reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

Ja również nie spakowana :p u mnie w szpitalu też wszystko zapewniają, więc zabieram tylko rzeczy dla siebie i ubranko na wyjście dla małego. Ewentualnie wezmę coś dodatkowego na wszelki wypadek.
Jestem dopiero od czwartku na zwolnieniu i ogarnia mnie straszne lenistwo... Wolę jak się coś dzieje, a jak jest nuda to wpadam w taki marazm, że nie mogę się zmobilizować i kiwnąć palcem... Muszę przestawić myślenie bo inaczej zwariuję :-)
Muszę jeszcze zamówić pieluszki - zamierzam nadal ambitnie używać wielorazówek, nie wiem tylko co mi z tego wyjdzie :-D a no i zestaw startowy butelek muszę zamówić..

katagorka, jak Ty to zrobiłaś, że masz tylko 5kg na plusie ? :-)

Jestem słodka mamą. I od trzynastu tygodni jestem na diecie.

reklama
katagorka, no to podziwiam :-) ja jestem również słodką mamą, ale nie ma szansy na odstawienie słodyczy :-D jestem od nich uzależniona. Na szczęście na razie jestem szczupła, ale boję się, że jak się mały urodzi to od razu zażąda czekolady :-D

smerfetka, chcę sprawdzić zarówno sam otulacz + tetra co wychodzi najtaniej, jak i otulacz plus np. formowanka czyli taka gotowa poskładana pieluszka - jak jednorazówka. Są również all in one czyli taka całkiem gotowa pielucha tylko do prania, ale żeby mieć taką wystarczającą ilość to wyjdzie chyba majątek, bo za sztukę wychodzi przynajmniej 50 zł. Na początek oczywiście kupiłam jednorazówki, żeby się od razu nie zniechęcić podczas tych najcięższych pewnie pierwszych dni :-)

Tak się zastanawiam właściwie, czy jest sens kupować zestaw startowy butelek (2 butelki 150ml, 2 butelki 260ml, 2 x smoczek 0 m+, 2 x smoczek 1m+, smoczek ortodontyczny i szczotka do mycia) skoro ja planuję karmić piersią ? może lepiej kupić na początek jedną butelkę i smoczek do uspokajania ?:confused2:

Ja też już spakowałam torbę a w zasadzie to walizkę i torbę bo się w jedną nie zmieściłam, u mnie szpital tez wymaga wszystkiego nic nie dają. Na stronie szpitala jest napisane żeby zabrac 10 szt. pieluszek tetrowych nie wiem po co az tyle :o dwa tygodnie temu miałam 9kg na plusie teraz wole nie stawać na wagę, mam wizytę 21.04 to wtedy sie okaże ile jeszcze przybyło obecnie jestem w 36 tc. ale teraz pod koniec strasznie puchne, rano cieżko mi palce na dłoni zgiąć :/

Nie, cukrzycy nie mam, a wyniki też w normie. Nie ma na mnie rady ;-) pytałam nawet lekarza czy to szkodzi dziecku, ale powiedział, że raczej tylko mojej wadze :-D

Witam Was Mamusie!
Mam nadzieję, ze mnie pamietacie ;-)

Ciesze się że tyle z Was dotrwało do samego końca. Przyjemnie się czyta o Waszych zakupach i przygotowaniach do powitania Waszych maleństw:-)
Wszystkim życzę spokojnych ostatnich tygodni ciąży i szybkiego, bezolesnego ;-) porodu.

Dzisiaj wybieram sie do ginekolga, wg. moich wyliczeń jestem w 7 tygodniu. Trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok. Strasznie sie boję, ale jestem dobrej mysli :tak:.

Pozdrowienia majówki!

reklama
Do góry