reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe maluszki, nasze wątpliwości i radości(pielęgnacja i higiena)

reklama
gag napewno się przyda taka informacja o kupkach ,bo cz\asem młodzi rodzice panikują jak dziecko zrobi jakąś inną kupke , i chcą z kazdym kolorkiem biegać do lekarza;-) a tak naprawdę nie ma się co bać, bo każda kupka inna, zależy od tego co Ty zjesz bądź co podasz dziecku..
ja pamiętam się wystraszyłam takiej piankowej co to z tyłeczka zamiast kupki idzie pomarańczowa piana:szok::tak:
myslałam ze coś nie tak , a to u dzieci normalne raz na jakiś czas:tak:

Chciałabym zacząć kupować całą wyprawke i mam kilka pytań:

1. jakie polecacie kosmetyki dla noworodków????
czytałam gdzies, że NIVEA i J&J często uczulają....a co sadzicie o takich seriach jak emolium, mustela, Hipp, bobas, bambi...???

W mojej liscie wyprawkowej mam wypisane do kupienia:
- płyn do kąpieli,
- oliwka,
- mleczko pielęgnacyjne,
- krem na odparzenia / puder,
- szampon,
- mydło dla niemowląt,
- krem pielegnacyjny (do twarzy ochronny)
czy to wszystko???? czy jeszcze cos dodałybyscie do tej listy kosmetyków?????

2. jakie chusteczki polecacie???

3. a jaki proszek do prania ubranek??? (ja kupiłam JELP, ale niestety on jest najdroższy z tych wszystkich dla niemowląt)

gag no wlasnie szukalam tego tematu hihi Babcia mojego M obiecala ze nam kupi cala serie kosmetykow dla malenstwa tylko mamy podac z jakiej firmy chcemy a ja nie mam pojecia. Tez slyszalam ze jonsona uczulaja.

powiem Wam, że ja sie jeszcze nie zastanawiałam nad tym, ale większość firm robi tez kosmetyki hypoalergiczne.

Ja jeszcze jestem zielona w tej kwestii, ale słyszałam, że położna powiedziała znajomej, ze nie ma używać oliwki, bo zatyka pory, tylko emolienty.
Poza tym mam pytanie, może naiwne, ale co mi tam...
inna znajoma jak miała małą córeczkę, to po kąpieli oliwkowała jej nawet główkę:szok:to normalne?? tak się robi?? bo mała za bardzo nie wyglądała z takimi tłustymi włoskami...

może w przypadku jakiś chorob skóry to tak, ale o smarowaniu główki oliwką tak bez powodu to nie słyszalam, nie wiem po co to robic tak naprawdę?ale ja tez jestem zielona, więc mogę nie wiedzieć :)

Lepi tak się robi jak dziecko ma ciemieniuche czy jakoś tak to się nazywa, bo pozwala to na lepsze wyczesanie.
Co do kosmetyków ja stawiam na sprawdzone Bambino.

reklama
Do góry