reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Spróbuję poprosić o ten Pamifucin w aptece i tak jest na 100%, jestem już w 12 tygodniu (nie wiem dlaczego jak piszę z telefonu suwaczek się nie pokazuje) a niestety wcześniej kilka razy posmarowałam się tym Pamifucortem bo za bardzo nie myślałam, że coś może zaszkodzić skoro lekarz przepisał jak już byłam w ciąży. Ja też myślę, że zjedzenie czegoś raz na jakiś czas nie zaszkodzi, kiedyś kobiety za bardzo się nad tym nie zastanawiały, np. moja mama i teściowa były zdziwione, że trzeba ograniczyć herbatę. Na początku ciąży jadłam ryby wędzone bo nic innego mi nie wchodziło a głodzić się też chyba nie jest wskazane;-)

reklama
Spróbuję poprosić o ten Pamifucin w aptece i tak jest na 100%, jestem już w 12 tygodniu (nie wiem dlaczego jak piszę z telefonu suwaczek się nie pokazuje) a niestety wcześniej kilka razy posmarowałam się tym Pamifucortem bo za bardzo nie myślałam, że coś może zaszkodzić skoro lekarz przepisał jak już byłam w ciąży. Ja też myślę, że zjedzenie czegoś raz na jakiś czas nie zaszkodzi, kiedyś kobiety za bardzo się nad tym nie zastanawiały, np. moja mama i teściowa były zdziwione, że trzeba ograniczyć herbatę. Na początku ciąży jadłam ryby wędzone bo nic innego mi nie wchodziło a głodzić się też chyba nie jest wskazane;-)

Ala pewnie nie zaszkodzi zwlasza jak przpisał Ci go ginekolog, to wie co robi. Tylko po co jak jest bez tego sterydu ten sam skladnik. Moj gin mwi ze po 11 skonczonym tyg jest juz bezpieczniej na leki, bo ponpierwsze narzady juz sa a po drugie to łożysko filtruje.

Ja żeby zajść w pierwszą ciążę starałam się rok i 5 miesięcy, strasznie mnie to wykańczało jak co miesiąc się nie udawało. Robiliśmy już badania i wszystkie wyniki były idealne a ciąży brak. Jak zaszłam to była wielka radość. Mnie chyba psychika jakoś stopowała.W pierwszej ciąży była wesoła, radosna, otwarta, unosiłam się ponad chmurami.Pracowałam całą ciążę w szkole na 1,5 etatu, byłam tylko tydz. na zwolnieniu i jakoś specjalnie nic mnie nie wkurzało. Przy drugiej stwierdziliśmy z m, że na pewno starać się nie będziemy, co będzie to będzie. Od maja tego roku przestaliśmy się zabezpieczać i kochaliśmy się kiedy mieliśmy ochotę (a najbardziej chciało nam się w dni płodne- taka natura człowieka). W cyklu którym zaszłam współżyliśmy tylko 2 razy, w dodatku szłam na cytologię a ona wychodziła mi zaraz po owulacji. 2 dni nie współżyliśmy aby nie zakłócić wyników, więc nie sądziłam że w tym cyklu się uda.Test zrobiłam dopiero jak 4 dni spóźniał mi się okres.W tej ciąży już tak dobrze się nie czuje, jestem nerwowa, bardziej mnie mdli, psychicznie i fizycznie jestem bardzo zmęczona. Nie wymiotuje ale moje samopoczucie jest jakieś średnie. W pierwszej ciąży miałam silne przeczucia że będzie synek a teraz że córka (może też dlatego się różnią te ciąże).
Wczoraj powiedzieliśmy moim rodzicom. Mój tato się wzruszył i się ucieszył. Za to moja mama zachowała się skandalicznie, szczeliła focha i nas skrytykowała. Dziś był ciąg dalszy- awantura na całego. Odkąd mama przechodzi menopauzę jest do nie wytrzymania a ciągnie się to już 5 rok.Chyba nasze kontakty zostaną bardzo ograniczone.
Marcelina ja mam termin na 29 maja. Ja na te prenatalne pójdę jak już będę mieć skończony 12 tydz. czyli będę w 13 tc.

Jestem taka szczęśliwa:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
pierwszy raz od 5 tygodni ZJADŁAM CAŁY OBIAD!!!!!
Ziemniaczki, mięso i mizerię -jakie to było dobre!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tyle szczęścia naraz:-D:-D:-D:-D:-D

bineczka ja biorę leki i przestałam już tak dramatycznie się czuć -prevomit 3x1, wit b6 3x1 i kwas foliowy 1x1. Poza tym niedługo minie mam nadzieję.
Basia89 a czemu serduszka mają zaszkodzić? to najzdrowsze mieso -sam mięsień. Wątroby nie można ale gdyby mi się zachciało to nie mam zamiaru się katowac i bym zjadła

13x13 takie zwykłe rzeczy a jak ciesza:) super że humorek Ci się poprawił w końcu :)

Ja ze swedzeniem nie mam problemu. Moze to jakis kosmetyk? Nie zmienialas kremu?

Hej:tak:
2 razy robiłam podejście z napisaniem ale ciagle cos:sorry:
Pisalyscie o infekcji - nie odczuwałam zadnych objawow infekcji a okazało się, ze ja mam i gin przepisal mi pimafucin, jest na receptę niestety:no:dostalam jeszcze 2 lek coby infekcja nie nawrocila ale dzisiaj wezme 1 raz:tak:
13x13 to super, ze zjadlas obiadek- może teraz nadchodzą lepsze dni?
Kupilam wczoraj kocyk dla maleństwa bo tak mi się spodobal:tak:

Mozesz jak nie bedziesz tego ciagle jadla to nic sie nie stanie. Ja sie skusilam na watrobke a odradzaja bo ma za duzo wit a, ale zjadlam ja raz nie przez 3 dni.

Malutka super wiesci i że już wracasz do domku.
Pij dużo, sikaj i sikaj. A co dostałaś na infekcję?

Clotrimazolum i gynalgin.
Brać jeszcze muszę żuravit, urosept.

Jestem taka zmęczona, że tragedia! Spałam w domu ze 2h.

Dziewczyny czy macie podobnie jak ja ?? od jakis 2 tyg zaczela swedziec mnie skóra na twarzy tylko po jednej stronie przed ciaza nigdy nie milam problemów czy to przez leki mozliwe ??

W zasadzie może być od wszystkiego. W ciąży może uaktywnić się jakaś alergia. Prawdopodobne też jest uczulenie na lek, krem, jakiś pokarm. Metodą pojedynczej eliminacji musisz próbować.

reklama
Do góry