reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

Ja dziś po wizycie...- Na 12 maja jestem umówiona na CC.Maly wazy dosc malo 2500,za to mam sporo wód plodowych ale ponoc nie grozne mo i rozwarcie na 1 cm.No i przepisal mi zelazo.Myślałam ze cos wczesniej ale niestety,a zaczynam sie dosc zle czuc+obrzeki+bole promieniujace na plecy,posladki i nawet uda,ale mowil ze to wszystko norma. Nie dalo rady wczesniej bo niedojrzale lozysko i powiedzial ze ten termin w sam raz.Tylko mnie ten brzuch tak potworne boli i rozpiera. Aha 12 maj to juz bedzie 40 tydzien i cos czuje ze moge nie dotrwac ale gdyby cos wczesniej sie działo to mam jechac na szpital bo i tak mam skierowanie na cc.

reklama
eM-eS-Zet a na kiedy miałaś termin? Trzymam kciuki obyś dotrwała do 12 maja :) i dlaczego bedziesz miała cc? Ja na 12.05 miałam termin z miesiączki a cc mam planowane na 05.05. Jutro mam wizytę u swojej lekarz prowadzącej i też się dowiem co i jak. A w sobotę mam wizytę u lekarza który wykona cc i powie czy nie planujemy cc 30.04 zamiast 05 maja. Czekam na te wizyty jak na zbawienie :)

Corrine- i jak u Ciebie po tym plamieniu? O ile dobrze pamiętam, to kiedyś na szkole rodzenia mówili, że takie brunatne plamienie, to żaden powód do paniki, gorzej jak się zobaczy taką żywą- czerwoną krew

Corrine byłaś na ip? Ja plamiłam 3 dni po ostatnim badaniu, jak gin sprawdzał mi szyjkę.
Wczoraj miałam pierwszy w tej ciąży bolesny skurcz, aż poczułam ciepło na całym ciele.
Wyszły mi podwyższone leukocyty w moczu, a wizytę mam dopiero za tydzień w środę. Mam nadzieję, że będzie to ostatnia wizyta.

Corrine i jak u Cb?

Etsa a mocno masz podwyzszone? Bo mi tez ostatnio wyszlo troszke ponad norme ale gin mowil ze to w ciazy normalne

Emeszet trzymam kciuki zebys jednak dotrwala :)

reklama
Ja też jestem po wizycie u lekarza ,mały waży 2600 i termin bez zmian na 15 maja .wszystko ok a te bóle które miałam ostatnio to skurcze przepowiadajace. Generalnie ostatnio czuje się strasznie ospala i energia u mnie jest na wielkim minusie zupełnie jak na początku ciąży. Mam nadzieje ze szybko minie mi ten stan no i wpadlam w jakiegos dolka zupelnie bez powodu.Mi wyszły leukocyty 8-10 przy normie 0-3i zostało to zupełnie zignorowane przez lekarza... a co Ci ostatnio powiedział na temat tych leukocytow Etsa? No i 4 maja mam wizytę i ktg i mam odstawić duphaston za tydzień a magnez za dwa tygodnie.torba dalej nie spakowane tyle ze poprasowalam ciuszki .☺

Do góry