reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
Ja raczej na pewno robię coś więcej, prawdopodobnie ten test Pappa. Chociaż coraz częściej przechodzi mi przez głowę zrobienie testu NIFTY, żeby mieć większą pewność, no ale to spory koszt jest, więc sama nie wiem.

Ja robię usg prenatalne - 200 zł + test PAPPA - 250 zł
Mi ginekolog powiedział, żebym najlepiej zapisała się na 12 tyg. A robi się te badania między 11 a 14.

Dziewczyny robicie tylko usg prenatalne czy tez test pappa?
Hej ja mam skierowanie do pracowni diagnostycznej usg i badań prenatalnych.
prenatalne pierwsze 11-13+6t.c. tak mam napisane.
Niesia_88 dostałaś wiadomość na prv bo pisze z tel.i nie wiem czy doszła.Jakby co mój mail prywaciara@op.pl.
Witam nowe mamusie....

Kaylla ja tez nad nifty myślę. Koszt ogromny bo to 2000. Ale to tez nie jest 100% badanie tylko dokładne ale jednak prawdopodobieństwo. A poza tym Nifty tylko na kilka chorób. Wprawdzie najpopularniejszych jak zespol Downa, Edwardsa itd ale nie na wszystko. No i jak Nifty wychodzi źle to i tak kierują na amniopunkcję bo to tylko wskazanie do dalszej diagnostyki, a nie żaden pewnik. I tak cały czas sie zastanawiam czy taka kasa jest tego warta. Bo jednak 2tys to ogromna suma.

Dlatego ja chyba najpierw poczekam na USG genetyczne i wtedy się zastanowię. Ale znając siebie nawet jak na USG będzie wszystko ok, to i tak się będę zamartwiać i myślę, że to badanie by mnie uspokoiło.I czasami sobie myślę, że w razie czego lepiej zapłacić te 2000 i mieć spokój niż się dalej zamartwiać.

Witam Was bardzo cieplo jestem tu pierwszy raz jestem w 7tc i jestem po pierwszej wizycie u ginekologa. Niestety przed ciążą miałam nadcisnienie wiec teraz od początku jestem juz na lekach specjalnych . TAK Poza Tym OK Czy jest tu ktoś kto boryka się z wysokim ciśnieniem ?

Cześć wszystkim
Dawno nie pisałam, ale.czytałam na bieżąco.
Obecnie jestem w szpitalu od wczoraj :(
Miałam cały czas bardzo.dużo bakterii i leukocytow w moczu do tego silne mocno żółte uplawy itd.
Zrobili wczoraj usg dzidzia żyje serce bije narazie jest z nią wszystko ok, podali mi luteine i jakiś dopochwowy przeciwgrzybiczy.
Trochę się stresuje bo wiem ze infekcje dróg rodnych i moczowych mogą spowodować poronienie ale mam nadzieję że będzie dobrze i mnie szybko z tego wylecza.

Nie lekceważcie uplawow w kolorze innym niż biały i bakterii w moczu!
Buziaki dla wszystkich

Kurczę, ja mam cały czas żółte upławy ale byłam specjalnie u lekarza wczoraj i powiedział, że nie widać żebym miała jakiś stan zapalny więc to prawdopodobnie od nadżerki...
Cały czas boli mnie podbrzusze jak na okres ale dzidzia ma się dobrze, z kalendarza wynika 8t 4d a z usg 8t 3d także termin na połowę maja. Mimo, że widziałam, że jest ok z dzidzia, serduszko bije to i tak ciagle się boję, że coś będzie nie tak :(((

Kurczę, ja mam cały czas żółte upławy ale byłam specjalnie u lekarza wczoraj i powiedział, że nie widać żebym miała jakiś stan zapalny więc to prawdopodobnie od nadżerki...
Cały czas boli mnie podbrzusze jak na okres ale dzidzia ma się dobrze, z kalendarza wynika 8t 4d a z usg 8t 3d także termin na połowę maja. Mimo, że widziałam, że jest ok z dzidzia, serduszko bije to i tak ciagle się boję, że coś będzie nie tak :(((
Rob posiew koszt 30-40 zl a bedziesz miala pewnosc. Na oko to lekarz nic pewnego nie powie. U mnie nigdy infekcji vakteryjnej kiedys nie bylobwidac a w posiewie wychodzila.

reklama
Dziewczyny usg prenatalne, genetyczne banie NT czy jak je tam związane jeszcze to jest standard teraz zalecane przez Polskie Towarzystwo Ginekologiczne niezależnie od wieku.

Mart81 na test Pappa masz skierowanie, czy sama robisz prywatnie? Bo my ten sam rocznik chyba jesteśmy.

Ja miałam dzisiaj nawet intensywny dzień. Się trochę nałaziłam, chociaż mdłości nie odpuszczały. A najgorsze jest to, że już mnie rwa kulszowa łapie. W ciąży z synem to samo miałam.

Do góry