reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Kaylla ja tez się oszukiwałam, że nic, że jest jeszcze czas... Do dzisiaj:D mój A jest fanem Star Wars i dziś w jakieś sieci znalazłam mini piżamkę z Lordem Vaderem:D i jest. Z myślą o małym:) także... Zaczynamy szaleństwa zakupowe:p

reklama
Chyba pomału trzeba zacząć. Ja przynajmniej muszę się rozeznać, co trzeba kupić. To moje pierwsze dziecko i szczerze mówiąc nie mam bladego pojęcia c będzie potrzebne, no może poza wózkiem i łóżeczkiem:p

Chyba pomału trzeba zacząć. Ja przynajmniej muszę się rozeznać, co trzeba kupić. To moje pierwsze dziecko i szczerze mówiąc nie mam bladego pojęcia c będzie potrzebne, no może poza wózkiem i łóżeczkiem:p
Ja to samo. Czytałam już różne listy wyprawkowe i czasem się pukałam w czoło: serio, to jest potrzebne?
Na razie zbieramy pieniążki na podstawowe rzeczy: łóżeczko, wózek, jakieś mebelki do pokoiku no i w zasadzie na remont pokoju.

Ja łóżeczko dostanę od siostry jej córka właśnie dostała piękne łóżko z owieczkami z ikei a mi podaruje łoźeczko.Co do ciuszków to mam już kilka body i pajacyków...no i skarpetki obowiazkowo.u mnie od dziś 16 tydzień 105dni ciąży za mną a do porodu 175dni tak wychodzi z kalkulatora ciąży babyonline ; )

Ranyyy ale dlugo jeszcze. U mnie tez dzis 16 tydz sie rozpoczyna. Ciaza nie jest moim ulubionym stanem niestety.
Przedwczoraj dopadl mnie przeokropny bol glowy migrenowy znowu i tylko wymioty nic nie moglam zjesc a dzis jak wstalam tak mnie ćmiło i jak sobie pomyslalam ze bedzie to samo to madakra ale jak wypilam kilka lykow coli to przeszlo wiec moze w takiej wczesnej fazie na mnie kofeina dziala jak u Ciebie GosiaLew?

Apropo wyprawki:
[video=youtube;EbyRZDa3coY]https://www.youtube.com/watch?v=EbyRZDa3coY[/video]

kameleonleon, mi cola też pomaga na takie ćmienie, bo kawy nie piję :)

Ja mogę Wam dziewczyny polecić podstawowe rzeczy jakie mi się przydały z 1 dzieckiem i na pewno chce je przy drugim. O wózku, łóżeczku, wanienki i nosidełku nie bede wspominać-bo to standart.

Ja osobiście polecam: przewijak-mega wygodny do przewijania,specjalny stanik do karmienia(chyba, że nie chcecie karmić cycem to nie), laktator, wkładki do stanika-takie by nie być mokrym od mleczka i mi bardzo przydał się taki "podnosnik" do wanny (nie wiem jak to ująć) gdzie dziecko na to się kładło i nie trzeba bylo maleństwa trzymac tylko na to sie kładło-mega wygodne i bezpieczne, stojak na wanne też fajny-ale nie wiem czy go zdobede. Póki co, to na te rzeczy poluję, na pewno bede je chciała!!

Wiadomo smoczki, buteleczki, jakieś podgrzewacze jak ktoś chce, chusteczki, sudocrem (jak ktos chce), puderek, oliwka (kurde dużo się tego robi hehe) to też jakieś tam standarty chyba na start.. Ale zawsze w praniu i po pojawienie się dzidziusia każdej przyda się co innego, co jej bedzie potrzebne mniej lub bardziej.. :)

Ostatnia edycja:
Witam sobotnio.
Dzisiaj byliśmy na urodzinach siostrzeńca. Wieje, pada, pogoda porażka.
Jutro jadę z synem na Disney On Ice a po południu na Bonda w końcu.

Co do wyprawki to z autopsji wiem, ze nie ma co kupować za dużo kosmetyków, bo nie wiadomo co dziecku będzie służyło. Na pewno przyda się coś do kapieli i ewentualnie do smarowania. Rodzimy w maju więc nie potrzebne kremik na twarz na wiatr itd. Ewentualnie filtry, ale mało jest filtrów od pierwszego dnia życia. Dziecko będzie trzeba osłaniać.
Na pewno mozna zakupić jedną małą butelkę awaryjnie, chyba, że któraś nie chce karmić piersią od początku, to można więcej od razu.
Stelaż do wanienki bardzo przydatny, bo nie trzeba się schylać. Nie ma co też kupować za dużo pieluch jedynek, bo nie wiadomo jakie urodzi się dziecko, czasem się nie używa w ogóle. Ja przy Kubie zużyłam 1,5 paczki, chociaż urodził się doś mały bo równe 3 kg. Chysteczki nawilżane, to mozna zbierać, jak są promocje :). Sól fizjologiczna, maść do pupy i jeszcze troche tego będzie. Ale jest wiele gadżetów, które są zbędne, albo nie każdemu się przydają.
Trzeba też pamiętać o wyprawce dla nas typu majtki jednorazowe lub wielorazowe poporodowe, koszule nocne do szpitala.

reklama
Jeżu malusieńki:D co do wyprawek to jest tego wszystkiego ho ho i jeszcze trochę:) ja np z takich must have to wanienka z odpływem:p i oczywiście na stojaczku. Przewijak mam połączony z komodką (kupiliśmy zestaw łóżeczko+ komoda ze przewijakiem) takie sprawy jak chusteczki, pieluchy i kremy mam z gratis boxow- w Holandii w każdej drogerii i sklepach dla najmłodszych takie cuda można dostać za wypełnienie ankiety. Smoczki, śliniaczki, butelki itp kupowane na promocjach. Wiem, że nie mamy jeszcze podgrzewacza i elektrycznej niani, ale z racji pracy na magazynie z elektronika wiem, że cos takiego dostanę w prezencie od kolegów z pracy (taki mamy zwyczaj). Z reszta muszę sie rozejrzeć, bo minął rok, trochę sie przyznam, że starałam się na sile zapomnieć, nie rozgrzebywać tego wszystkiego wiec nie wiem co jest a czego nie ma. W każdym razie wiem, że np większość mamy wiec strat po kieszeni nie planuje dużych. Tylko zagospodarowanie kacika dla juniora bedzie wymagało wkładu.
Z dnia przyszłej mamy w gościach: jedzenie z kuchni mamy wchodzi najlepiej... Trochę sie martwię, że lekarz po powrocie bedzie krzyczał, że straciłam kontrole nad waga. Ale roladki czy bogacz mamy.... Nie potrafię sobie odmówić:D
Ps. O tych wyprawkach powinnysmy gadać w innym wątku:p ale kto ciężarnym zabroni:p

Do góry