reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

termin mam na 12 maja ale mam mieć cc. Synio goni wymiarami siostrę a ja nie chce znów być sensacją na oddziale i w moim mieście więc te 3tyg robią wielką różnicę. Oczywiście najważniejsze będzie zdrowie dziecka i decyzja lekarza kiedy ma przyjść na świat.

reklama
termin mam na 12 maja ale mam mieć cc. Synio goni wymiarami siostrę a ja nie chce znów być sensacją na oddziale i w moim mieście więc te 3tyg robią wielką różnicę. Oczywiście najważniejsze będzie zdrowie dziecka i decyzja lekarza kiedy ma przyjść na świat.

Sensacją? Dlaczego?

Olenka_s to ile ważyła córcia?

Ja nie jadłam dzisiaj pączków a męczy mnie zgaga :( a nie miałam już długo.

Dziewczę oglądałam teraz filmik i dowiedziałam sie ze od wzięcia oksytocyny pęka szyjka macicy i dluzej sie dochodzi do siebie. Czy wy będziecie chciały wsiąść ??

Ja wiem ale właśnie nie kazda kobieta sie na to zgadzam . Oglądałam filmik gdzie laska sie na to nie zgodzila i na żadne inne znieczulające leki i urodziła .

Madzia oksytocyna jest naturalnie wydzielana przez organizm. Nie w takich dawkach jak podają, ale po porodzie też się wydziela. Dzięki temu macica się skurcza.
Z tego co wiem to po oksytocyne są gorsze skurcze, bardziej bolesne.
Trudno jest cokolwiek stwierdzić po jednym filmiku. Nie ma co się nakręcać.

reklama
Madzia0903 nie myśl o tym teraz. Co będzie to będzie, ale jak nastawisz się na najgorsze to będzie gorzej. Mamy jeszcze troszkę czasu. Ja nie miałam podawanej oksytocyne do porodu tylko przy próbie wydolności łożyska. Ale to była niewielka dawka.

Do góry