reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
Cześć dziewczyny.
A mnie wczoraj zwolnili z pracy.dzis jestem ostatni raz. (pracuje bez umowy wiec konsekwencji brak) przylamalam sie bo mialam nadzieje popracować do konca lutego zeby na wozki i remont pokoju malucha odłożyć a tu nagle zostalismy na jednej pensji i bida z nedza!! Przeplakalam caly wieczor.juz sama nie wiem czy brak kasy na mnie wplynal czy fakt ze pierwszy raz od 10lat stracilam prace i to wtedy kiedy najbardziej potrzebna byla czy to hormont tez zrobily swoje. Chyba najbardziej boli mnie to ze mam jeszcze sile cos.robic.dzis juz inaczej na to patrze. Troche sie ponudze,troche odpoczne,materialnie trzeba bedzie zacisnac pasa moze znajde cos dorywczego ale jakos musimy dac rade. W przyszlym tygodniu ide sie zarejestrowac na bezrobociu to Chociaż ubezpieczenie bede miala...
Ech....

A apropos kup. Mnie sie tak dziecko usr***o po pachy tak ze od razu w calym bodziaku wyladowalo w wanience bo nawet bodziaka strach było zdjac zeby po glowieni buzi nic sie nie rozmazalo.wiec chyba kazdy opiekujacy sie dzieckiem mial barwne przygody z kupą :-D

Waiting4beans przykro mi, jednak ludzie to nie mają empatii ani współczucia.

13x13 u mnie w szpitalu nie ma kiosku (trzeba wyjśc na zewnątrz gdzieś) a mi odwiedzający nie przynosili pieluch w prezencie. Ale zapasów tych małych nie ma co robić, jest tatuś, zawsze pójdzie kupić.

Ewa90 no u mnie szło 12-13 na dobę jak po każdym karmieniu kupa. No ale nie każde dziecko tak ma. Pieluchy zdążysz kupić.

To nie fajnie z ta praca :(
A mnie znow wziol ten glupi bol az cally brzuch boli :( jeszcze jak siedze too ok ale to juz wstac nie moge :( jakk tak bedzie boleec to o 17 jade na.IP i nie obchodzi mnie nic !!! Niech mnie badaja !!!

tak czytam o tych kupach i nie wyobrażam sobie siebie ani męża ogarniających to :D ale pewnie wszytko przyjdzie jak tylko pojawi się ta nasz kochana kupka :D

co do pampersów to dla mnie bardzo przydatne informacje ile jakich potrzeba i kiedy mniej więcej przechodzi się na większe bo przy pierwszym dziecku jestem zielona...

13x13 - no właśnie takie wskazówki były do radzenia sobie z nawałem mlecznym. Karmić często, tak ok. 8-12 razy na dobę. Dopiero przy zastoju była mowa o jakichś okładach. Dopiero jak jakaś dziewczyna się zapytała, czy jak przy nawale dziecko już nie chce jeść, to czy można sobie pomóc laktatorem, to była mowa, że tak. Odciągnąć do momentu, aż poczuje się ulgę w piersiach.

Waiting4beans - przykro mi z powodu pracy. To jest właśnie słabe, że człowiek sobie myśli, że jeszcze trochę popracuje, ze dwie pensje jeszcze wpadną, a tu takie coś. Ale tak jak mówisz - przynajmniej sobie trochę odpoczniesz.

Dziewczyny, tak was wzięło ostatnio na te wszystkie rzeczy wyprawkowe, że sobie myślę, że jak już się wezmę za tworzenie swojej listy, to chyba od nowa będę musiała całe forum przewertować, żeby wyłapać wszystkie wskazówki:p Bo na razie tylko czytam i nie zapamiętuje:p

Ja właśnie wróciłam od kosmetyczki - przynajmniej ładne paznokcie znowu mam, bo już nie mogłam na nie patrzeć. Teraz trzeba obiadek zrobić, a wieczorem spotkanie ze znajomymi się szykuje:D

reklama
Dziewczyny, przepraszam, że się wtrącę w rozważania o kupach :D ale mam pytanie techniczne do tych zażywających żelazo. Bo ja stosuję też magnez, a w ulotce żelaza wyczytałam teraz, że magnez i żelazo wzajemnie się wykluczają czy coś takiego. Wystarczy, że będę te leki przyjmować w jakichś odstępach godzinowych czy całkiem mam odstawić magnez? Wolałabym go zatrzymać, bo od kiedy biorę to nie mam problemu z żadnymi skurczami podbrzusza. Zapytałabym lekarza, ale na wczorajszej wizycie do głowy mi nie przyszło, że te dwa suplementy mogą się wykluczać :)

Poza tym - moje żelazo to Tardyferon Fol, bierze to któraś? Mam brać 2x1, ale cholera wie ile przed posiłkiem co i jak. Doinformował mnie ten lekarz, że hej...

Do góry