reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Wioletta ja też myślałam o imieniu Laura

Gratuluje dziewczyną udanych wizyt i tym, które już poznały płeć - można już dodać do naszej listy:tak:
/QUOTE]

Laura jakieś takie szlachetne mi się wydaje, a że mamy nazwisko po polskim królu to będzie pasowało :)

A co do listy to zapraszam do wysyłania wiadomości z płcią bo niestety nie nadążam kto co ma, a i wolę mieć czarno na białym że ktoś chce żeby taka informacja była umieszczona :-)

reklama
Ah oh radość, radość! Byłam dziś u ginekologa anioła:) pierwszy raz czuje się tak dogłębnie sprawdzona i zbadana:) full comfort:) i okazuje się się, że bobo jest tydzień młodszy, niż prorokuje mi mój gin w Niemczech. Ale wszystko jest super i pięknie. Doktor mierzył wszystkie części ciała i sprawdzil serduszko. Pomiary podręcznikowe:) i... Siusiak! Co prawda się zakrywał jak mógł, ale udało nam się uchwycić coś co na 90% jest siusiakiem:) wiercipietek straszny, ale kochany:) i pierwszy raz usłyszałam bicie serca:) ah oh:)

Ah oh radość, radość! Byłam dziś u ginekologa anioła:) pierwszy raz czuje się tak dogłębnie sprawdzona i zbadana:) full comfort:) i okazuje się się, że bobo jest tydzień młodszy, niż prorokuje mi mój gin w Niemczech. Ale wszystko jest super i pięknie. Doktor mierzył wszystkie części ciała i sprawdzil serduszko. Pomiary podręcznikowe:) i... Siusiak! Co prawda się zakrywał jak mógł, ale udało nam się uchwycić coś co na 90% jest siusiakiem:) wiercipietek straszny, ale kochany:) i pierwszy raz usłyszałam bicie serca:) ah oh:)

Gratulacje synka [emoji9]A ktory tydz ? Mi lekarz jeszcze dzisiaj nie powiedział , musi mieć wiecej pewności [emoji51]wiec musze czekac :)

Gdzie rodzić?... Mam dylematy.
1. Polna to jednak kliniczny szpital i ma najlepszy oddział neonatologii , minus że kombinat, plus dodatkowy - mam znajomego lekarza;
2. Lutycka- najbliżej, ale.. rodziłam i poporodowy był okropny; pielęgniarka tak mi przewinęła dziecko, że pieluchę z kupką zostawiła na noc w łóżeczku...
3. Raszei - podobno po remoncie i super wyposażony;
4. Engla (św. Rodziny) - różne wypadki chodziły po ludziach, ale z plusów zajmują się dzieckiem po porodzie i matka tylko karmi;

NIE WIEM

U mnie w mieście jest tylko jeden szpital więc nie mam dylematu gdzie rodzić :). ..
Zresztą gdybym nawet takowy wybór miała zapewne gdyby już nadszedł czas porodu to miałabym to gdzieś gdzie mnie powioza:) hihi
Nie myślę o tym jeszcze może dlatego,że pracuje po 10 godzin i nie mam czasu ale od grudnia muszę już iść na zwolnienie bo zaczynam w pracy etap świąteczny i to lakiery,spreye itp... I niezbyt widzę takie ekstremalne wdychanko:-)

Gratulacje, czyli jak na razie chyba sami chłopcy, albo coś ominęłam :p

Wczoraj zorientowaliśmy się jak multikulturowe będzie nasze dziecko. Urodzone przez matkę Polkę, w Irlandii, pod opieką lekarza Niemca i położnej Hinduski :-D

Wioleta93 to brakuje jeszcze afroamerykanina i masz wszystkie kolory tęczy :-D
Co do tycia to mi jak narazie kilogram wpadł i tu się dziwie bo jem dużo mam apetyt, nie miałam wymiotów.
Kurcze ja mam wizyte dopiero 23 listopada i pewnie nie będzie usg (lekarz raczej ma opinie robiącego tylko to co trzeba)

reklama
Ale Ci Basia zadroszcze, tez bym chciala byc tak doglebnie i szczegolowo zbadana hehe i zadowolona z lekarza. jakos zazwyczaj jak wychodze z wizyty pojawia sie ten nie dosyt

Do góry