reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe maluszki, nasze wątpliwości i radości(pielęgnacja i higiena)

marzenko - u nas tak samo pierdziochy ia jak ta lala, aż mamie czasem ręka zadrży :) jak się rozgazowuje to dobrze, gorzej jakby sie wyprutać nie mógł.

dariaa u ans też oczy ropiały i dlaje sie czasem przydaży i pediatra zaleciła do przemywania Homeoptic i jak narazie widać dużą poprawę.

reklama
lepi jeśli krostki pojawiły się przy samym odbycie to odstaw chusteczki bo to może być początek odparzenia ... ja pupine w domu zmywam przegotowaną wodą, bo młody już jedno odparzenie zaliczył - w czasie jak robił po 10-12 kup dziennie właśnie od chusteczek i chyba mu huggiesy nie podpasowały... chusteczki idą tylko jak jesteśmy po za domem.

na opuchnięte piersiątka dzieciaczkow , zarowno i chlopcow i dziewczynek pediatra zaleciła Nam przez 5 dni robić okłady roztworem - pół łyżeczki sody na szklankę wody, taki okład kilkuminutowy na natłuszczoną skórę.

Żelka - już jej zniknęły te krostki... nie wiem, co to było...
mam do ciebie pytanko, bo pamietam że w ciąży bolały Cię stawy... przeszły Ci te dolegliwości po porodzie?? Bo mnie nadal boli nadgarstek, chyba dodatkowo się nadwyrężył przy małej i chwilami coś mi przeskakuje i nie moge dobrze kciuka odwieźć... boli jak nie wiem i boje się, żeby w takich momentach nie upuścić Zosieńki:-(. Mam jakąś maść i usztywnienie od rodzinnej, ale na razie nie pomaga...

zanka - co do krosteczek na twarzy i czole. Konsultowalam sie z pediatra i powiedziala ze u mojej malej jest to z przegrzania. Wogole mialam jeden dzien i noc taka ze mala ciagle krzyczala a ja nie moglam jej uspokoic myslalam ze to kolka, ale jak sie okazalo mamy stanowczo za cieplo w mieszkaniu, mieszkamy na poddaszu i jak jest slonce to nawet przy otwartym oknie jest 27 stopni:szok: teraz ciagle kontoluje temperature i nie dopuszczam do tego zeby byla taka wysoka. wietrze praktycznie co godzine staram sie utrzymywac tak na poziomie 22. A w dzien staram sie siedziec na dole u tesciowej bo tam chlodniej. I mala jest spokojna. Ale krosteczki jeszcze zostaly. Wczoraj polozna potwierdzila ze to wlasnie z przegrzania.

Weszłam właśnie na chwilę po długiej nieobecności i akurat mój temat na tapecie - też mamy problemy z oczkiem. Drugi dzień ropieje, mam ten roztwór soli fizjologicznej w zapasie, bo Mateuszowi do inhalacji stosowałam, ale nie jestem pewna czy to tym mogę przemyć.

reklama
Do góry