reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe maluszki, nasze wątpliwości i radości(pielęgnacja i higiena)

Moja na początku nie chciała smoczka - żadnego, ale jak się po kilku tygodniach dała przekonać, to teraz jest jej wszystko jedno jaki ma kształt. Nawet kiedyś teściówka przez pomyłkę włożyła jej do buzi odwrotnie smoczek, góra - dół, i mała zassała i nie chciała oddać:-D a to był ten profilowany, wygięty smoczek:laugh2:

reklama
Mojemu smykowi dziadek tez takiego wlozyl odwrotnie i tez mu nie przeszkadzalo....:-) Co do kupek to nadal mamy milutkie i pachnące. Jeśli chodzi o oczka to ja malemu przemywam woda z rozcieńczoną szałwią(ogólnie kąpiemy się w szałwii) i z oczkami nigdy klopotu nie bylo, a i ze skora sa duzo mniejsze problemy po tej szalwii. Nic sie nie odparza, zero potówek czy jakiegokolwiek rodzaju zatarć, otarć i innych baboków ;-)

bra moja tez molestuje swoja piąstkę i paluszki, szczegolnie kciuka :p i slini sie okrutnie :/ :)
a smoczek jak kiedys nawet jej pasowal tak teraz nie bardzo..

eh ja już nie wiem co sie dzieje. przez jakis czas Lenka juz wspaniale zasypiała, wieczory były spokojne, tak od kilku znowu straszny płacz- zreszta jak przez większość dnia. nie wiem o co chodzi i czuję sie okropnie :( powinnam potrafic lepiej ją wyczuc, może baczniej obserwować i nie dopuszczać do takich sytuacji. mam wrażenie, że nie za dobrze mi idzie :((((

Spokojnie bra czasem dzieci, jak my wszyscy mają gorszy dzień czy nawet parę dni...Mój Kuba też od czasu do czasu ma takie dni, że nie wiadomo co mu jest bo płacze bez powodu, a pozniej przechodzi tak nagle jak się pojawiło takie jego zachowanie i znow jest normalnie...nie obwiniaj się o to, że nie umiesz stwierdzic co Malutkiej dolega, bo moze zwyczajnie dolega jej kiepski humorek i nic więcej :-)

Dziś udało mi się ściagnąć całego siusiaka-mały nawet nie zaprotestował. A ile tam było wokoło tego białego serka....Delikatnie wymyłam i ściągłam spowrotem,a mały z radości nasikał mi do wanny:-)
jaipur Jeśli chodzi o kupki-u nas dawno już nie sa "miłe" tylko raczej "toxic";-)
bra nie przejmuj się-u nas tez są takie ataki złości i płaczu i nie wiem co robić...Tłumaczę to tym,że mały człowiek też musi sie wyżalić,wykrzyczeć jak mu coś tam wadzi i tyle...

Bra nie da się przewidzieć zachowania tak małego dziecka, ono uczy się zycia tak jak my uczymu się życia z nim.Nie miej do siebie pretęsji bo to bez sensu, to tak jak bys się obwiniała że twój mąż ma dziś zły humor i nic go nie cieszy.
Ja mam trzecie dziecko a czasem sama panikuję i nie wiem co robic bo się drze jak opetane,

Ten biały nalot (mają go i chłopcy i dziewczynki) to tzw. mastka :-)

Kupka zdrowa i prawidłowa ma kolor jasnożółty, intensywnie żółty, musztardowy, zielonkawy, z grudkami, śluzem, także z niewielką domieszką krwi.

A te wrzaski pojawiają się co jakiś czas i mijają, by znowu się pojawić. Trzeba przeczekać, z wiekiem będzie ich coraz mniej. My czasem potrzebujemy popłakać, dzieci też ;-)

Zapomniałam dodać, że 3 miesiąc jest miesiącem ssania rąk, podobno w 4 przechodzi ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny mój Igor robi ostatnio plastelinowate kupy i kurde nie wiem co może być przyczyną. Jedynie co mi przychodzi do głowy to chleb razowy. Zmieniłam z białego pieczywa bo i on i ja mieliśmy problemy z załatwianiem. Oczywiście on dalej żeby się załatwić jest czasami wspomagany,ale zawsze to było w miarę rzadkie.

Do góry