reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

Dziewczyny mam pytanie co do tych kwestii prawnych. Czy w ciąży pracodawca może zmienić umowę z pełnego na 3/4 etatu? Mowa o umowie ważnej jeszcze przez 3 lata (czas określony). No bo skoro nie może zwolnić to i zmniejszyć etatu też nie?

Nie może chyba że da ci za nią taką sama wypłatę. teoretycznie jeśli chodzi o prace przy komputerze to ciężarnej nie wolno pracować dłużej niż 4 godziny później powinien znaleźć jej inną pracę lub puścić do domu :p

reklama
Asiaf no to ja właśnie reaguję panicznie na hasło szpital czy L4, ale chłop ze mną chodzi na wizyty żeby dopilnować żebym wzięła... w sumie to mam/będę miała dwie takie ginki do prowadzenia tej ciąży, ale u mnie po wywiadzie pierwsza zbladła ;-)i od razu chciała mnie na L4 wysłać do końca ciąży ;-)(a też pracowała w szpitalu położniczym kilkanaście lat, więc zaprawiona w bojach), we wtorek wieczorem okaże się jak druga zareaguje na moje rewelacje...

A jakie masz rewelację??
Jeśli chcesz napisac oczywiście...

AnnaMaria - tak sesja w czerwcu tyle, że nie wiem jak za z nauką dam radę ;) bo na te parę godzin dam radę się wyrwać, ale jak się nauczyć???
Siedzenie na zajęciach też mi nie straszne. Wieczorowe studia są lajtowe więc kiedy będę mogła to pójdę :)

O widzę sporo was z Wawy :)

zaglądałam tu co chwilkę i czekałam na Twój wpis.
Bardzo się cieszę, bo dała mi nadzieję, gratuluję Lisica, pozdrawiam i ściskam :-)
p.s. jaki był odstęp miedzy pomiarami Bety?

reklama
Auralka ja chodzę do dr. Cezary Grabosz on przyjmuje w szpitalu Praskim w Warszawie
Asiaf może i burak trochę z tego twojego gina ale z tego też co piszesz widać że się interesuje dzieckiem i może nie jest wylewny ale ważne żeby dobrze się dzidzią zajął. :happy:

Do góry