reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Tez mam cały czas 3 :/ I ani miekka ani twarda :/ Ja mam.wizytę dopiero w czwartek i tez ciągle o tej szyjce myślę. W sumie ja ciągle leżę of początku ciazy tylko od 22 grudnia zaczęłam chodzić na spacery czy do sklepu :)

Ech, ja ciągle w łóżku, boję się, że przytyję na maxa, bez ruchu, bez sportu, chciałam chodzić na jakiś fitness, basen, no ale lekarz stoi w kontrze. :D

reklama
Ech, ja ciągle w łóżku, boję się, że przytyję na maxa, bez ruchu, bez sportu, chciałam chodzić na jakiś fitness, basen, no ale lekarz stoi w kontrze. :D
No ja lezalam od września do konca grudnia praktycznie to przytyłam 5-6kg to chyba nie jest jakoś duzo jak na zero ruchu:) a tez myslalam ze w ciazy bede aktywna fizycznie tymbardziej , ze przed cwiczylam 2 lata. Ale teraz są ważniejsze sprawy niż zamartwianie sie tyciem - tym się zajmiemy po :D spaliny szybciutko :D

U mnie waga stoi w miejscu od początku ciąży. Więc pewnie na koniec zacznę rosnąć. Damy radę, na macierzyńskim zrzucimy kg. :p

U mnie waga też stoi w miejscu.
Mój Mały tak mi skopuje wzgórek łonowy, że cały czas mnie teraz boki. Jakiś czas temu miałam dziwne uczucie takiego ściśnięcia brzucha dookoła jakby sznurem, że o mało co nie zemdlałam. Ale już jest ok. Kuba cały czas się rusza, więc spoko. Pewnie to spowodowane dzisiejszym wysiłkiem przy porządkach.

Postaram się zasnąć, ale tak mnie ta sytuacja wzbudziła, że odechciało się spania.

Dziewczynki tak sobie myślę czy wy idziecie wczesniej zobaczyć co i jak w szpitalu pogadać z położnymi badz co kolwiek poinformować ich ze będziecie tu rodzic... Ja juz mam szpital wybrany tam gdzie moj lekarz pracuje wiec wydaje mi sie ze nie ma potrzeby

Ja chodzę do szkoły rodzenia, która prowadzi oddzialowa z ginekologii, na dodatek zajęcia odbywają sie w szpitalu, w którym chce rodzić (u mnie w miescinie są raptem dwa, takze za wielkiego wyboru nie mam :D). Na któryś zajęciach mamy sie wybrac i pozwiedzac oddział poloznictwa, porodowke i zapoznać personel, noi tez chodze od ginekologa, który tam pracuje, także chyba juz bardziej sie nie da "poinformować", ze chce tam rodzic :-) apropo szkoly to dzisiaj mamy drugie zajęcia, tematyka ma byc omawianie kolejnych etapów porodu i wszystkiego co z tym związane, brrr. Cos czuje, ze wrócę do domu przerażona :-D

Dzien dobry!

Ja juz obudzona - Poleńka szaleje w brzuchu, bo jak to tak moze byc, ze mama nie dostarczyła jeszcze składników odżywczych! :) Ssie mnie głód przeokropnie, wiec wstaje.

Malutka466, to musiał byc skurcz BH. Nie przejmuj sie. Ja przez takie stawianie macicy odpuscilam jakiekolwiek większe prace domowe, a jesteśmy w trakcie urządzania mieszkania, wiec dosyc trudno to ogarnac.

Dzień dobry

Madzia0903 szpital zwiedzić indywidualnie to tak trudno. Jedynie jak się chodzi na szkołę rodzenia, która działa przyszpitalnie albo właśnie ktoś prowadzi szkołę rodzenia kto pracuje w szpitalu.

Malutka466 mnie raz też tak skurcz wybudza w nocy.

Ja za to dzisiaj spać nie mogłam, bo tak mnie rwało prawa noga aż się zastanawiałam czy to rwa a nie co innego.
Muszę zacząć myśleć nad dietą. Nie mam na razie pomysłów.

Temat glukozy? ja mam jeszcze przed sobą chyba pojadę w sobotę, w tygodniu jakoś nie mogę się zebrać.

Ania_Beata ja poprzednią ciążę przeleżałam cała i przytyłam w sumie 12 kg po porodzie zostały mi 2 a po wyjściu ze szpitala nic. Może nie będzie tak źle. To chyba nie od leżenia zależy bo ja od marca 9 tyg w gipsie leżałam i wcale nie przybrałam. Teraz się tym nie martw.

kaylla bez paniki -jesteś pod opieką lekarzy, gdyby uważali ze to tragedia położyliby cię do szpitala. Dobrze, że dziecko zdrowe i rośnie.

Moja córka też ma spokojniejsze dni, już tak nie kopie ale się przeciąga -wczoraj M zapytał czy to nie pęknie (w sensie mój brzuch :-D:-D:-D:-D:-D) bo mała coś wypięła aż mi bokiem wyszło:-) :)

Hejo :)

Gosia wysoki ten cukier... ale chyba byłaś nastawiona trochę? Dobrze, że już wiesz i teraz możesz dietę wprowadzić. No i plus, że będziesz miała wagę pod kontrolą ;) Ja idę jutro na krzywą i gdyby mi coś wyskoczyło to bym się dopiero zdziwiła :p poprzednio miałam wręcz za niskie wyniki.

Kaylla główka do góry ;) masz nas możesz zawsze pomarudzić, bo kto lepiej ciężarną zrozumie jak nie inna brzuchatka ;) Wiem, że cholestaza to nic wesołego, ale już masz zdiagnozowaną, bierzesz leki, robisz co należy i już. Nie ma się co zamartwiać na zapas, bo niczego nie zaniedbałaś. Tak jak dziewczyny piszą zajmij się czymś przyjemniejszym jak planowanie wyprawki, pokoiku. Ustal sobie jakiś plan działania (na mnie to zawsze działa), rozpisz dietę, potem wybierz się na zakupy jedzeniowe i nie czytaj tyle na necie! Będziesz miała poczucie, że robisz coś w dobrym kierunku i samopoczucie się poprawi ;)

13x13 hahaha padłam :D

reklama
Brzuch mnie boli. Stawrdniał. Pęcherz mnie chyba zaczyna boleć. Wzięłam urosept bo miałam. Ale się zastanawiam czy iść do ogólnego po lekarstea czy na IP jechać. Tylko tam to mnie położą. Jeszcze mnie gardło zaczyna boleć. Wzięłam tabletki. Na razie leżę.

Do góry