reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe maluszki, nasze wątpliwości i radości(pielęgnacja i higiena)

Mój maly niestety ma gorączke po szczepionce, prawie 38 stopni, jest marudny i nie chce prawie w ogóle jeść, serce mi sie kraja że nie je, boje sie ze sie odwodni. Kurcze tego właśnie się bałam-reakcji poszczepiennej.
A jakimi szczepionkami były zaszczepione wasze maluszki, bo my wybralismy program na 5 i szczepilismy szczepionką polecana przez lekarza infanrix ipv hib. A maluszki jakos wam reagowały po szczepieniu??

reklama
Alex my z powodów urlopowych idziemy się dzis szczepic, właśnie Infarixem, zobaczymy jak to będzie, ale tez troche sie boje reakcji młodego.

U nas dwa dni po szczepieniu i spokój. Nie było ani gorączki ani płaczu w domu ani opuchlizny. Niewykluczone, że jednak późne szczepienie (8 tydzień) i skojarzoną 6w1 się do takiej tolerancji przyczyniły. Albo to osobnicza kwestia. Bałam się bardzo i boję kolejnych szczepień ale mam nadzieję, że pójdzie równie gładko (nie licząc płaczu maluszka po wkłuciu).

A ja mam pytanie do synkowych mamuś - jak dbacie o siusiaczki? Mi pediatra kazała po trochu odciągać żeby się dziurka powiększała i czyścić nalot. A wczoraj po kąpieli ładnie zeszło do połowy aż, bezboleśnie, a tam cała masa tego białego "serka". Nie wiem czy to mam czyścić czy zostawiać czy w ogóle odciągać tak mocno bo tu szkoły różne są... Nie chcę żeby mu się te brudki babrały tam.

Mi pe lekarka nic nie mówiła nawet nie przypominam sobie żeby małemu siusiaka ruszała. Byliśmy teraz u nefrologa i mały ma bardzo małą dziurkę więc chyba nawet się nie da mu tak zrobić.

Mój mały był szczepiony zwykłymi szczepionkami i nic mu nie było. Zobaczymy co będzie za kilka dni bo 12tego mamy kolejne szczepienie.

Slsera mi położna która ma 10 letniego syna, powiedziłą że ona odciągała , mi nie nakazała ale powiedziała że można. Gadałam też z koleżanką która ma dwóch synów i ona też odciągała. Ja odciagam ale tylko troszeczkę po kapanku żeby umy, ale każdy robi jak uważa.

salsera mi znowu lekarz kazal delikatnie sciagac tak zeby doszlo do 5mm, po kapieli zawsze to robimy i z dnia na dzien jest lepiej:-)

salsera my też odciągamy po troszku i zaczyna się pokazywać. Rzeczywiście u nas też taki biały serek wokoło był-wyczyściłam delikatnie i tyle.
A ja podnoszę temat ropienia oczek. Dziewczyny poradźcie coś bo już załamuję ręce. U małego cały czas ropa w oczku. Przemywanie rumiankiem i solą fizjologiczną oraz zakrapianie Sulfacedamidum nie pomaga. Znacie jakieś inne preparaty albo metody,żeby to przeszło? Nie chcę jechać na jakieś przetykanie,bo to bolesne podobno...

Persefona dziewczyny tu jakiś czas radziły zakraplać mleczkiem z cycuchów. Ja mogę jeszcze doradzić przemywanie herbatą.

reklama
podłączam się i ja, młodemu ropieją oczka - brał antybiotyk i 2 tygodnie był względny spokój teraz znowu się zaczyna - a dodatkowo operuje już łapkami więc trze sobie te oczyska :/ Boje się udrażniania u okulisty ... :(

Do góry