reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

Wioletta ja też myślałam o imieniu Laura

Gratuluje dziewczyną udanych wizyt i tym, które już poznały płeć - można już dodać do naszej listy:tak:
/QUOTE]

Laura jakieś takie szlachetne mi się wydaje, a że mamy nazwisko po polskim królu to będzie pasowało :)

A co do listy to zapraszam do wysyłania wiadomości z płcią bo niestety nie nadążam kto co ma, a i wolę mieć czarno na białym że ktoś chce żeby taka informacja była umieszczona :-)

reklama
Ah oh radość, radość! Byłam dziś u ginekologa anioła:) pierwszy raz czuje się tak dogłębnie sprawdzona i zbadana:) full comfort:) i okazuje się się, że bobo jest tydzień młodszy, niż prorokuje mi mój gin w Niemczech. Ale wszystko jest super i pięknie. Doktor mierzył wszystkie części ciała i sprawdzil serduszko. Pomiary podręcznikowe:) i... Siusiak! Co prawda się zakrywał jak mógł, ale udało nam się uchwycić coś co na 90% jest siusiakiem:) wiercipietek straszny, ale kochany:) i pierwszy raz usłyszałam bicie serca:) ah oh:)

Ah oh radość, radość! Byłam dziś u ginekologa anioła:) pierwszy raz czuje się tak dogłębnie sprawdzona i zbadana:) full comfort:) i okazuje się się, że bobo jest tydzień młodszy, niż prorokuje mi mój gin w Niemczech. Ale wszystko jest super i pięknie. Doktor mierzył wszystkie części ciała i sprawdzil serduszko. Pomiary podręcznikowe:) i... Siusiak! Co prawda się zakrywał jak mógł, ale udało nam się uchwycić coś co na 90% jest siusiakiem:) wiercipietek straszny, ale kochany:) i pierwszy raz usłyszałam bicie serca:) ah oh:)

Gratulacje synka [emoji9]A ktory tydz ? Mi lekarz jeszcze dzisiaj nie powiedział , musi mieć wiecej pewności [emoji51]wiec musze czekac :)

Gdzie rodzić?... Mam dylematy.
1. Polna to jednak kliniczny szpital i ma najlepszy oddział neonatologii , minus że kombinat, plus dodatkowy - mam znajomego lekarza;
2. Lutycka- najbliżej, ale.. rodziłam i poporodowy był okropny; pielęgniarka tak mi przewinęła dziecko, że pieluchę z kupką zostawiła na noc w łóżeczku...
3. Raszei - podobno po remoncie i super wyposażony;
4. Engla (św. Rodziny) - różne wypadki chodziły po ludziach, ale z plusów zajmują się dzieckiem po porodzie i matka tylko karmi;

NIE WIEM

U mnie w mieście jest tylko jeden szpital więc nie mam dylematu gdzie rodzić :). ..
Zresztą gdybym nawet takowy wybór miała zapewne gdyby już nadszedł czas porodu to miałabym to gdzieś gdzie mnie powioza:) hihi
Nie myślę o tym jeszcze może dlatego,że pracuje po 10 godzin i nie mam czasu ale od grudnia muszę już iść na zwolnienie bo zaczynam w pracy etap świąteczny i to lakiery,spreye itp... I niezbyt widzę takie ekstremalne wdychanko:-)

Gratulacje, czyli jak na razie chyba sami chłopcy, albo coś ominęłam :p

Wczoraj zorientowaliśmy się jak multikulturowe będzie nasze dziecko. Urodzone przez matkę Polkę, w Irlandii, pod opieką lekarza Niemca i położnej Hinduski :-D

Wioleta93 to brakuje jeszcze afroamerykanina i masz wszystkie kolory tęczy :-D
Co do tycia to mi jak narazie kilogram wpadł i tu się dziwie bo jem dużo mam apetyt, nie miałam wymiotów.
Kurcze ja mam wizyte dopiero 23 listopada i pewnie nie będzie usg (lekarz raczej ma opinie robiącego tylko to co trzeba)

reklama
Ale Ci Basia zadroszcze, tez bym chciala byc tak doglebnie i szczegolowo zbadana hehe i zadowolona z lekarza. jakos zazwyczaj jak wychodze z wizyty pojawia sie ten nie dosyt

Do góry