reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

Mi zawsze mierzy długość od czubka głowy do pupki . Pomijając osobne parametry. Może dlatego że zawsze pytam ile już podrósł:-)
Ja zaczynam się czuć tragicznie ponieważ dopada mnie migrena drugi raz w tym tygodniu ałłaaa ;-(

Współczuję migren. A w którym tygodniu miałaś ostatnie usg. Nie wiem jak inni lekarze, ale z tymi co ja miałam kontakt to po 22 tc już mierzyli wszystko osobno.

reklama
Ostatnio byłam niespełna miesiąc temu , to chyba był 14 tyg:)
A migrena mnie zaraz dobije :-( pulsuje coraz mocniej i mocniej i nawet się zasnąć nie da :-(

Moje dzidzi coś opętało, poszłam pod prysznic i kiedy tylko zaczęła lecieć woda to zaczęło tak kopać że aż zgieło mnie w pół. Ledwo dokończyłam się myć. A jeszcze do wczoraj wcale go nie czułam :p

Cześć Kochane czytam na bieżąco ale z pisaniem kiepsko...u mnie bez zmian samopoczucie super brzuszek rośnie maleństwo fika.Jutro zaczynam 19tc rano na 8 jestem umówiona prywatnie na usg aby podejrzeć maluszka dokładnie sprawdzić płeć bo ciągle wielka niewiadoma.
W środę mam wizyte u mojego gin.
Czekam z niecierpliwością na 22grudnia na połowkowe i ten cudny obraz maluszka w 3D.
Mam nadzieje że maleństwo się jutro pokarze a na połowkowym lekarz potwierdzi;)
Waga moja poczatek 61 teraz 66,5kg martwię się że to dużo:(

Cześć Kochane czytam na bieżąco ale z pisaniem kiepsko...u mnie bez zmian samopoczucie super brzuszek rośnie maleństwo fika.Jutro zaczynam 19tc rano na 8 jestem umówiona prywatnie na usg aby podejrzeć maluszka dokładnie sprawdzić płeć bo ciągle wielka niewiadoma.
W środę mam wizyte u mojego gin.
Czekam z niecierpliwością na 22grudnia na połowkowe i ten cudny obraz maluszka w 3D.
Mam nadzieje że maleństwo się jutro pokarze a na połowkowym lekarz potwierdzi;)
Waga moja poczatek 61 teraz 66,5kg martwię się że to dużo:(

Tego samego dnia mamy polowkowe :)))))) tez się nie mogę tej wizyty doczekać :)
Kochana nie przejmuj się waga i tak tyjemy :D ja ogólnie ważyłam 57 jak ćwiczyłam i chyba jak zaszlam 59 a dziś wchodzę na wagę i 65.5 ulaaa :p ale ja się w ogolw nie ruszam i nie spalam nic bo lezakuje cala ciążę :) w mojej aplikacji moja waga jest w normie :)

Happymamusia moja dzidzia też się tajniaczy. Ale nie idę prywatnie na usg. Muszę teraz wytrzymać do 4 stycznia.

Wioleta93 to ci dzidzia kopniaki serwuje.
Moje dziecko to się tak rozpycha już.

Któraś z Was pytała czy ludzie dotykają brzucha. Do dziś chciałam napisać, że oprócz męża nikt się tam nie pcha. Ale miałam spotkanie i jedna kobietka mi pomacała brzuch. No nieee, straszne uczucie to było.

Ja nie wiem czy to co czuje, to ruchy dziecka czy rozciąganie brzucha... dziwne to uczucie, ale to na pewno nie są kopnięcia.
Ja mam wizytę 14 grudnia, to będzie 17+2 tygodni, nie wiem czy poznam płeć dziecka. Chciałabym przed świętami poznać :)

reklama
Hej laseczki.
Troche sie nie odzywałam ale miałam intensywny czas i troszkę stresów i wolałam sie z tym wszystkim uporać a potem napisac. W zeszłym tygodniu miałam amniopunkcję we środe a wczoraj synek miał zabieg usunięcia 3 migdałka i podcięcia migdałków podniebiennych. Wlasnie dzisiaj wróciłam z nim ze szpitala. Oba zabiegi moj i jego przeszły bez żadnych komplikacji. Przynajmniej na ta chwile. Ale po 10 dniach od Amnio to tez juz raczej by sie cos stało jakby sie miało stać.
Teraz czekam tylko na wyniki. Powiem tylko ze pobranie trwało moze 20s i nic ale to kompletnie nic nie bolało. Znacznie bardziej bolesne i nieprzyjemne jest dla mnie pobieranie krwi. Amniopunkcja to kompletnie nic. Jakbym mia oczy zamknięte to nie wiedziałabym ze cos robią w ogole. Chyba ze trafił mi sie taki dobry lekarz. Ale nie ma sie czego bać (wrazie czego).

Poza tym czuje sie coraz lepiej, mdłości i wymioty juz tylko rano. I to tez nie codziennie.

Brzuch mam duzy, czuje juz lekkie muskanie i ruchy choc z zewnatrz nie wyczuwalne ale od wewnątrz czuje.

Ja przytyłam puki co około 1kg co mnie bardzo cieszy bo startuje z 8kg nadwagą wiec moj szczyt przytycia powinien byc 10kg. Pewnie sie nie uda ale bede stawać na głowie zeby 12 nie przekroczyć bo bedzie dramat. I z samopoczuciem w 3 trymestrze i z dochodzeniem do siebie po ciazy. Poprzednio przytyłam 17 kg i 8 mi zostało. Ale wyedy miałam apetyt, zachcianki, i smaki na słodkie. Ostatnie 2 miesiace co noc pilam mleko albo kakao i jadlam bułkę z nutella. Nie mogłam sie powstrzymać. Teraz mam mini apetyt i w ogole do słodkiego nie ciągnie. Wiec moze sie uda tak strasznie nie utyć.

Do góry