reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Kasik można coś pomysleć i takiego zrobić :)

Anncka super zazdroszczę ja muszę jeszcze trochę poczekać żeby zobaczyć maleństwo bo mieszkam w Szkocji a tu pierwsze usg jest gdzieś około 3 miesiąca :(

reklama
Ja już wariuję niestety :( ale myśle że i tak tyle nie wytrzymam i chyba szybciej możliwe ze jeszcze w tym miesiącu polecę do Polski i zrobię usg prywatnie

Anncka - super!!!!! Bardzo się cieszę i gratuluję. który dziś jesteś dokładnie tydz i dzień?
Nikola - ciężko tak czekać... chyba też bym zwariowała do 3 miesiąca ;-)
Jest mi obojętne czy powstanie wątek zamknięty - dostosuję się, :-) jednak podobnie jak Kachaa ledwo ogarniam 2 wątki :-D a na pewno rozdrobni nam się tutaj pod względem tematów,
Kachaa - spokojnie, na pewno jest wszystko dobrze, za kilka godzin objawy wrócą :tak:

Co do wielkości brzuszka - wg mnie już można coś odczuwać. W I ciąży, na tym etapie widziałam już takie charakterystyczne zaokrąglenie na samym dole brzucha (no wtedy byłam chudsza o 6 kg niż teraz i miałam płaski brzuch jak deska). Nie odczuwałam tego po spodniach, ale widziałam. Mam nawet to na zdjęciach:-) teraz z kolei, nie widzę (większy ogólnie brzuszek), ale odczuwam po spodniach . Kwestia indywidualna.

Jakoś mi się chce dziś mniej spać, może to wykorzystam i poprasuję trochę...

Nikola coś wiem na ten temat bo mieszkam w Irlandii i tutaj jest to samo, pierwsza wizyta w 12 tygodniu dopiero. Ale ja mam zamiar pójść wcześniej, prywatnie na usg, bo już nie mogę się doczekać zobaczyć dzidzię i serduszko :) Tylko niezbyt wiem kiedy pójść najlepiej, żeby już wszystko było widać :)

Nikola coś wiem na ten temat bo mieszkam w Irlandii i tutaj jest to samo, pierwsza wizyta w 12 tygodniu dopiero. Ale ja mam zamiar pójść wcześniej, prywatnie na usg, bo już nie mogę się doczekać zobaczyć dzidzię i serduszko :) Tylko niezbyt wiem kiedy pójść najlepiej, żeby już wszystko było widać :)

A ja kurde nie mogę nigdzie tutaj u mnie w mieście ani okolicy znaleść prywatnie ginekologa już chyba wszędzie szukałam i dzwoniłam i nic nie mogę znaleść :(

Anncka super, ze wizyta udana:tak:
Dr Asia jakies objawy sa ale delikatne, może dzisiaj za dużo mam smutku w sobie i rozmyslan dlatego ciaza zeszla na dalszy plan...

reklama
Kachaa co jest? nie smuć się:no:, wiesz, ze teraz musisz dbać o sobie fizycznie i psychicznie :tak:
Wioleta serduszko powinno być widać w 7 tyg (czyli skończone 6 tyg), dla pewności mogłabyś pójść w 8 tyg na usg

Do góry