reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
Dziewczyny mam pytanie : czy w ciąży można farbować włosy? bo kurde już sama nie wiem jak to jest a już mam bardzo dużeee odrosty i chciałabym zafarbować dokładnie to rozjaśnić ale na internecie trochę się naczytałam że to może zagrażać dziecku itp jak uważacie?

Anncka a w którym jesteś dokładnie tygodniu teraz? :)

niiikola ja farbuje, słyszalam tylko, że farby na bazie amoniaku mogą być szkodliwe, ale ile w tym prawdy a ile jakiegoś zabobonu??

hej dziewczyny mam pytanie bo jestem w 6 tyg ciązy ale od godziny czasu mam napiety strasznie brzuch i czuje sie ociężale co mi sie wydaje dziwne przeciesz to wczesna ciąża czy to normalne czy powinnam sie udac do lekarza ??? bo we wczesniejszych ciazach miałam tak ale juz w osatnim trymestrze

Nikola - są już niby farby dla ciężarnych, ale rozjaśnianie bym sobie raczej darowała.
Afrodyta - ciężko stwierdzić, niby wszystko może być objawem ciąży. Obserwuj się uważnie. Ja od początku "czuję" brzuch, ale nie wiem czy jest to podobne uczucie do Twojego.

no to trafiłaś z pytaniem ja jestem fryzjerką z zawodu i powiem tak, farbować włosy można ale farbami bez amoniaku lub roślinnymi..... odradza sie robienie trwałej czy rozjaśnianie włosów ..... amoniak który znajduje sie w farbach przenika przez skórę głowy w małych ilościach ale lepiej nie ryzykować że maleństwu coś zaszkodzi ,,, równiesz same opary amoniaku są niebezpieczne dla kobiet w ciąży nawet bardziej niż sama farba nałożona na skóre głowy tak że osobiście odradzam farbowanie włosów farbą z amoniakiem

Anno - jestem w 5t6d :)

Nikola - farba bez amoniaku jak najbardziej można robić

Afrodyta- uczucie pełnosci jest normalne, pobolewanie też... Ale czy to nie skurcze to nam ciężko ocenić... Obserwuj i w razie czego do lekarza

reklama
Anncka gratuluje :)

Nikola ja w pierwszej ciąży tez farbowalam :) tez miałam blond włosy ale tak jak dziewczyny piszą farba bez amoniaku a jak juz to baleyage :)

Afrodytka nie pomogę :) ale moge tobie i reszcie dziewczę ze jak będziecie czuly ciagniecie w dol to nie czekać tylko od razu pędzić do lekarza bo ja poczekalam ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło ... A we wczesnej ciąży macica sie rozciąga i moze ty akurat tak to odczuwasz no nie wiem nie doradzę ale nie stresuj sie i obserwuj :)

Do góry