reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
Witaj Niesia_88 mój termin jak narazie wyliczony przeze mnie również 7maja OM 1 sierpnia.Zobaczymy co lekarz powie w poniedziałek na wizycie..

Dziewczyny, oświećcie mnie - jak to jest z badaniami? Pierwszą wizytę u ginekologa miałam 7 września i była to wizyta prywatna. Odbyła się w 5 tygodniu ciąży i kosztowała mnie z USG 220 zł :szok: Kolejną wizytę już na NFZ mam 24 września - czy mogę do tego czasu wstrzymać się z badaniami, aby za nie nie płacić? Jak pilne one są? 24 września będzie to 8/9 tc.

Niesia_88 w poprzedniej ciąży badania robiłam po 7 tygodniu. Do karty ciąży miałam dołączona listę z badaniami i tygodniami ciąży w jakich mam wykonać. Pierwsze badania miałam zrobić do 10 tygodnia ciąży.

Dziewczyny, oświećcie mnie - jak to jest z badaniami? Pierwszą wizytę u ginekologa miałam 7 września i była to wizyta prywatna. Odbyła się w 5 tygodniu ciąży i kosztowała mnie z USG 220 zł :szok: Kolejną wizytę już na NFZ mam 24 września - czy mogę do tego czasu wstrzymać się z badaniami, aby za nie nie płacić? Jak pilne one są? 24 września będzie to 8/9 tc.

Ojej to bardzo duzo zapłacilas za wizyte. U mnie 100zl i tez z usg. Ja tez dostalam liste badan i nast wizyte mam za miesiąc kolo 8 października. Będę wtedy tez jakos 9tc lekarz kazal mi na wtedy wszystkie badania zrobić i przyjsc z wynikami zeby karte ciąży założyc. Na nfz idziesz do tego samego gina co bylas prywatnie?

Nie, do innego. Teraz byłam tak na szybko, bo już mnie korciło, żeby potwierdzić ciążę i upewnić się, że wszystko jest ok.

Patrząc na to ile pobierają mi kasy z pensji na składki szkoda byłoby prowadzić prywatnie :happy:

Mam nadzieję, że ten 8/9 tydzień jest jeszcze ok na badania i nic się nie stanie.

Niesia to fakt ze składki z pensji odchodzą ale ja mimo wszystko wybrałam prywatnego ginekologa. I wole prywatnie chodzic. Inny komfort i jakośc wizyty mimo wszystko. :)

Cześć Wam :)
ja om miałam 3 sierpnia, cykle 32 dniowe.
Suwaczek sobie zrobię po wizycie w środę. Nie mogę się już doczekać :-)
Olciaa, Kami gratuluję!!
Niesia - witaj i rozgość się, moim zdaniem możesz spokojnie poczekać do wizyty na NFZ. i dużo zapłaciłaś za wizytę, lekarz chyba trochę przesadził... ja płacę 100 zł niezależnie co mam robione - USG zwykłe, 3d, wymaz pod koniec ciąży na GBS , ktg - Kasik90 mój lekarz podobnie postępuje :tak:
I-szą córcię też "dostaliśmy" na I-szą rocznicę ślubu :) tzn wtedy wyszedł po raz pierwszy pozytywnie test ciążowy. A teraz drugie dzieciątko w zbliżonym terminie - rocznicę mamy 4 września a ciąża potwierdzona betą 31.08

Ok, idę gotować zupę. Dobrze, że już weekend.

reklama
Do góry