reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe maluszki, nasze wątpliwości i radości(pielęgnacja i higiena)

reklama
chyba zdecyduje się na zakup emolientow....np. kosmetyki Emolium, ale najpierw musze sprawdzic czy rzeczywiscie można je stosowac od 1 dnia życia, bo czytałam gdzieś, że dopiero od 1 miesiąca....(?)

potwierdzam co radzi Hope. U nas też nie wszystko zdało egzamin, nie wszystko dla każdego. Nakupiłam oliwek, pudów itp, a synek jak sie urodził miał rumień noworodków i nie mogliśmy długo nic używać, a potem wszystko wprowadzać bardzo ostrożnie.

najgorsze jest to, że ja jestem alergikiem i boję sie że Mały może po mnie odziedziczyć skłonnosci do alergii....:-( oby nie!

No to ja może powiem co sprawdziło się u nas. Do kąpieli płyn do kąpieli z parafiną Emoilum, nie trzeba po kąpieli niczym smarować skóra jst super nawilżona i nie wymaga samrowania, do pupki sudokrem, a oprócz tego przepisany przez pediatrę robiony krem na odparzoną dupkę(kosztował 5zł), husteczki na początku pampers pieluchy te pierwsze haggis, później i do teraz pampers.Nie miałam zbyt wielu kosmetyków na słonko jakiś krem z filtrem 50 i do buźki też z serii Emolium, krem nawilżający.
Jak Madzia skończyła chyba 8 msc używamy płynów, mydełek, szmponów z Rossmana super nam służą nie uczulają i fajnie pachną i cena w miarę ok, a trochę nam tego idzie:-)

Ja używałam płynu do kąpieli Oilatum (taki niebieski)--> OILATUM Emulsja 250ml do kąpieli leczniczej | Dziecko i Mama | OILATUM | i-Apteka.pl od pierwszych dni życia Gabi, bo położne w szpitalu mi go poleciły. Fajnie natłuszcza i nawilża skórę dziecka. Jest to nie tani interes,ale sądzę,że jak najbardziej przemyślany. Później zmieniłam na płyn Johnsona na dobranoc-też się fajnie sprawdzał (ale tu trzeba uważać,bo niektóre dzieci łatwo się uczulają po serii J&J) --> JOHNSON’S® Baby Bedtime Kojący płyn do kapieli na dobranoc

reklama
Do góry