reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2015

reklama
A nie zaproponowal czy prosiłaś i odmówił? Bo mu doktorka dala na tydzień przy czym. Gdy zapytalam czy mogę na dłużej na krzyczala że u mnie zwolnienie to koniecznosc bo mam nadciśnienie ale dala na tydzien:)) nie jestem z niej zadowolona.. Jest jedzowata strasznie.

I moje pytanie czy żeby dostac becikowe trzeba być pod opieką lekarza od 10 tyg i czy np można tego lekarza zmienic po 10 tyg a wystarcza wpisy w karcie ciąży?

Jak czytam te wasze opowiesci z pracy i jazdy ze zwolnieniami to w stwierdzam, ze nie ma to jak byc szefem samej siebie...co prawda czesto jakies jaja z zusem, skladka wysoka i w zasadzie zero chorobowego normalnego, no ale za to w ciazy bez problemu ;-)

Hej Mamusie :*
Ja wczoraj jak padlam o 20 to dopiero sie obudzilam :) nawet na siku nie wstalam :)

Co do becikowego to wystarczy pierwszy wpis w ksiazeczke i na tej podstawie polozna wypisuje zaswiadczenie :)

Witam nowe Majowki!

Milej soboty :)

Witam. Tak ja jestem księgową.
Z becikowym to się sama wkurzyłam ze ograniczyli limitem dochodu.jak ktoś zaradniejszy to już nic mu się nie należy tylko ma płacić i płacić. Uczciwie oplacam od początku pracy zawodowej składki podatki i proszę. Nikt nie uwzględni ze ludzie zmuszeni są brać kredyty na mieszkanie z horendalną ratą. Do tego mam synka chorego na astmę azs i alergię na wszystko.-żłobki przedszkola nie dla nas bo nikt diety pilnować nie będzie a i po 2 próbach w żłobku po 3 dni spędziliśmy po 2 tyg w szpitalu.oplacic wiec musimy nianie i leki lekarzy małego.
To sobie popsioczylam.

Ktoś pytał z jakiego okresu biorą zarobki do limitu becikowego- średnia z roku poprzedzającą złożenie wniosku.

reklama
Ewelina można zmienić ważne ze masz wpis w karcie ciąży ze byłaś przed 10tc u gina.gin do którego będziesz chodzic na tej podstawie wystawi zaswiadczenie

Do góry