reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Czesc dziewczyny!
Ja kalendarzowo na maj ale ze bede miec cc wiec dolaczylam pare dni temu do kwietniowych mamusiek. Jednak objawowo to bede szla z wami ;-).
Ja to dopiero jestem po tescie ciazowym i przed wizyta u lekarza. U mnie to ok 5tyg.
W zeszlym roku urodzilam coreczke wlasnie przez cc wiec stad wiem ze tym razem tez cc bede miec.
Pozdrawiam was wszystkie. Ciesze sie ze sa tutaj tez mamusie ktore juz rodzily.
Ja obecnie jestem mama ktora zajmuje sie wychowaniem coreczki w domu. Dopiero od nastepnego wrzesnie jak mala bedzie miala prawie 2,5 roczku to planujemy ja zapisac do zlobka. jako ze mieszkamy z mezem obecnie w Kanadzie wiec nie mamy kolo siebie zadnej `babci` by w razie czego mogla pomoc, a ja juz wiem ze nie dam rady dwojce maluszkow o jakze roznych potrzebach. Stad pomysl na poslanie coreczki do zlobka a ja przez ponad rok bym zajmowala sie kolejnym malenstwem.
Pozdrawiam was bardzo serdecznie majowe mamusie :)

reklama
Dziewczyny, a czy te z was ktore jestescie tak po 4tyg itp to czy macie juz jakies objawy?
Ja w 1szejc aizy to zaczelo sie u mnie tak w 9tyg i trwalo do 12tego. A byl to najtrudniejszy moment calej ciazy... bylo tak jakbym nie miala wladzy nad swoim cialem. Wstret mega do jedzenia, nie tyle do zapachow ale nawet samych mysli o nim.
Z tego wzgledu ze ja dosc wczesnie jestem to ciekawa jestem czy wy juz macie.

Pozdrowinia

Ja 6 tc - mdlosci mam codziennie, ale nie wymiotuje, jadlowstret straszny, piersi sa bardzo tkliwe i powiększają sie i często boli mnie podbrzusze jak na zbliżający sie okres.
Ogólnie nie znoszę najlepiej tych pierwszych tygodni ciazy, ale tez nie ma tragedii, bo normalnie pracuje.
Te mdłości sa najgorsze - jak zaczną sie rano to na wieczor dopiero robią sie nieco lżejsze.
A! Wczoraj tez pojawiła sie zgaga, ale w sumie dosyc szybko przeszła.

Witaj Etka ☺ to dobrze, że narazie nie masz objawów i mam nadzieję że będziesz je łagodniej przechodziła. W pierwszej ciąży w pierwszym trymestrze prawie nie miałam objawów a teraz od 4-5 tygodnia mnie męczą mdłości, tkliwosc piersi , zaparcia oraz duży apetyt. O zmęczeniu i bólu głowy bym zapomniała, mam gorsze i lepsze dni.

Czesc ranne ptaszki :D

13x13 ja to tak przezywam bo pierwsza ciaze lekarz chcial mi usunąć później miałam krawienie itp i mam jakis uraz i strach ale tutaj trafiłam na kompetentnego lekarza wiec mam nadzieje ze tym razem bedzie dobrze i dziekuje za slowa otuchy i ty tez piersi do przodu Glowa do góry musi byc dobrze :D

Ja najprawdopodobniej tez będę kwietniowka bo pierwszy poród miałam naturalny a później cc wiec teraz pewnie nie będą ryzykować chociaż ja bym wolała naturalny ale to jeszcze zobaczymy w czasie jak wyjdzie co lekarz powie :) ale tak czy siak zostaje u Was :D

Dziewczyny jak mam grupe krwi z poprzedniej ciąży tzn wynik to w tej ciąży nie musze ?

Wiecie co tak pomyślałam ze ta grupa zamknięta to dobry pomysł bo pewnie nie które z Nas czasami chcialyby cos napisac bardziej prywatnego a tu na ogólnym nie napisze bo każdy moze to przeczytać wiec moze zrobi taka grupe ale na bb żebyśmy miały troche intymności

A co do moderatora to najlepiej osobę ktora jest najbardziej i najczęściej aktywna tak mi sie wydaje :D

Dzień dobry,
witaj Etka,
co do objawów - jestem w 6 tyg (5+5) i mam delikatne mdłości, mniejszy apetyt przez to, czasem zgagę. Piersi mnie nie bolą szczególnie, ale są większe i cięższe. No i chce mi się spać.
Olciaaa - wydaje mi się, że nie musisz powtarzać grupy krwi.

reklama
Czesc Dziewczyny:tak::tak:
Wczoraj się tu dzialo a ja czasu nie miałam no, ale doczytałam teraz:tak:
Niesia dużo u Was kasuja:szok:placilam 70 zl za wizyte z usg i fotosem:tak:odebralam reszte wynikow i mam komplet na wizyte poniedzialkowa:tak:Grupe krwi mam tez z poprzedniej ciąży i nie robiłam ponownie bo to nie ulega zmianie i chyba nie robi roznicy kiedy była robiona:-)
Om miałam chyba 31.08 ( tak podaje ale pewności nie mam - to był ruchliwy tydz przed slubem i nie wiem dokładnie:zawstydzona/y:
Suwaczek wrzuce po wizycie:tak:

Do góry