reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

reklama
A do moich dolegliwości dołączyła zgaga :/

Kątem oka patrzę na Prawo Agaty, prawie przysypiam. Jak to jest że chodzę spać szybciej niż 3,5 latka. Dobrze, że mąż tak mi pomaga ;) sama nie ogarnęłabym

Mój coś dzisiajbslabo ogarnia, wyciagnął mi z kompieli młoda z włosami pełnymi piany... Masakra ja nie wiem jak to jest ze jak mnie nie ma to on sobie radzi???

Dobry wieczór ;)

Mój dzień był dziś baardzo intensywny. Załatwiłam wszystkie sprawy ślubne, które zaplanowałam. Zakupy zrobiliśmy, przegląd auta też. Nawet ubezpieczenie zdążyliśmy zapłacić i Nikolę odebrać z przedszkola. A potem plac zabaw i teraz lulu :)
Jutro cały dzień będę leniuchować to odpocznę.
Ehh ze ślubem i weselem to dużo zachodu i raczej ciężarnym nie polecam :p

Doczytałam wszystkie posty ledwo co siedzę na tej kanapie w takiej fazie hibernacji - no dosłownie ;)
Zero werwy we mnie. Niewiele zapamiętałam, ale coś tam jednak zostało więc się odniosę ;)

Witam nowe mamusie :)) gratuluję II kreseczek! :*
Matik - super, że maleństwo rośnie i jakie już duże ;)
Basia, Lisica - sprawdźcie czy beta przyrasta. Jeżeli tak to wszystko jest ok. Z jeszcze niższych wartości zdrowe dzieciaczki się rodziły. Trzymam kciukasy by było ok.

Czarnulka - już niedługo I trymeste się skończy i będzie lepiej. Tulę :*

Dabin - ja też jestem humorzasta :o :o
Asiaf - pytałaś o specyfik na rozstępy. Ja używałam emulsji z baby dream fur mama i była super. Oraz zwykła oliwka hipp. Zdało egzamin w 100% ale każde ciało jest inne. A w przypadku rozstępów to niestety genetyka ma najwięcej do powiedzenia. Ale o skórę dbać zawsze warto :)

Pisałyście też o braku energii więc wszystkim "wypompowanym" życzę przypływu mega powera ;) ;)

Uciekam teraz spać.

Słodkich snów :*

Ostatnia edycja:
Dziewczyny pomóżcie nie wiem czy mam się nie pokoić ale do tej pory miałam biały śluz aż tu nagle dzisiaj zauważyłam że ma odcień żółty czy to jest normalne? bo bardzo mnie to zaniepokoiło i nie wiem co już o tym myśleć to mój pierszy dzidzuś i bardzo się martwie :-(

Żółty to dziwny ale niepokojacy bylbu czerwony. Nawet brązowy jest normalny. A nic ci nie jest? Nic nie swedzi nie piecze? Moze to stan zapalny ale rownie dobrze moze byc od zagnieżdżajacwgo sie jajeczka. Ale napewno nie jest to kolor z którym misisz nastychmiast isc do lekarza :)

tempo pisania widze sie rozkreca i juz ciezko jest nadrobic, ale probuje! ja jestem jedna z tych kompletnie bez energii wiec nie jest to takie latwe ;-)
Katka
fajnie Ci z tymi slubnymi przygotowaniami, sama radosc :tak: chociaz szczerze mowiac to teraz w ciazy chyba nie mialabym na to wszystko sily, wiec podziwiam!

AnnaMaria lista juz powstala :tak:

asiaf ja jak lecialam w zeszlym tygodniu na szybkie USG to tylko powiedzialam ze musze wyskoczyc do lekarza, ale szefowa chyba sie domysla. chyba sie bedzie cieszyc razem ze mna, bo wie o poprzednich dwoch poronieniach. a jak Twoi zareagowali?

Lisica &&&& za jutrzejsza bete! oby pieknie rosla! a teraz korzystaj z powera, bo jak beta zacznie rosnac to i objawy beda meczyc!

Matik ale Ty masz tych wizyt! to kiedy nastepna? pieknie malenstwo rosnie!
mitaginka gratulacje dla siostry! super, ze bedziecie rodzic w tym samym terminie! zapros ja tu do nas ;-)

kropeczka zolty sluz to moze ale nie musi byc infekcja, wiec ja bym mimo wszystko poszla do lekarza, nie zaszkodzi. jak wszystko jest ok, to przynajmniej przestaniesz sie martwic, a jak to jednak infekcja,to szybko zaczniesz leczenie i tez bedzie dobrze :tak:

Witam nowe mamy!

Hej Mamusie :) dopiero sie odzywam bo przespalam caly dzien. Jedynie udalo mo sie przygotowac wieczorem golabki na jutro a zaraz po tym padlam i spalam az do teraz w opakowaniu :D
Zaspie sie na smierc :)
Chcialam tylko zobaczyć co u Was i widze ze Kropeczka ma problem to jej napisze :)

Kropeczko ja mialam ten sam problem i jesli masz dużą ilosc wydzieliny to infekcja bardzo czesta w ciazy. Mozesz uzyc globulki pimafucin (sa na recepte) badz masc pimafucin. To jest lek bezpieczny w pierwszych tygodniach ciazy :)

A i dziewczynki jesli chodzi o paracetamol to w drugim i trzecim trymestrze jest bezpieczny ale w pierwszym bierzcie go jesli naprawdę juz musicie. Moze powodowac poronienie! Ale nie chce Was straszyc tylko w pierwszym trymestrze naprawde kest bardzo malo lekow ktore mozna brać :(

Ktos pisal ze chyba zacznie brac rennie jak cukierki? W pierwszej ciazy to ja dzienna dawke wyliczalam na godziny kiedy moglam wziac a połowę zostawiłam na noc bo wtedy spalam na siedzaco :p rennie to moj przyjaciel ciążowy hi hi :D

Uciekam do łóżeczka :*
Dobranoc :*

Kurcze juz któryś dzien z kolei od 2/3 nie spie do 5 a przed 6 wstaje do pracy grrr... ktora s mama ma podobnie???

Asia- wspolczuje wymiotów oby szybko minęły

Lisica- Życzę duzego przyrostu bety
Monika_ste Witam w gronie majowych mamus i powiem ze takze licze po cichu na blizniaki
Matik-to dzidzia juz duzaaa super
Mitaginka- chyba ci pozsxdroszcze fajnie tak z siostra chodzic w ciazy

reklama
Dziewczyny słuchajcie, ja się tak udzielam, a Wy nic o mnie nie wiecie :)
Mam na imię Dorota, W listopadzie skończę 23 lata.
Mieszkam w nadmorskich klimatach od ponad roku.

A tak teraz z innej beczki. Któraś pisała o białym śluzie...więc mam takie trochę niedyskretne pytanie: Dużo macie tego śluzu? Ja wczoraj się przeżegnałam normalnie jak zobaczyłam ile tego jest, bo z tego co czytałam (jeśli to nieprawda, to mnie oświećcie), że ten śluz jest wynikiem produkcji jakiegoś hormonu tak?

Jak się czujecie? Ja dobrze, poza piersiami- bolą niemiłosiernie.
Jutro sądny dzień- powtórka bety i zobaczymy, czy przyrasta :)

No nic, ja się tak rozpisuje, a na 8 do pracy śmigam :) Miłego dnia Kobitki :*

Do góry