reklama
mandrzejczuk
Fanka BB :)
no ja to kiedys slyszalam, ze trzeba sciagac ale jakiej gazety mamusiowej nie kupie to wszedzie ejst napisane zeby nie ruszac, ze sam zacznie sie zsuwac, ale czasem sie zdarzy, ze wlasnie pomoc lekarza jest potrzebna, no ale na 100% to nie wiem dopieor teraz bede sie wszystkiego uczyc, ale zapytam sie u siebie w szpitalu zobaczymy co powiedza
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
ja paznokcie obcinałam jak mała nie spała
nadzwyczaj była grzeczna i leżała bez ruchu.. a ja spokojnie obcinałam i u rąk i u nóg
u rąk nozyczkami na raz w półkole (tak sie prawidłowo obcina)
a u nóg obcinaczkami też na raz na prosto - żeby się późnije nie wrastały
dopiero jak skończyła roczek zaczęła mi protestować ale ją zagaduję sadzam na kolano i obcinam
co do obgryzania słyszałam ze później się dziecku rozdwajają paznokcie po takich zabiegach..
no i .. na ludzki rozum.. nigdy nie obgryziesz tak żeby nie było "zadry" która później będzie drapać
a tak przy okazji to jak małej czyszczę uszka to też od samego urodzenia leży spokojnie i czeka aż skończe;-)
nadzwyczaj była grzeczna i leżała bez ruchu.. a ja spokojnie obcinałam i u rąk i u nóg
u rąk nozyczkami na raz w półkole (tak sie prawidłowo obcina)
a u nóg obcinaczkami też na raz na prosto - żeby się późnije nie wrastały
dopiero jak skończyła roczek zaczęła mi protestować ale ją zagaduję sadzam na kolano i obcinam
co do obgryzania słyszałam ze później się dziecku rozdwajają paznokcie po takich zabiegach..
no i .. na ludzki rozum.. nigdy nie obgryziesz tak żeby nie było "zadry" która później będzie drapać
a tak przy okazji to jak małej czyszczę uszka to też od samego urodzenia leży spokojnie i czeka aż skończe;-)
Ja pazurki zaokrąglonymi nożyczkami obcinam, a stracha miałam na początku i to bardzo, długo to trwało na poczatku
A siusiaczka na początku po prostu przemywać z każdej strony bez ściągania skórki, nie pamiętam kiedy zaczeliśmy ściągać po troszku ale po kilku miesiącach chyba więc będzie czas żeby zapytać pediatrę
A siusiaczka na początku po prostu przemywać z każdej strony bez ściągania skórki, nie pamiętam kiedy zaczeliśmy ściągać po troszku ale po kilku miesiącach chyba więc będzie czas żeby zapytać pediatrę
Zapraszam do wątku poświęconego majowym bąblom:-)
Na początek chciałam dopytać sie Was czy macie jakies metody na slimaczenie się oczka u malucha, niby byl na kontroli u neonatologa,niby to normalne ale jakoś mnie martwi i szkoda mi małego.
Na początek chciałam dopytać sie Was czy macie jakies metody na slimaczenie się oczka u malucha, niby byl na kontroli u neonatologa,niby to normalne ale jakoś mnie martwi i szkoda mi małego.
_Roszpunka_
jaipur przemywaj oczko solą fizjologiczną na gaziku , od kącika w stronę noska..
ja tak przemywam małej codziennie nawej mimo ze jej się nies limaczą..
ja tak przemywam małej codziennie nawej mimo ze jej się nies limaczą..
Kamcia przemywam,nawet kilka razy,ale od 2dni nie widac poprawy.a codziennie tez przemywam od poczatku,kazde oczko innym gazikiem w kierunku do kacika wewnetrznego(wlasciwie to tatus to robi jak kapie)
Slyszałam też,ze mozna przemywac uwaga to chyba eko-trend mlekiem z piersi(uslyszalam od poloznej)
Mały jakiś marudniejszy jest od wczoraj,mam nadzieje,ze nie od tego(tylko by z tata mecz ogladal)
Slyszałam też,ze mozna przemywac uwaga to chyba eko-trend mlekiem z piersi(uslyszalam od poloznej)
Mały jakiś marudniejszy jest od wczoraj,mam nadzieje,ze nie od tego(tylko by z tata mecz ogladal)
Ostatnia edycja:
_Roszpunka_
oj to nie wiem..
ja słyszłam ze można tez rumiankiem przemywać , ale ten często uczula...
jednak warto spróbować.. jaknby uczulił to nie przemywac dalej , a jak nie to można...
no nie wiem
o mleku nie słysząłam..
a co położna na ropiejące oczko??
ja słyszłam ze można tez rumiankiem przemywać , ale ten często uczula...
jednak warto spróbować.. jaknby uczulił to nie przemywac dalej , a jak nie to można...
no nie wiem
o mleku nie słysząłam..
a co położna na ropiejące oczko??
reklama
_Roszpunka_
właśnie pytałam bratowej i mi powiedziała że esencja z herbaty jest najlepsza do przemywania oczek ...
Podziel się: