reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

Wiem, że to egoistyczne ale jakoś mi raźniej w moich dolegliwościach jak czytam o waszych:-)
dziewczyny jak uważacie kiedy jest najlepszy moment aby powiedzieć maluchowi,że będzie miał rodzeństwo?
Moja Pola jeszcze nie wie. Z jednej strony jak najpóźniej się da żeby jej się nie dłużyło bo te kilka miesięcy to dla 4 latki cała wieczność.
Z drugiej strony jakby już wiedziała miała by np. uzasadnienie dlaczego mama nie weźmie jej czasem na ręce i np. że podczas naszych zabaw, wygłupów nie może siadać mi na brzuch itd.
No i też jeszcze chwila, a wszyscy zaczną pytać Pola będziesz miała siostrzyczkę albo braciszka tak?
co sądzicie?
Pozdrawiam:-)

Wiesz co moja ma 2 latka i już jej wspominałam, że mam chyba ma siostrzyczkę albo braciszka w brzuchu i musi uważać. Moja jest torpeda a mnie jest kawał baby wię często się bawiłysmy na zasadzie skakania po mnie itd. Ale wiem że młoda jeszcze zapomina o tym, nie dopytuje ani nic, ale gdzies w głowie już ma to że mama już jej wyjaśniała dlaczego nie mogę jej nosić długo dlaczego nie może po mnie skakać itd. Czterolatka zapamięta więc poczekała bym z ta informacja pewnie...

reklama
Auralka wow No to fajnie ja moich bliźniaków 12 lat temu też stąd przywiozłam ha ha ;)

Co do śluzu to tez mam go sporo i raczej jest biały ale ja biorę progesteron do środka wiec to tez przez to
Tez macie takie problemy z pamięcią i jakiś człowiek taki roztargniony
:)
Miłego dnia

Dzięki dziewczyny :-)
Ale tu szybko wszystko się dzieje :) Pracuję przy komputerze, jak mam chwilę w pracy wolniejszą odświeżam stronkę i już mam trochę do nadrobienia :)

Cześć dziewczyny,
jestem nowicjuszem na forum:) To moja pierwsza ciąża:) Wczoraj robiłam pierwsze usg. Serduszko bije. Według usg jest to 7 tydzień, według OM 9...dwa tygodnie rozbieżności. Słyszałam, że przyczyną może być niedokładny pomiar itd. No w każdym razie czuję się majówką:) Mdłości już męczą...

Witam dziewczyny majowych dzieciaków

Ja swojej córeczce powiedziałam od razu,że mam w brzuszku dziecko, ona ma 7 lat, na początku pytała o dzidziusia jak wygląda itd.... od tyg nie ma już tematu :) A jak to było z wami ? od razu pochwaliliście się ciążą do rodziny, znajomych ? Czy wolicie poczekać na drugi trymestr ciąży. Wiadomo,że najwięcej poronień do 3 msc jest.

Kropeczka trzymam kciuki za wizytę i uspokajające info :-)
Katka, Didi, Niesmiala jakież wy młode dziewczynki jesteście :-) ja przy Was to staruszka o lasce ;-)

chyba powinnam się wreszcie jakoś ogarnąć ;-)ale mi się nie chce :-D generalnie to nic mi się nie chce :-D czyli dzień jak co dzień ;-)

Oj tam, oj tam :) A Ty ile wiosenek liczysz? :D

reklama
Cześć nowe i "stare" mamusie! ;)
Ja dziś zaliczyłam rano mdłości, na szczęście obeszło się bez pawików, ale gdzieś do 11 mnie męczyło w pracy.

Co do śluzu, ja też mam żółtawy, wodnisty, ale jestem na luteinie dowcipnej i może to jakaś infekcja... Póki co wlączyłam Lactovaginal.

Też już nie jestem pierwszej młodości. Mam wielką nadzieję że dzidziuś urodzi się w moje 29 urodziny :-D

Do góry