reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Ja bylam u lekarza i z malymbwszystko ok. Pobrał mi materiał na stopień czystości. A z pecherzem dal mi namiar do nefrologa mówi niech mnie specjalista zbada, bo stanu zapalnego to nie ma wiec antybiotyku mi nie da. Musze tez powtorzyc TSH bo mialam 0,50 a norma jest od 0,55 i mam sprawdzic jeszcze raz

Super ze u Was prenatalne dobrze, my w srode, ale dzis nam powiedzial ze popatrzyl i wszystko wyglada ok ale wiadomo trzeba zrobic.

Nefrolog? Nie lepszy byłby urolog? Nefrolog jest typowo od nerek, urolog od całego układu moczowego.
Chociaż teraz doczytałam co nie co :)
Ja mam moje badania w piątek, w poniedziałek będą wyniki u pani doktor.

Pięknie mamusie...dzieciaczki zdrowe tylko się cieszyć jak ja Wam zazdroszczę już po....
Już bym chciała wiedzieć co u mojego maluszka..
Mam pytanie czy któraś z Was ma wypryski trądzik kurcze mnie tak wyspało czy to po duphastonie??to hormon!!
ja Ci nie pomogę, ja mam cerę teraz niemalże idealną. Ale mi zawsze na wypryski pomaga SYLVECO Tymiankowy żel do twarzy - Żele myjące - Sklep

reklama
U mnie po usg też wszystko ok, przeziernosc w normie, kość nosowa jest, dzidzia nawet tydzień starszy niż z om. Ma 6.5 cm. Fajnie tak popatrzył maleństwo. Ja wizytę u gina mam teraz w czwartek, ale to będzie po usg bo dzisiaj tylko usg.

Głowa mnie boli strasznie, katar mi doszedł, chyba zaraził am się od syna.

Maui też miewam gorsze dni i czasem łapię doła, ale zreguły mija. Na pewno ten stan nie będzie trwał wiecznie. Już niedługo zakupy, wyprawki itp. To zawsze ciekawsze niż teraz.

Malutka tez pytałam czy nie urolog i pewnie nawet byłoby łatwiej bo w klinice do ktorej chodze jest urolog ale powiedział, że nie i tylko mi zapisal jakie badania zrobic zanim pojde. Moze dlatego ze yo ordynator w szpitalu i powiedzial ze jak cos to mnie zabierze na badania do szpitala.

Gosia fajnie, ze juz po i wszystko ok. Szkoda tylko ze kolejna paskuda Cie złapała.

Pytalam dzis o witaminy dla drugiego trymestru i uslyszalam ze witaminy nie koniecznie ale kwasy DHA tak .

Maui tez jutro ide na prenatalne. Stesknilam sie za widokiem dzidziusia :p mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. Mam lekka paranoje bo na prawde czuje sie dobrze i czasem sie tylko zastanawiam czy ta dzidzia na pewno tam jest i zyje? Bo jest taka grzeczna ze ja nie wiem po kim haha :D szkoda tylko ze moj maz nie moze isc ze mna, niestety praca praca a napalilismy sie ze wreszcie zobaczy misiaczka... no trudno niestety. Grunt, ze badanie zaraz po 9.00 szybko bede po i bede wiedziec co i jak. Trzymajcie kciuki!

Malutka tez pytałam czy nie urolog i pewnie nawet byłoby łatwiej bo w klinice do ktorej chodze jest urolog ale powiedział, że nie i tylko mi zapisal jakie badania zrobic zanim pojde. Moze dlatego ze yo ordynator w szpitalu i powiedzial ze jak cos to mnie zabierze na badania do szpitala.
A to wszystko wyjaśnia. W sumie może nawet dobrze :)

Maui tez jutro ide na prenatalne. Stesknilam sie za widokiem dzidziusia :p mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. Mam lekka paranoje bo na prawde czuje sie dobrze i czasem sie tylko zastanawiam czy ta dzidzia na pewno tam jest i zyje? Bo jest taka grzeczna ze ja nie wiem po kim haha :D szkoda tylko ze moj maz nie moze isc ze mna, niestety praca praca a napalilismy sie ze wreszcie zobaczy misiaczka... no trudno niestety. Grunt, ze badanie zaraz po 9.00 szybko bede po i bede wiedziec co i jak. Trzymajcie kciuki!
Mój mąż wykombinował, że w dzień kiedy mam prenatalne on pójdzie oddać krew :) Jest szansa, że ktoś będzie ze mną.
No i oczywiście, że trzymamy kciuki :D

Szpilka,
ja na 7.30 mam być. O świcie normalnie ;-)

nerwuję się trochę
Zastanawiałam się nad tym aparatem do słuchania tętna, ale jak widzę, że moja sąsiadka wszędzie z tym łazi i jest nerwowa, co chwila nasłu****e, to myślę, że mogłoby mnie to tylko nakręcić niezdrowo na monitoring ciągły... a poza ciążą muszę jeszcze normalnie żyć, t chyba dla dziecka lepsze

- ten portal wycina normalnie literki w odmianie słowa "słuchać".... gwiazdki wstawia; do podsłuchać... uje ....bosie, to nie jest brzydkie słowo tylko część słowa ;-)

Dzień dobry mamusie :)za mną kolejna bezsenna noc... Nie mogę spać boli mnie kręgosłup i to ciągle chodzenie na siku... Wy tez tak macie ?? Kiedys spalam jak si normalnie dlugo lubiłam spac a teraz męczarnia :-(

Hej:tak:
Gosia super, ze wizyta udana:tak:zdrowiej:tak:
Happy mnie wysypuje strasznie i to na twarzy, dekoldzie i plecach a nic nie biore z hormonow:no:najgorsze, ze sa bolace jak wyjda a wycisnąć się nic nie da:no:
Madzia tez jakos do niedawna nie mogłam spac ale ostatnio spie jak zabita i zauwazylam jakiś spadek energii:eek:zmeczona, spiaca a już było lepiej:sorry:
Kciuki za wizyty:tak:
Mój maz i coreczka zachwyceni dzidzia:-)badanie było przez brzuch wiec mogli sobie elegancko poogladac:-)tylko maluszek jakos spiacy był i nie bardzo chciał się ruszal - trzeba było troszke poszturchiwac:-pz pomiarow ma prawie 6 cm;-)

reklama
Hej....za mną też ciężka noc wiercilam się a jak poszłam do łazienki to już potem nie mogłam zasnąć coś mnie bolało z prawej strony i nie mogłam sobie miejsca znaleźć.Najgorsze to że zawsze miałam problemy z zasypianiem po przebudzeniu teraz to już w ogóle.
Dziś też będzie pewnie nieciekawie jutro wizyta więc jak się przebudze to już będzie myślenie i koniec spania.

Do góry