reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Hej,

Zazdroszczę wizyt :) Moja dopiero za tydzień...

Powiem Wam, że mam dziś kryzys. Wstałam rano I ryczałam. Już mam serdecznie dosyć tych mdłości I złego samopoczucia. Codziennie nie nadaję się do niczego, a trzeba iść do roboty na 9 godzin I być oczywiście efektywnym. Powiem Wam, że zawsze byłam zwolenniczką pracowania możliwie najdłużej w ciąży, ale teraz widzę, że to nierealne. I tak nie ma ze mnie pożytku. 80% czasu siedzę, gapię się jak sroka w gnat I walczę z mdłościami. Dobrze, że przyszły tydzień mam wolny I jedziemy z moim M. w gory.

reklama
Czesc :)

Paulina witaj i gratuluje :) a na katar to możesz sobie robic inhalacje a na kaszel syrop z cebuli i czosnku :)

Dzisiaj jak corka bedzie miala drzemkę to uzupelnie tabelkę ;)

Ja niestety też muszę pracować w ciąży, zwłaszcza, że dopiero od września mam umowę o pracę.. Dojeżdżam blisko 30km każdego dnia i zwyczajnie mam dość, zwlaszcza teraz, gdy gardło boli niemiłosiernie i z nosa powódź :(
Ja na samym początku miałam bardzo silne bóle więzadeł, ze chodzic nie moglam, do tego mdlosci i wstret do jedzenia. Dzis mam sie juz lepiej, czasem mam jakies uklucie w boku, ale do zniesienia. Za to piersi urosly, bola bardzo i od godz. 17 wzwyz moglabym spac i spac. A tu niestety, Syn w pierwszej klasie i wymaga pomocy w nauce.
Ja wizyte mam w poniedzialek najwczesniej, choc czekam na wyniki badań, ktore maja byc najpozniej w poniedzialek wlasnie.

Cześć dziewczyny
rano otworzyłam oczy i pomyślałam "jaki cudowny dzień, jak wspaniale się czuję, jak się wyspałam!!!":-D:-D:-D
No
i po co wstałam? która mi wytłumaczy???? ledwo wstałam wyrwało mnie do wc (pierwszy raz:baffled:), w głowie mi się kręci, słabo, źle i chodze zygzakiem. Miałam A do przedszkola zawieźć ale nie dam rady jechać autem:no: to jakiś dramat

jajeczko skoro jesteś taka dobra to pomyśl o swoim interesie -ja jestem za tym, żeby się rozwijać. Rok temu w maju do warszawy przyjechała koleżanka -po rozwodzie sama z dzieckiem, tam zarabiała na śmieciowej umowie jakieś grosze (likwidacja szkód) -tutaj jest rok -została dyrektorem działu zarabia 5 cyfrową sumę a ma 29 lat. Zaproponowałam, żeby wysłała PIT do poprzedniego pracodawcy:-D
Kachaa dziecko najważniejsze ale to nie jest prawda, że trzeba papier od gin. Wystarczy zwykłe poinformowanie -ja wysłałam smsa:-D
ewaa oj co z tym zębem, jak to zrobicie? są jakieś specjalne znieczulenia dla kobiet w ciąży -inaczej, są takie których nie można dawać i as te inne -słabsze ale zawsze... czyli najgorsze tygodnie musisz się męczyć a co dalej???
chillwood -nie ja nie smaruję i długo jeszcze pewnie nie będę ale zaczęłam temat, żeby zwrócić uwagę na skład bo nie zawsze jest taki super -pomimo atestów i rekomendacji.
siasia pewnie witaj:tak:
justyna a teraz się oszczędzaj i tyle. Nie wiem dlaczego wcześniej rodziłaś ale może opaska na szyjkę? żeby przed rozwarciem uchronić albo leżenie tyłkiem do góry od 34 tc
DrAsia to moja 3 ciąża i każda jest o 2 tyg młodsza niż wychodzi z @ i też zawsze mam falstart z usg, ale to się wyrównuje i to dosyć szybko, przynajmniej u mnie i po kolejnych 2-3 miesiącach już się pokrywa termin z @. Dlatego jednak lekarze bazują na terminie z @ a nie usg bo on jest baaaaardzo zmienny i z wizyty na wizytę może być inny
jagoda o masz... co z tymi zębami???
Tirli hahaha super. Ja planuję totalny remont w marcu, tzn ja pojadę z córka na wczasy a M będzie ogarniał wszystko:-D
happymamusia no to też mój wiek i wiem co czujesz... :baffled:
GosiaLew dobrze mówisz. Ja jestem tak wykończona i tak źle się czuję że ryczeć mi się chce...
jagoda suuuper gratuluję!!!!:-D:-D:-D
olciaaaa dalej betę robisz??? podziwiam bo ja już czekam do tego usg we worek i jeśli usg będzie pomyślnie to mam w planach na trochę odetchnąć z ulgą....
waiting gratulacje, ale dziś dobre wieści na forum:-)
imagination domowe sposoby, herbata, cytryna, miód, sok malinowy, leżenie w łóżku -idź do lekarza niech Cię obsłucha w razie czego i coś poleci oprócz czosnku, cebuli i mleka z miodem
kami.p miłego dalszego odpoczynku
Niesia Ty masz kiepski dzień, ja wstałam miałam cudowny humor, po czym pokłóciłam się z M bo był w domu po czym się rozryczałam, teraz jestem śpiąca i tak w kółko -oszaleć można, ryczę i się ciesze na zmianę -szaleństwo

Poczytałam dziś jak działają hormony w czasie ciąży
bo zapomniałam że mogę być taka niezrównoważona....

