reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
Madzia ucisk w klatce piersiowej to prawdopodobnie od przełyku. Kręgosłup boli cie w dolnej części czy górnej? Na płasko nie leż. Najlepiej pozycja półleżaca.

Wypiłam glukozę. Obrzydliwe! Ale to pikus przy moich niewidocznych żyłach... Dopiero pierwsze pobranie, a ja jestem juz cała pokłuta. Az nie chce myślec, ze zaraz minie godzina i znów bedą mnie męczyć :( Miałam w koncu pobierane z dłoni, a to boli w ch**.

Nesia_88 przez ciąże juz się przyzwyczaiłam do dziwnych miejsc na kłucie ;) po glukozie mam nadal siniaki po pobraniu z dłoni, nadgarstka i przedramienia :( tradycyjnie już nikt nie próbuje mi się wbijać bo po prostu nie ma sensu ehh, trzymaj się dzielnie!

Wypiłam glukozę. Obrzydliwe! Ale to pikus przy moich niewidocznych żyłach... Dopiero pierwsze pobranie, a ja jestem juz cała pokłuta. Az nie chce myślec, ze zaraz minie godzina i znów bedą mnie męczyć :( Miałam w koncu pobierane z dłoni, a to boli w ch**.

Mnie tez to czeka już za kilka dni. Jedyny plus, że mam dobrą żyłe do pobrania wiec mogą kłuć. Gorzej z wypiciem glukozy i do tego trzeba siedzieć dwie godziny,masakra.
Niesia_88 musiałaś kupić glukozę w aptece czy maja swoją? Trzymaj się :)

Swoja musiałam mieć. Smak jest obrzydliwy. Nie dolewalam cytryny, bo nie jestem wrażliwa na rożne smaki i nie zdarzyło mi sie nigdy wymiotować po czymś niesmacznym, ale tutaj po pierwszym łyku miałam watpliwosci czy dopije do dna :)

Swoja musiałam mieć. Smak jest obrzydliwy. Nie dolewalam cytryny, bo nie jestem wrażliwa na rożne smaki i nie zdarzyło mi sie nigdy wymiotować po czymś niesmacznym, ale tutaj po pierwszym łyku miałam watpliwosci czy dopije do dna :)

Ja na to badanie musze iść z mężem. Nie jestem pewna jak zareaguje mój organizm na taką dawkę cukru jeszcze na czczo. Mam nadzieje że to przeżyje :)

reklama
Ja przed chwilą wypiłam glukozę. Bez cytryny. Pod koniec było obrzydliwe juz ale wypiłam dość szybko. Nie zebrało mnie na wymioty wiec jest ok. Teraz tylko czekanie na kolejne pobrania.
Ja żyły mam dobre. Kiedyś miałam słabe bardzo, ale od kiedy ćwiczę, poza ciążą oczywiście, to mi się wzmocniły.

Madzia0903 to objawy refluksu. Ja mam niestety w tej ciąży, ale ból w przełyku miałam tylko raz póki co.

Do góry