reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

A mi w szpitalu zrobili glukoze i mam 4,4 i 7,9 po 2 h obciazenia.... tylko 2 pobrania. Szkoda tylko ze nie znam norm.....
A glukoza po wcisnieciu cytryny spoko a juz sie balam ze bede miec odruch wymiotny.

Kameleonleon wyniki glukozy są trzy cyfrowe zazwyczaj. Chyba, że masz w innej jednostce podane. Bo dla tych co ja mam to ja znam normy.

reklama
Też już jestem po i mogę powiedzieć, że ostatnio było gorzej, bo mną trzepało, miałam zawroty i odruch wymiotny dłuuugo po. Teraz tylko wypicie sprawiało problem i zgaga, a tak to już zapomniałam o wszystkim i normalnie funkcjonuję ;)

Plucik współczuje niedelikatnego lekarza... u nas w szpitalu jest taki niedelikatny ordynator słynący z tego, że ma wielkie łapska :p niestety miałam możliwość to sprawdzić i dziękuję, że mój doktorek jest delikatny :D

Nie nadążam z czytaniem Was :)
Brawo dla tych co wypiły glukozę :)
Wczorajsze popołudnie całe przeleżałam, możliwe że to skutek uboczny wypicia glukozy, na dodatek mój ukochany ból pleców powrócił :/ najgorzej przy wstawaniu z pozycji leżącej, ale dam radę!
Księżniczka moja znów się ruchliwa zrobiła, na szczęście jest w nocy łaskawa :)
Mąż wreszcie się zmobilizuje i od weekendu zaczynamy remoncik pokoiku - nareszcie!

Idę walczyć z porządkami w szafie. :)

Kwiat lotosu - ja na zaparcia w zasadzie nic nie brałam a miałam problem ponad 2 tyg aż takie ze dostałam hemoroidów... Zaczelam pic dużo wody zawsze rano jak wstalam szklanka wody a na wieczór dodatkowo śliwki suszone ale zaprzestałam ze słodyczami... Dużo wody pij pomoże ci na pewno. A co do kg to ja mam 24tydzii 3 dni i mam 5.5kg na plusie :)

Dzięki madzia0903 :)
Zaczęłam jeść trochę mniej smażonego i zdrowiej i narazie ok. Ale mam kolejny kłopot. Zrobiła mi się na ustach opryszczka, to chyba drugi albo trzeci raz w życiu! I nie bardzo wiem co brać, a to dziadostwo. Zovirax mam w domu jedynie. Ale trochę się obawiam, że to za silne. Co radzicie??
Glukozę na czczo w którym tyg.robiłyście ?

kameleonleon, na moich wynikach mam takie jednostki rownież podane. Jak wrócę do domu to napisze jakie to sa normy. A jak Twoja szyjka?

Dziewczyny a tak zmieniając temat , czy myślałyście już jakie szczepionki zastosujecie dla swoich dzieci ?
Teraz dużo się słyszy o skutkach ubocznych tych 5w1 i 6w1 i zastanawiam się nad samymi refundowanymi. Jakie Wy macie zdanie i doświadczenie ( te które już maja dzieci) .

reklama
Ja raczej też nie planuje dodatkowych szczepień. Kurcze, gdzieś czytałam, że od tego roku zmienił się kalendarz szczepień. Poszukam tego artykułu, może mam w zakładkach.

Do góry