reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2015

Ja się właśnie dowiedziałam że moj nowy szef (zmienił mi się podczas mojego zwolnienia) ma problem z tym że byłam na dwóch macierzyńskich i powiedział że mnie zwolni..powiedział to co prawda po pijaku, ale i tak słabo.
Ja na szczęście mam mamę na rencie i zajmowała się już Majka jak wróciłam do pracy i Mikim też pewnie się zajmie.

reklama
Efka współczuję szefa. Oby odpuścił.

Asiaf ja żłobek odpuszczę głównie ze względu na nieszczepienie. Poza tym ryzyko tych wszystkich rotawirusow w tym wieku jest dla mnie zastraszajace. A to szczepienie na pewno nie wchodzi w grę. Zbyt wielu pediatrów mówiło mi o jego bezsensownosci w zdarzeniu z wieloscia mutacji tych "sraczek "

Czy Wasze dzieciaki też już się podnoszą do siadania ? wczoraj zauważyłam, że jak siedzi w nosidełku samochodowym to ciągle usiłuje się podnieść. Dziś chwyciłam go za rączki, a ten skubaniec usiadł! poza tym wydłużają mu się przerwy między karmieniami i potrafi nie jeść ponad 4h i nawet nie marudzi. Ile razy jedzą Wasze dzieci w ciągu doby? mój je ok 6 razy.

Ja też od kilku dni widzę chęci siadania. W lezaczku w ogóle nie chce siedzieć bo się tylko drze jak jest przypieta pasami. Jak kładę się na plecach i zginął nogi i kładę sobie ją na kolanach by się opierała jak w lezaczku to od razu łapie moje ręce, podciaga się i siada. Leżąc na plecach tez próbuje choć tak jeszcze jej nie pozwalam.
Z jedzeniem różnie. W ciągu dnia czasem tylko 4 karmienia choć częściej 5, ale niestety w nocy budzi się na cykl 3 razy ! Nie liczę ile razy dodatkowo budzi się z płaczem ; (
Ale mam nadzieję że z każdym tygodniem będzie to szło ku lepszemu.
Od niedzieli zaczynam z marchewką. A Wy juz podajecie?

Ja nic nie podaje poki co...wychodzę z założenia + wytyczne żywienia dziecka na mleku "cyckowym"...i czekam do 6 msc.No chyba ze wczesniej okaze sie ze cis z wagą nie tak,to zacznę wprowadzać

reklama
Mikołaj je co 3 godziny, rzadziej nie ma opcji, czasem częściej chce. Dziwna sprawa- zaczął się sam uderzać rączką w główkę podczas jedzenia, nie zawsze, ale czasem tak robi. Do siadania też się zbiera, ale najlepsze jak go położe na macie na plecach to za chwilę jest na brzuchu w innym miejscu przekręcony o 180 stopni. Ja czekam z rozszerzaniem aż skończy 6 miesięcy. Majce dałam jak skończyła 5 i wszystko jej szkodziło, nawet po ziemniaku krostki jej wyskoczyły. Odstawiłam i spróbowałam jak miała już pół roku i wszystko było ok, na nic nie dostała uczulenia.

Do góry