reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2015

Ja nigdy nie jadłam zdrowo. Wstyd się przyznać. :zawstydzona/y:

A teraz po prostu odrzuca mnie od wielu produktów.
Mięso (pieczone) jeszcze jakoś mogę. Ale żadne produkty mleczne mi nie wchodzą.
Pierwszy tydzień jadłam pomidory, ale teraz jak na nie spojrzę, to mnie mdli.
Jem jabłka (rubiny to moje ulubione).
Największą ochotę mam na ciemny chleb z powidłami śliwkowymi, a to średnio zdrowe, niestety. Szkoda, bo mogłabym to jeść całą dobę! :cool2:

reklama
W pierwszej ciąży przez kilka mies słodyczy nie ruszyłam mięsa tez zywilam się tylko owocami.
Ja jem dziennie ze dwa jabłka winogron borówki banana rano bułkę z bólem wchodzi.na obiad rosół z kluskami lub pomidorowa buraki surowke i tyle mojego menu

Jej ktoras napisala ze herbaty malinowej nie mozna a ja wypilam caly sloik od Kubusia co do mięsa mnie nie ciagnie odpycha od kotletów natomiast golabki juz bym zjadla i sos pomidorowy pychotka

O, banany też jem, sporo. Trudno, że kaloryczne.
I piję zwykłą czarna herbatę. Dodaję sobie do niej soku z żurawiny (takiego prawdziwego, a nie syropek z 1% żurawiny).
Lekarz się w głowę postukał, jak mu powiedziałam, że wyczytałam, że tyle rzeczy nie można.
Zabronił mi tylko alkoholu i sztucznych słodzików (cola light odpada, ale zwykłą mi nawet polecał na mdłości).
Tak więc przestałam się katować rooibosem i piję czarną herbatkę. :-)

Rukmini - i lekarz rację miał :) nie przesadzajmy.

Ja znów jem mięso i słodycze, za to wszelkie zupy owoce i warzywa - wszystko co surowe to blee -_-

Dziś mam luzacki dzień w pracy, przyjechała kontrola i naprawdę robię tylko jako asystentka hehe
W tym kraju to wszystko to pic na wodę :confused:

Rukmini ja też piję czarną, w pierwszej ciąży też piłam :tak: ewentualnie jakąś smakową ale średnio je lubię.. ja lubię tylko czarną herbatę i wodę niegazowaną i wsio:tak:soki i inne napoje nie istnieją dla mnie..

Lisica o której będziesz miała wynik betki? trzymam mocno:tak:

Ja mało pisałam, miałam problem z plamieniem ale biorę duphaston, poleżałam tydzień i jest ok. Myślę, że już będzie dobrze.
Mam l4 a tak chciałam długo pracować ale cóż.. poświęcam się teraz córci:tak::tak::-):-)

Hurrra. Mam zwolnienie :) z tej okazjoli idziemy z mezusiem na randke do teatru ( jak sie na wejsciowki dostaniemy) jak za starych dobrych czasow...

Eweli, Kasia - trochę zazdroszczę wam tego l4 :)
Mi nie bardzo chce się do pracy chodzić, a jeszcze szkoła mi się zaczęła... Chętnie bym odpoczela, ale mogę zapomnieć :/

reklama
W pierwszej ciąży przez kilka mies słodyczy nie ruszyłam mięsa tez zywilam się tylko owocami.
Ja jem dziennie ze dwa jabłka winogron borówki banana rano bułkę z bólem wchodzi.na obiad rosół z kluskami lub pomidorowa buraki surowke i tyle mojego menu

Karenm chyba mamy identyczny smak :D

Do góry