reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Kasik90 ja też mam przodujace póki co łożysko i lekarz mówił, że to się najczęściej zmienia. Najwyżej poród przez cc.

Dziewczyny uduszę się normalnie przez ten kaszel. Na noc zaczyna mnie dusić. Nie wiem co mogę wziąć żeby sobie ulżyć. Takie kasłanie nie jest dobre dla dziecka. Aż mnie brzuch boli.

reklama
Kasik90 ja też mam przodujace póki co łożysko i lekarz mówił, że to się najczęściej zmienia. Najwyżej poród przez cc.

Dziewczyny uduszę się normalnie przez ten kaszel. Na noc zaczyna mnie dusić. Nie wiem co mogę wziąć żeby sobie ulżyć. Takie kasłanie nie jest dobre dla dziecka. Aż mnie brzuch boli.
napar z majeranku albo syrop prawoslazowy

A syrop z cebuli i czosnku? Mi zawsze pomaga.

Dziekuje dziewczyny za wsparcie!

Ja sie tak do końca nie znam. Ale reakcja lekarza mnie troche przerazila. Do wszystkiego raczej podchodzi na lajcie, niczym nie każe sie przejmować itp a jak zorientował sie ze to łożysko tak nisko to jakos tak sie przejął i co prawda powiedzial, ze jest opcja ze przesunie sie w gore ale nie mówił tego z przekonaniem. Na dodatek naczytalam sie na necie rożnych "ciekawostek" na ten temat i jeszcze sie pogrążyłam w podlamaniu.

Gosia przodujące łożysko moze jedynie grozić cc? Nie ma innych zagrożeń typu np przedwczesnego porodu czy jakis komplikacji?
Gosia a jakbys spróbowala zrobic sobie inhalacje z amolu?

ja miałam przodujące łożysko w poprzedniej ciąży do 32 tygodnia.
Wtedy się okazało, ze się przesunęło i tyle.
Nie miałam żadnych dolegliwości ani innych objawów
Po prostu gdyby się nie przesunęło skończyłoby się na cc

Dziewczyny, chyba tak może się zdarzać z tym łożyskiem na tym etapie, bo mój lekarz dokładnie to samo mi powiedział. Że mój płód jest osadzony na ścianie przedniej dość nisko i łożysko nisko narasta, ale powiedział, że to jeszcze się może pozmieniać jak macica się będzie rozciągała i póki co nie ma co się przerażać :)

ja miałam przodujące łożysko w poprzedniej ciąży do 32 tygodnia.
Wtedy się okazało, ze się przesunęło i tyle.
Nie miałam żadnych dolegliwości ani innych objawów
Po prostu gdyby się nie przesunęło skończyłoby się na cc

Ale nie musiałas załóżmy leżeć czy sie jakoś bardziej ograniczać?

reklama
Naskrobalam posta i sie skasowal.niech szlag trafi pisanie z tel.
W skrócie :
Kolezanka miala problem z przodujacym łożyskiem. Dzidzius urodzil sie w wakacje,zdrowy tylko przez cc i kolezanka przez cala ciaze byla dokladnie monitorowana pod tym wzgledem i pamietam ze ostatni miesiac ciazy musiala sie bardzo oszczedzac.leżała,wstawala tylko na siku,ale poza tym nie bylo komplikacji
Co do kaszlu. Na suchy pomaga sok z cytryny wymieszany z oliwa z oliwek. Paskudne ale czyni cuda,nawilza gardło,taka mieszanke trzeba pic po jednej lyzeczce co kilka godzin tak z 3-4 razy dziennie to wychodzi. Imbir tez polecam. Na noc mozna wywietrzyc sypialnie a jak kaloryfery mocno grzeja a nie ma nawilzacza powietrza to mozna polozyc mokry recznik na kaloryfer wtedy powietrze nie jest takie suche i spac na kilku poduszkach z wyżej polozona glowa niz płuca mniej sie pomoc kaszle :-)

Do góry