reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

reklama
A nie zaproponowal czy prosiłaś i odmówił? Bo mu doktorka dala na tydzień przy czym. Gdy zapytalam czy mogę na dłużej na krzyczala że u mnie zwolnienie to koniecznosc bo mam nadciśnienie ale dala na tydzien:)) nie jestem z niej zadowolona.. Jest jedzowata strasznie.

I moje pytanie czy żeby dostac becikowe trzeba być pod opieką lekarza od 10 tyg i czy np można tego lekarza zmienic po 10 tyg a wystarcza wpisy w karcie ciąży?

Jak czytam te wasze opowiesci z pracy i jazdy ze zwolnieniami to w stwierdzam, ze nie ma to jak byc szefem samej siebie...co prawda czesto jakies jaja z zusem, skladka wysoka i w zasadzie zero chorobowego normalnego, no ale za to w ciazy bez problemu ;-)

Hej Mamusie :*
Ja wczoraj jak padlam o 20 to dopiero sie obudzilam :) nawet na siku nie wstalam :)

Co do becikowego to wystarczy pierwszy wpis w ksiazeczke i na tej podstawie polozna wypisuje zaswiadczenie :)

Witam nowe Majowki!

Milej soboty :)

Witam. Tak ja jestem księgową.
Z becikowym to się sama wkurzyłam ze ograniczyli limitem dochodu.jak ktoś zaradniejszy to już nic mu się nie należy tylko ma płacić i płacić. Uczciwie oplacam od początku pracy zawodowej składki podatki i proszę. Nikt nie uwzględni ze ludzie zmuszeni są brać kredyty na mieszkanie z horendalną ratą. Do tego mam synka chorego na astmę azs i alergię na wszystko.-żłobki przedszkola nie dla nas bo nikt diety pilnować nie będzie a i po 2 próbach w żłobku po 3 dni spędziliśmy po 2 tyg w szpitalu.oplacic wiec musimy nianie i leki lekarzy małego.
To sobie popsioczylam.

Ktoś pytał z jakiego okresu biorą zarobki do limitu becikowego- średnia z roku poprzedzającą złożenie wniosku.

reklama
Ewelina można zmienić ważne ze masz wpis w karcie ciąży ze byłaś przed 10tc u gina.gin do którego będziesz chodzic na tej podstawie wystawi zaswiadczenie

Do góry