reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Maz się szykuje do pracy a ja leżę:) czekam na koleżankę bo ma wpaść na kawę i później pójdziemy razem po nasze dzieciaki

reklama
Małka a może to nie upławy tylko czop?

Kwiat lotoosu proponowałabym to jak najprędzej skonsultować z innym lekarzem, nie czekałabym 2 tygodnie, bo to dość spora rozbieżność o 3 tyg. młodsza ciąża..

Właśnie w czwartek mam wizyte to zapytam o wszystko mojego lekarza prowadzącego. A w sob kolejne usg u innego dr i na innym sprzęcie. Tak czy siak -nerwówka :(

Kwiat lotosu myślę, ze jak najbardziej trzeba skonsultować jeszcze u innego lekarza, jak będziesz na wizycie z usg poproś, zeby zwrócił uwagę na proporcje i wymiary dziecka. Tzn czy brzuszek nie jest za mały w stosunku do reszty wymiarów. Niech sprawdzą przepływy. Nie daj się spławić i jakby co to moze potrzebna byłaby obserwacja w szpitalu, aby monitorowali sytuację. Usg lubi się mylić co do wagi i dzieciaczki teź w tym okresie rosną skokowo, wiec malenstwo moze nadgonić. Trzymam kciuki:happy2:

janka11 właśnie tak właśnie myślę. Sprawdził dokładnie łożysko bo jest coś takiego jak niewydolność łożyska, ale powiedział że wszystko ok. Czekam do czwartku a potem do soboty na kolejne usg. Nie potrzebne takie stresy pod koniec ciązy ale sporo przeszłam i jestem przewrażliwiona na tym punkcie..

Kwiat lotosu trzeba monitorować łożysko, przepływy raz w tygodniu i ktg najlepiej codziennie. W razie gdyby się coś działo to lekarz będzie podejmował decyzję.
Ja jestem z tego powodu w szpitalu na obserwacji, żeby nic się nie wydarzyło.

Po porodzie na złożenie wniosku o urlop macierzyński mamy 21 kalendarzowych. Z tego co dowadywalam się w kadrach będę również di tego potrzebować aktu urodzenia dziecka i pisemnej deklaracji ojca, że on nie będzie korzystał z tego. Ja tez zdecydowałam sid na rok.
No własnie, a na akt urodzenia w Poznaniu czeka się 15 dni- dostajemy termin w szpitalu i tylko godzinę w Urzędzie uzgadniam, więc nic szybciej nie złożę, choć chciałam- musi być akt urodzenia, pesel dziecka-- tak mi księgowa napisała...

Dziewczyny miałam skurcze kręgosłupa i brzucha i do tego dostałam biegunkę ale już przeszło teraz oglądam tv:) co wy tak milczycię?:)

reklama
Dziewczyny miałam skurcze kręgosłupa i brzucha i do tego dostałam biegunkę ale już przeszło teraz oglądam tv:) co wy tak milczycię?:)

Czyżby zaczęło się oczyszczanie? No no ;) i ten czop.. ostatnia prosta przed Tobą. Ja też przed tv, Hells Kitchen oglądam ;)

Kwiat lotosu zaciskam kciuki oby u Ciebie okazało się, że jednak wszystko w porządku..

Do góry