A co do szpitali i wyboru -tutaj z Alciją to była cała operacja, najpierw myślałam o jakimś mega prywatnym, ale lekarz mi powiedział, żebym się dobrze zastanowiła. W umowie była klauzula, że jak się coś zaczyna dziać złego i odbiegać od normy to przewożą do państwowego:szok: wielki interes za 12 tysi:no: bo oni nie taki sprzęt mają, nie takich specjalistów i pewnie PR nie cach sobie psuć. Więc żeby rodzić w innym szpitalu i żeby nie było ryzyka, że mnie nie przyjmą musiałam prowadzić ciążę u ich lekarza, zaleźć rekomendowaną przez nich szkołę rodzenia, wynająć salę ble ble ble za wszystko były jakieś tam punkty... no masakra:-D teraz jeszcze nie myślałam ale koło 15 tc zacznę dumać

Cześć dziewczyny!
Mam na imię Basia, mam 27 lat i w maju zostanę po raz trzeci (!) mamą. Jestem generalnie załamana, jeszcze do mnie nie dochodzi co jest grane. Najgorsze w tym wszystkim jest to że mam 2,5 letniego synka i 13sto miesięczną córeczkę. To miał być koniec naszej reprodukcji a tu brak okresu i dwie kreski :/
Ostatnią miesiączkę miałam 15 sierpnia a dwa tygodnie później brązowe plamienia. Myślałam że to może przez to okres mi się przesunął, dla pewności zrobiłam test... I oto tu jestem. Mam nadzieję że mnie przyjmiecie

Ewa-damm ja też mieszkam w Holandii :) jakie miasto?

Ostatnia edycja:
Dzieki dziewczyny za rady :* jak do poniedzialku domowe sposobby nic nie dadza to ide do lekarzani najwyzej wezme kilka dni zwolnienia.

Barbarka - gratulacje! Trojka to nie lada wyzwanie ;)

Jest ktos z Centralnej Polski? :)

13x13 ja Cie podziwiam ze Ty tak ogarniasz każda z nas ! Ja nie ogarniam co wokół mnie się dzieje haha! Ząb wyrwany. Zostałam wysłana do szpitala właśnie ze względu na ciąże a nie standardowo w gabinecie. Niestety pan dentysta stwierdził ze wszystkie moje zeby mądrości są tez do usunięcia i mam kolejna wizytę 16 listopada [emoji22][emoji22][emoji22]. Bolało bardzo bo znieczulenie słabsze niż normalnie ale dałam radę. Pan dentysta w trakcie zabiegu próbował być zabawny i w momencie wyrywania zęba krzyknął - its a boy!
Barbarka witaj i gratulacje! A w Holandii mieszkam w Amsterdamie. A Ty gdzie? Synka i córeczkę rodziłas tu czy w Polsce?
Dziewczyny piękne macie te zdjęcia fasolek. Jak dobrze usłyszeć takie cudowne wieści i zobaczyć ze bije serduszko i dzidzia zdrowo rośnie. Eh gdzie tam do 5 października. Nie wiem jak wytrzymam...
Wszystkim nowym majówkom serdecznie gratuluje!

Ewa ja z Beverwijku także dosyć blisko :) w Amsterdamie pracowałam 6 lat. oboje rodziłam tutaj, ogólnie jestem mega zadowolona z porodów mimo że 4 godziny później do domu. A ty swoje pierwsze tutaj?
Leczysz tutaj zęby? Bo z tego co słyszałam to mega wydatek :/ ja nigdy nie byłam tu u dentysty

13x13 ale ja wczesniej nie robilam bety to sa moje dwie pierwsze :D wizyta dopiero 29 wrzesnia wiec troche czasu przede mna :) i sie stersuje wiec moze dlatego ta bete robie :D jak to mowia nie chwal dnia przed zachodem :D a Ty bedziesz miala nie chwal poranku przed wstaniem z lozka :-D

Ewaa-dam w Amsterdamie moja kolezanka mieszka :D a co do wizyty to innego wyjscia raczej nie mamy musimy wytrzymac do tych wizyt

Tableke uzupelnilam i prosze dziewczyny jak chcecie cos zmienic date czy cos to piszcie priv bo ja tam po prostu nie zagladam i nie czytam tam komentarzy :p

Corcia spi tabelke zrobilam testy zaraz rozwiaze i ide obiad konczyc takze odezwe sie dopiero wieczorem o ile szybke nie padne :p

reklama
Barbarka to rzeczywiście blisko. Ja marze o przeprowadzce poza Amsterdam, bardziej Twoje okolice ale póki co to nie możliwe. Ja córkę urodziłam w Polsce wiec póki co jestem przerażona porodem tu. Boje się bo moja mała miała żółtaczkę i po porodzie jeszcze tydzień byłyśmy w szpitalu. A tu po paru godzinach do domu! Albo wogole poród w domu... Kolejna przerażająca rzecz to taki krotki urlop macierzyński... Chyba będę 6 miesięcy po porodzie chorować! Zeby leczę. Jest drogo ale nie ma tragedii. Wczorajsza wizyta w szpitalu to na basic eigen risico a na szczęście moja przychodnia dentystyczna to nie aż taka droga. Cała moja rodzina tam chodzi.
Olciaaa świat mały :-) a w Amsterdamie to często słyszę nasz piękny polski język :-) a co dobrego na obiad robisz? Ja miałam w planach schabowe - sto lat nie jadłam ale chyba sobie daruje po wczorajszym wyrywaniu [emoji6]

Do góry