reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe maluszki, nasze wątpliwości i radości(pielęgnacja i higiena)

reklama
chodzi mi o te "4" zloty sen malucha czy cus takiego. bo widziałam dzis w kerfie . duża paka 120 sztuk kosztuje niecałe 80 zł i nie wiem czy kupić.

Bra ja mam na całą noc huggiesy, pampersy i dada, nie widzę specjalnie różnicy. Gorzej z kupsztalem po całej nocy ale to inna bajka, kaliber nie na pieluchy :zawstydzona/y:

My też całą noc jesteśmy na pampersie a w dzień jak jest konieczność ale zazwyczaj co 3 godzinki.

Oliwierek tez ma plamki na buzi ale nie na policzkach tylko na brodzie po prawej i lewej stronie i ma bardzo sucha bródkę i policzki, trochę to wygląda jak liszaj. Nie wiem juz sama od czego to jest, bylismy juz u dermatologa powiedzial, że nie jest to skaza białkowa, tylko ze ma delikatna skórę i kazał kupić dermokosmetyki ale jak na razie ich nie kupiłam tylko zaczęłam smarować zijaką- może lekka poprawa jest ale chyba jednak będę musiała kupić te dermokosmetyki.

bra tak- mamy je- nawet nie wiedziałam ,że to jakieś inne.Dla mnie są identyczne jak te active baby(zresztą tez mają to na opakowaniu),
ja się zastanawiałam ostatnio nad pieluszkami tymi w formie majteczek- active boy- są od 9kg, tyle już junior ma, ale poczekam jeszcze z kilo, jak będzie bardziej mobilny:) bo chyba wtedy wygodniejsze te majtkowe

huggiesy przesikuje kolega- dada i pampers(premium i active) dają radę.Kupale robi bardziej w formie stałej, więc nie zaświnia bardzo pieluszki

Madzik - dobrze, ze oskrzela czyste!! i oby skora byla faktycznie tylko wymagajaca. gluten tak czy siak trzeba obserwowac.

U nas jeden polik calkiem szorstki, no nigdy tak nie miala.. a czerwony ciut mniej. hmmm.... Mysle, ze to moze marchew, tzn samej jako tako nie jadla, ale 2 czy 3 dni moze przed pojawiniem sie tego wypila troszke swiezo wyciskanego soku z marchewki, bo pilam ja - wiec tata nalal jej troche do butelki - juz nie bardzo umiala z niej pic, bo dawnoooo tego nie robila, bawila sie bardziej nia i smoczkiem, ale jakies 8-10ml ubylo.

reklama
Aina - i jak? u nas dzisiaj mniej juz..
Czym sie kremujecie? Emolium? Ja tym Oillanem posmarowalam, ale nie kremikiem do twarzy, tylko balsamem, bo on bardziej taki natluszczajacy a i leczniczy.
Nie bylo marchwi to i moze polik ma sie lepiej.. :eek:

Do góry