tez mam dwa szpitale panstwowe do wyboru. Jeden odpada bo to syf i malaria podobno a drugi pod wzgledem ginekologii jest super. Wyremontowany, czysty,ladny, pilki,wanna dostepna,gaz rozweselajacy.pracuje tam moja kolezanka wlasnie na gin-pol. A moj lekarz prowadzacy jest tam ordynatorem więc ja juz wiem gdzie bede rodzila.jedyny minus podobno taki ze brakuje anestezjologow i nie ma znieczulenia co w moim wypadku nie robi problemu mu chcialabym bez,przynajmniej przy pierwszym dziecku. Chyba bardziej mnie przeraza igla w plecach.ale wiadomo nie rodzilam nigdy wiec nie znam tego bolu.przy drugim dziecku moze mi sie odwidziec i bede marzyla o igle:-)
Nie wiem jak Wy ale ja mam wrazenie ze ciaza mnie odmozdzyla. 13x13 chyba Ty masz egzaminy? Podziwiam. Ja nie moge sie na niczym skoncentrowac,mam wrazenie ze wielu rzeczy nie lapie za pierwszym razem, jakbym byla w balonie i głosy dochodza do mnie dopiero po chwili. Jak przyslowiowa blondynka ( przepraszam z gory wszystkie blondynki) ktora smieje sie z dowcipu 3 minuty pozniej. A akcje typu wkladanie talerza do piekarnika zamiast zmywarki to chleb powszedni.
Sory za brak polskich znakow ale pisze z tel i chyba bym zwariowala jeszcze na znakach sie skupiac jak i tak mi niedobrze od mrugajacych literek.
Milego popoludnia :-)

Marcelina witaj i gratulacje.
Ciezko stwierdzic jaki odczuwasz bol. Teoretycznie takie pobolewanie jest normalne na poczatku i w terminach @. Mnie tez troche bolalo podbrzusze tak podobnie jak na okres wlasnie. Jak boli to odpocznij ewentualnie wez nospe.Ale jak bol się bedzie ciągły i mocno odczuwalny przypominajacu skurcze a do tego plamienia lub krwawienie to idz do gina.

Mam dzisiaj termin miesiączki , pobolewa mnie tak jakby łaskotanie , podobny jakby przed okresem tylko duzo mniejszy. Mam siedząca prace moze przez to ?

reklama
Do góry