Oj laski kiepsko sypiam w nocy i nie wiem dlaczego, nie mogę się ułożyć, zasnąć, wszystko mi ciąży i uwiera -za to rano do południa mogę spać spokojnie.
Dziecię szaleje, może dlatego też mi ciężko w nocy bo się pręży i napina -wybrała sobie noc na harce.
Kameleonleon leż spokojnie i nie martw się niczym, jesteś pod dobrą opieką w dobrych rękach to lepsze niż miałabyś się martwić w domu
madzia0903 ja nie pomogę na zgagę. Ostatnio na szczęście mam z nią spokój. Może być czkawka, zazwyczaj to nie kopie tylko tak brzuch podskakuje.
Małka zastrzyki możesz też robić w udo jeśli tak Ci będzie wygodniej,
waiting4beans ja też spać nie mogę w nocy -dziś od 1.00 do 3.30 się wierciłam
Wioleta93 no przy wymiotowaniu to był hardcore fakt, ale nic nie dało się na to poradzić
Trirli tez mi się wydaje że paczka wystarczy -ja miałam 2 ale byłam całe 7 dni w szpitalu bo żółtaczka i lampy. Poza tym na początku dziecko tyle nie sika i nie robi kupy bo przecież póki mleko się pojawi i przetrawi to trochę mija
Niesia_88 ma już coraz mniej miejsca. Nie tylko Ty -ja dla córki kupowałam wszystko w zielonym, białym i żółtym ale system mnei pokonał -wszystko dostawała w różu i tak już zostało do dziś
Basi89 jeśli kopanie ma świadczyć o charakterze to ja mam w brzuchu małą, wredną, zawziętą złośnicę... Boją dlatego trzeba wybadać, czy lepiej elektryczny czy z pompką, czy cichy czy głosny
Maui wiesz to działa w obie strony -ruszysz g... zacznie śmierdzieć,
waiting powie że miała umowę i chciała na piśmie, tamta powie że wcale nie bo wolała więcej zarabiać i tak w kółko
Malutka466 ja tez mam w planach kupić tą komodę, miałam takie dla córki i nie narzekałam
edziorka ja tez śpię na prawym boku bo tak małej jest wygodniej i mnie nie budzi kopniakami.
Malutka466 moja koleżanka na brzuchu do porodu spała -nie miało to żadnego znaczenia, po prostu inaczej nie potrafiła. Czytałam nie piłam, nakładki i owszem ale to jak są problemy z karmieniem się stosuje więc po co na zapas?
siaisa s jak moja córka miała 3 lata to jej ulubionym miejscem była IKEA dział dziecięcych pokoi -było to lepsze niż bajkowy kulkowy labirynt i inne zabawy więc byłam tam częstym gościem a z tamtego okresu rzeczy z ikea mam sporo. Lepiej bym opisu katarka nie napisała
Gosia Lew też sie własnie zastanawiałam bo ja oprócz octaniseptu to chyba w aptece nic nie kupię no i vit k+d. No coś Ty octanisept 20 zł mały kosztuje
hajduczka -tak na żywo inaczej to wygląda niż w necie. M chciał przewijak ale ja nie kupię. Jak już pisałam wyżej -ja też upowałam unisex ale system mnie pokonał...
sylwiaal super wrażenia dla tatusia, u mnie to już nie musi dotykać bo cały brzuch faluje -Was też to niedługo czeka
kaylla też za mną chodzi przeziębienie, jakoś się póki co trzymam ale chyba czyha gdzieś w ukryciu i czeka aż zmarznę. A wczoraj też miałam uczucie jakbym 100kg ważyła
Ewa90 ja rodziłam 11.04 -super czas
Izunia30 to ja akurat sny mam super, albo że jestem niebiańsko bogata albo że jestem niebiańsko piękna
ja tez będę kupowała na bieżąco. Ja 56 i 62
Dziewczyny najpierw to co do szpitala. Czyli dla siebie koszule, majtki siatkowe, podkłady i krem do sutków (bo bolą), polecają biały jeleń do podmywania i reszta rzeczy jak do szpitala. A dla dziecka w szpitalu wszystko mają -weźmiecie tylko ubrania i zobaczycie przez te 3 dni czego się używa -ja miałam taki kącik do przewijania ze wszystkim i tam wyczaiłam co i jak
Co do zgubienia dziecka -nie zdarzyło mi się ale potrafię zrozumieć bo mam dziecko. Akurat moje chodzi za rękę i sama nigdzie nie odejdzie ale są dzieci i dzieci. Nie oceniam.bo to w teorii jest takie proste a gdyby faktycznie było to dzieci by się nie zapodziewały -ważne że wiedziały gdzie iść i kogo prosić o pomoc