reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe Mamy 2016

Kwestia przyzwyczajenia :) ja się ciszę ze mogę wstać do ubikacji i sobie kanapusie szybko zrobic bo jeszcze do niedawna to byłam obchodzona z każdej strony .

reklama
Coś ostatno jestem zabiegana..
Mam pełno rzeczy zaplanowanych do zrobienia i nie wyrabiam się
Niektóre ciężarne narzekają, że zanudziłby się na zwolnieniu, a mi normalnie czasu brakuje
No, ale mój Synuś wypełnia mi sporo czasu ;-)
Tak więc nie da sie ukryć POŁOWA większa/bądz mniejsza ZA NAMI:-)
Niektórym z Was zapewne ten czas sie ciągnie, mi przeleciał bardzo szybciutko

Oczywiście jestem z Wami, jak nie uda mi się na bieżąco to nadrabiam :-)

Ja też ostatnio biegam jak szalona i załatwiam różne sprawy. Wczoraj byliśmy z narzeczonym zapisać się do szkoły rodzenia, a także w USC załatwić uznanie przez niego dziecka. Poza tym masa innych pomniejszych spraw.

Z minusów ostatnio - od wczoraj pobolewają mnie plecy + pośladek i noga. Aż się zaczęłam zastanawiać, czy to nie rwa kulszowa, bo nigdy tak nie mialam:/

Ewelina89 ty tylko uważaj, żebyś znowu w szpitalu nie wylądowała. Mi też czasu brakuje. Dni mijają szybko i dobrze :)

Basi89 ja jak leżę za długo na jednym boku to też mnie boli. To wszystko ucisk w kręgosłupem a czuje ból w nodze.

Tak więc musze wrócic do mojej wczorajszej wizyty.
A więc mój dzień zaczął się tragicznie:crazy:
Chodziałam wściekła, wszystko mnie denerwowało, miałam ochote rzucać wszystkim co mi wpadło w ręce, nawet w pewnym momencie się bez powodu poryczałam - tak wyglądał mój wczorajszy poranek:baffled: Nerwy przed wizytą + hormony dały czadu. Mężuś to się potem tak ze mnie nabijał, mówił, że nie wiem co we mnie wstąpiło, ale wolał się nie odzywać i nie podchodzić do mnie:laugh2:

Dotarłam na wizyte, doktorek okazał się bardzo sympatyczny, wyluzowany, no i co najważniejsze widać, że zna się na rzeczy i był bardzo dokładny i szczegółowy - wszystko przy badaniu mi tłumaczył, pokazywał, ewentualnie wyjaśniał.
Także wkońcu trafiłam na porządnego lekarza ( mam nadzieje, że go zabardzo nie przechwale i że po każdej wizycie będe wychodziła zadowolona).

Oprócz tego, że doktor zrobił na mnie dobre wrażenie, to co najważniejsze dzidzia również super się rozwija :tak:
serduszko ładnie pracuje
pomiary idealnie na swój tydzień
wszystkie narządy wporządku
łożysko położone jest na tylniej ścianie ( pewnie dlatego tak dobrze czuje jej ruchy;) )
ułożona jest podł.główkowo ( położenie często sie zmienia jak maluch ruchliwy;) )
no i waży już 350g :-)
:-):-D:-):-D:-):-D:-):-D:-):-D:-):-D:-):-D:-):-):-D

Jeśli chodzi o szyjke. to nia również nie mam się przejmować, gdyż długość na chwile obecną jest dobra ( dopiero jak ma poniżej 25mm mozna się niepokoić), a to, że jest miękka no to usłyszałam, że wieloródki już tak mają:laugh2:
Nie no super wkońcu mogłam ze spokojem, zadowolona, bez zadnych obaw wyjść z gabinetu:-) Nawet o fotkę mojej Kruszynki nie musiałam się prosić;-)

No i tak o to mój nastrój na reszte dnia zmienił się o 100%:laugh2:

Także my juz połówkowe mamy za sobą, pozostałym wyczekującym życze również takich dobrych wieści jak ja usłyszałam:tak: :-);-)

Ostatnia edycja:
Ewelina89 ty tylko uważaj, żebyś znowu w szpitalu nie wylądowała. Mi też czasu brakuje. Dni mijają szybko i dobrze :)

Tak Gosia wiem i pamiętam o tym!!;-)
Dzisiaj miałam kolejną wizyte u lekarza ( ale o tym to najwyżej jutro wspomne, bo się trochę rozpisałam;) ), szybkie zakupy, po Młodego do szkoły i tak ten czas szybko zmyka, że w domku obiadek, troche zabawy i już wieczór się zrobił..

Evelina - ty wczoraj byłaś u doktora Urbaniaka, dobrze pamiętam? Cieszę się, że jesteś z niego zadowolona, a przede wszystkim, ze wszystko jest w porządku:)

Z minusów ostatnio - od wczoraj pobolewają mnie plecy + pośladek i noga. Aż się zaczęłam zastanawiać, czy to nie rwa kulszowa, bo nigdy tak nie mialam:/[/QUOTE]

Kaylla właśnie o takich samych dolegliwościach juz też wspominałam, że mi dokuczają.. Jak troche postoje np.pozmywam naczynia bądz chwile pochodze to zaraz mnie ciągnie :-( Sądzisz, że to może być rwa....?

Evelina - ty wczoraj byłaś u doktora Urbaniaka, dobrze pamiętam? Cieszę się, że jesteś z niego zadowolona, a przede wszystkim, ze wszystko jest w porządku:)

Tak, zrobił na mnie super wrażenie:tak: Naśmialiśmy się heheh
Powiedział, ze jeśli dzidzia nie będzie chciała sie pokazać to zaprosi mnie do swojego prywatnego gabinetu oczywiście w ramach pakietu, ale wszystko za jednym zamachem sie udało:-) A chyba nawet u siebie ma jeszcze lepszy sprzęt, prawda?

Bez porówniania u tych ginekologów co do tej pory byłam ( a byłam u 3, on jest 4 haha )

A i powiedział, że moge chodzić i do niego i na nfz - moja decyzja :tak:

A Ty nie jesteś zadowolona z niego? Jedynie co 3d mam płatne ( rabacik -10% )

A jeszcze co do usg 3d to u babki, która mi robiła pierwsze prenatalne to kasuje 350, w Poznaniu to granicach 250zł się utzymuje.

reklama
Do góry