reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe maluszki, nasze wątpliwości i radości(pielęgnacja i higiena)

Joluś ja jem wyłącznie chleb razowy i jeśli taki może mieć jakiś skutek to raczej odwrotny, czyli luźniejsze kupy... Razowy zawiera dużo błonnika i pozytywnie wpływa na trawienie i wydalanie. Może to coś innego? Warunkiem jest prawdziwy chleb razowy, z dobrej piekarni a nie jakiś podrabiany, który ciemny kolor uzyskuje dzięki cukrom.

Ja jem codziennie owoce (jabłko itp) warzywa (ogórki, pomidory itd), płatki owsiane na wodzie z odrobiną mleka i chleb razowy z masłem (i dodatkami), piję dużo wody mineralnej i inne płyny (herbata) ani ja ani Jagódź nie mamy najmniejszych problemów w toalecie. Wcześniej jadłam różnie i różnie bywało ;-)

reklama
Witam, mam problem u mojej malutkiej... dopadło nas pieluszkowe odparzenie cipci i mniejsze na pupci...:( Możecie polecić jakiś dobry specyfik?
Używałam już Nivea na odparzenia,Sudocrem, Nanozin, Nivea SOS, a obecnie pudrujemy i trochę pomaga. Poza tym czesto zmieniamy pieluszki,przemywamy rumiankiem i wietrzymy... Zmiany są czerwone i zaczyna schodzić skórka. Będę wdzięczna za pomoc.
Lekarz nic nowego mi dzis nie podpowiedział...jakiś crazy człowiek..

Jolus ja myślę że to po tym mleku, zawsze gęstnieje kupka po MM
Mycha szkoda że dziwny lekarzbo mógł przepisac super maść na odparzenia taką robiona działa jak złoto a kosztuje 5 zł.

a ja polecam maść linomag i kładź małą jak najwięcej bez pieluszki z gołą pupcią, niech się wietrzy, wtedy się ładnie goi :)

bra nie martw się , dzieci mają takie swoje dni z nadmiaru wrażeń:tak:
jak się za dużo napatrzą , nauczą(w sensie że nawet próby złapania wiszącej zabawki) to po np kilku dniach mają wszystkiego w nadmiarze i się wyładowują a później im przechodzi i po jakimś czasie przy kolejnych naukach znów jest moment płaczu i spokój ;-)

jolek ja nie mam pojęcia.. moja mała jednego dnia zroniła plastelinowe kupki i nie wiem po czym to ale teraz nadal ma normalnie wodniste

mycha ja mogę ci polecić puder sypki jedynie
przynajmniej będziesz miała pewnosc ze zasuszy odparzenie i powinno zejść
a przy każdym pieluszkowaniu dobrze wyczyść cipuszke i dupke , potem oszusz jakąś szmatka i posyp ponownie
ja tak robiłam u 1 córki i ładnie wszsytko zniknęło a żadne inne specyfiki nie pomagały

reklama
Kamcia właśnie żadne kremy nie pomagały a po pudrze widzę efekty. Chyba będę kontynuować zasypkę + oczywiście wietrzenie pupci.
Przy okazji polecam sztyft MUSTELA, smarowalam nim polisie Nikusi jak były zaczerwienione i suche, bardzo szybko pomogło a sztyft jest mega wygodny w użyciu.
mustela.jpg

Do góry