reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

siasia s, wierz mi, że biorąc pod uwagę koszty utrzymania w moim regionie (Warszawa) na dwoje dorosłych plus malutkie dziecko bez wyprawki po kimkolwiek w spadku - to jest mało. Mój M. ma również trzyletnią córkę z poprzedniego małżeństwa, na którą płaci 1000 zł alimentów.
1000 zł becikowego z pewnością nie zaszkodziłoby, zwłaszcza, że z mojej pensji państwo pobiera ogromne kwoty I podadtku I składek, więc chyba raz w życiu mogłoby mi pomóc na starcie z maluchem...

Kachaa87,
tak na jedną osobę.

reklama
Cześć Kochane....
Ja po wizycie...maleństwo 58,4mm wymiary i podpis na usg że 12tc5d troszke mniej niż mi wychodzi ale rośnie to najważniejsze serduszko biło widziałam nie słyszałam.
duphastonu mam już nie brać zobaczymy mam nadzieje że plamienia nie powrócą.Bardzo się cieszę z tej wizyty.
Czekając na lekarza zgadałam się z dziewczyna była też już kolejny raz u tego samego gin.
pokazała mi zdjęcie maluszka z wczorajszego badania prenatalnego super 4D i okazało się że ja też tam idę gdzie ona była.Powiedziała źe lekarz spoko wszystko ładnie opowiada tłumaczy że jest ok . więc jestem spokojniejsza ale jak dla mnie to super sprawa z tymi zdjęciami miała aż dwa Już nie mogę się jutra doczekać.
wizytę mam na 14sta.

Cześć Kochane....
Ja po wizycie...maleństwo 58,4mm wymiary i podpis na usg że 12tc5d troszke mniej niż mi wychodzi ale rośnie to najważniejsze serduszko biło widziałam nie słyszałam.
duphastonu mam już nie brać zobaczymy mam nadzieje że plamienia nie powrócą.Bardzo się cieszę z tej wizyty.
Czekając na lekarza zgadałam się z dziewczyna była też już kolejny raz u tego samego gin.
pokazała mi zdjęcie maluszka z wczorajszego badania prenatalnego super 4D i okazało się że ja też tam idę gdzie ona była.Powiedziała źe lekarz spoko wszystko ładnie opowiada tłumaczy że jest ok . więc jestem spokojniejsza ale jak dla mnie to super sprawa z tymi zdjęciami miała aż dwa Już nie mogę się jutra doczekać.
wizytę mam na 14sta.
A gdzie będziesz miała te badania? Ja w przychodni Gaja na Orła Baiałego.

Gratuluję udanych wizyt !

Co do becikowego ja czekam ponad rok na wypłatę tylko to trwa w Krakowie. Myślałam że pieniądze dostanę po porodzie i grubo się myliłam. Musiałam sobie jakoś poradzić. Taki długi czas oczekiwania to u nas norma.

Gratuluję udanych wizyt !

Co do becikowego ja czekam ponad rok na wypłatę tylko to trwa w Krakowie. Myślałam że pieniądze dostanę po porodzie i grubo się myliłam. Musiałam sobie jakoś poradzić. Taki długi czas oczekiwania to u nas norma.
O matko!! Nie sądziłam, że tyle czasu to zajmuje. Chyba dobrze, że ja nie mam meldunku w Poznaniu tylko pod Poznaniem :) Może będzie szybciej.

siasia s nie przejmuj się -ja dziecku też nie jestem w stanie podać nic do jedzenia, chociaż chyba powoli jest już lepiej... powinno iść chociaż to ku lepszemu....
Niesia_88 oj mnie tez głowa boli ostatnio strasznie, nie wiem czy to już przez leżenie, brak spacerów, brak ruchu czy tak po prostu jest bo widzę, że coraz więcej nas na to cierpi
Justyna Siorek jak wizyta???
Maui zgadzam się, ja też chciałabym sie czymś zająć ale najzwyczajniej w świecie nie mam mocy... mam haftowanie, książki do czytania, chciałam haft wstążkowy spróbować i pouczyć się trochę... planów dużo, mocy brak.
GosiaLew ja ostatnio jedyne co jem to chleb ze śmietaną i cukrem -jakoś tak mi wchodzi.. dziś dostałam od córki opr "Czemu jesz cukier? nie wiesz że dzieci nie mogą cukru?? Będziesz jadła cukier jak Zosię urodzisz a jak ci się bardzo chce to 1 ziarenko!!! ale jedno bo 2, 3 , 4 to już za dużo"...
Malutka też muszę poskładać ubezpieczenie, miałam złamaną nogę w marcu, szpital i teraz też szpital... zobaczymy
kaylla oby już było coraz bliżej końca nudności i wymiotów...
happymamusia super wieści!!!!
jajeczko89 rok??? chyba oszaleli

Nie wiem jak to jest z becikowym, pomocami i tymi innymi wypłatami ale kasa wtedy na 100% się przyda
Chociaż już przy kolejnym dziecku nie będzie takiego szału coś czuję;-)

reklama
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Dla każdego inna kwota to będzie mało bądź dużo i nie ważne gdzie kto mieszka. Wiadomo nawet przy średnich zarobkach to 1000 zł to jest sporo dla każdego. Szczególnie, że kupno wózka to przynajmniej 1200 zł i więcej. Z nową władzą też być może zobaczymy 500 zł na drugie dziecko. Chociaż nie wiem kiedy przez te dobrodziejstwa będziemy drugą Grecją. Chociaż wiadomo każdy z chęcią by dostawał taki zasiłek.

Do góry